Dagbok

Ur huvudet, ett livs tankar...

Lördagen den 20 December

 Gode Gud, hur ska jag klara detta...???? Nu räcker inte Stålmansdräkten längre, jag måste ha hjälp och skydd, skydd för själen så den inte går sönder, den är tunn och skör...Hjälp mej att hjälpa och skydda men ändå bara vara...!!!! Jag är inte trygg, jag är inte stark ensam...Jag är rädd och fryser, varje timma varje dag varje natt...Min Älskade, Älskade.

Det är Jul nu, dan, före dan, före dan, osv...jag vilar i din famn, jag lovar att finnas där och jag vet att du känner att jag är med dej, varje timma varje dag varje natt.

Orden är få men tårarna är många, de är stora och tunga av sorg men ändå av Glädje, Glädje över det som varit, åren vi fått, allt roligt vi gjort som vi skrattat åt, rekorden vi slagit...Shitt va kul, jag ska spara det i en vacker ask och binda ett band om, jag ska ta fram asken och knyta upp dess band så tårar blir till Guld och Lycka, jag lovar det.

Jag lovar att gå vidare, jag har min nya lägenhet, jag trivs väldigt bra i den, jag har tagit kort så du har sett den...både utan och innan, du log och jag blev varm, YES...Jag har gjort det...jag har skaffat mej ett riktigt hem, precis som du sa, och som jag lovade dej. Det var ett jävla jobb men nu är jag klar...färdig kanske man säger, jag började mitt första "spadtag" den 25 Augusti och du har väntat, tack snälla Älskade Min!!! 

Nu tar vi inte veckor i taget, vi tar dagar och timmar. Jag Älskar dej.

God Jul Alla, joo man får säga God Jul, Kärlek och Värme önskar jag er .Måndagen den 4 november

Jättetrött det tar aldrig slut...jag kom av mej mitt i flytten, allt uppskjutet till 1 december, sitter bland kartongerna och känner mej bara ledsen och  trött, jag är inte ledsen att flytta ifrån mitt hus...det ska bli jätteskönt verkligen, men väntan känns lång.
Har varit och handlat lite som behövs i mitt nya boende, matta, jättefin, flera färger...verkligen min smak alltså, jag köpte lampor också att ställa i fönstret när jag kom på att det är advent när jag flyttar och då ska jag ställa ljusstakar i fönstren, spännande, jag har köpt gardiner också, massor med tunna i olika färger, det är roligt..."skapa dej ett riktigt hem" sägen Putte, jaa det ska jag göra, jag lovar att göra fint och det ska bli ett riktigt hem.

Jag vill inte vara kvar här längre, det känns tomt och kallt...det luktar inte kaffe som förut, då när jag kunde få en kopp kaffe när jag satt med fötterna uppslängda i soffan, jag förstår hur mycket man betyder för varann, vi säger inget längre, vi håller varann i handen, det räcker nu...ord behövs inte, det tar på krafterna med ord, vi är tysta och känner...vi har varandra vi håller varann i hand, vi kan inget annat göra bara vara och känna. Det känns som att gå sönder, jag håller inte ihop det rinner bort, tankarna faller inte rätt men jag får hjälp, bra hjälp, någon som pratar med mej...som inte vänder sej bort när jag kommer, det gör ont, så fruktansvärt ont, prata med mej, inget kan hända men tack Du som hjälper mej, jag behöver dej, Kram!!!

Jag önskar alla värme och lycka, va rädd om varandra, tänd ett ljus det både värmer och visar oss vägen

Söndagen den 5 Oktober

 Hej mina vänner...jag såg att jag skrivit fel på tidigare inlägg "15 oktober", och kanske det ligger nåt i det...ett önsketänkande kanske...då hade det varit över, jag hade sluppit visning utav huset, sluppit städning inför varje visning, packningen hade varit klar osv, men så är det inte...

Jag har sålt mitt hus, vårat sommarslott!!! Nu bevaras det i våra minnen, nån annan tar över och förhoppningsvis med samma kärlek som funnits här de sista 7 åren, en Kärlek över dess Gränser, värme och ljus har vi haft i mitt Sagohus...Vi har Älskat, skrattat, bråkat och somnat i varandras armar...det ska vi fortsätta att göra men nu någon annanstans ett ställe som vi inte har valt själva, jag är nöjd och du är nöjd, kan det vara bättre...Kärleken är God och den är med oss till Världens Ände och till sista andetaget, det har vi lovat varandra.

Jag fortsätter min färd och med glädje ska jag gå vidare i livet och jag hoppas att Alla önskar mej Lycka Till...

Höstens sol har värmt många denna höst och jag har funnit vackra bilder som gett mej ny kraft varje morgon...God hälsning Kram Ingela  

Måndagen den 15 oktober

....Oj vad tiden går, nu ramlar löven från träden, det är mycket löv.
Jag rensar fortfarande i röran men det är ingen rödgrön röra..hahahaha, tittade på valvakan i natt, intressant att följa tycker jag.

Igår tog jag med Mozart på hundklubb för att se hur han reagerade på andra, främmande hundar...det gick så där, det var valpkurs med bara stora hundraser...vi åkte hem men lite nyttigt var det nog ändå, han sov hela kvällen.

Mitt hus kommer ut till salu i veckan, det ska bli spännande och se vart det landar...ett gemensamt beslut, och var jag tar vägen vet bara jag och det känns rätt så skönt, jag är full av hopp om att det ska gå bra och ingen kan ändra på verkligheten men vi kan göra våra val på den väg vi blir tilldelad och det har jag/vi gjort.

Häromdagen ringde jag till Folksam och avregistrerade min Katt Nalle som varit borta ca 3-4 månader nu, min magkänsla säger att han har flyttat till någon annan, kanske till någon som är trevligare och utan konkurrens.

Imorron kommer företaget som målat mitt hus och ska försöka måla om och iordning mitt hus...det är målat med Rödfärg från Vadstena färg för andra gången och färgen trillar av bitvis, Vadstena färg tycker att det är helt okey och deras färg är ändå bäst, Janne Karlsson som han heter har varit här (enligt dottern som övertagit företaget) och Fotat huset, "EN PLANKA"... samtidigt var jag hemma, dörren stog öppen, hundarna gick ut och in solen värmde och jag satt i fönstret...ändå har han lyckats smyga sej in och fotat...helt knäppt, hundarna som hör när nån går på vägen annars...skulle de inte ha hört honom då...??? De V-A färg ringer och säger att det finns inget att anmärka på????? han har nog fotat på något annat hus...jag hörde även från en källa att de hade blivit av med licensen för rödfärg, spännande, eller inte, hur som helst så fylls dagarna mellan bilfarandet också...jag hinner äta också, joodå idag kommer mor med leverstuvning.

Nu hoppas jag att ni njuter av hösten, jag återkommer, hade gott/ Hej

Söndagen den 7 September

Hej igen, nu är det höst, tänk va fort tiden går...jag grejar i trädgården och får hjälp utav en supersnäll kille, idag har vi kampat lite ihop, så åkte han och spelade han fotboll, kom tillbaka och vips så hade vi rensat upp och det ser mycket snyggare ut nu när jag fick lite hjälp.

Färgen på huset ramlar av, Vadstena färg vill inte riktigt erkänna att deras färg inte är samma som falu rödfärg...igår var Ägaren här och smygfotade..joo det måste han ha gjort för jag hade dörren öppen och hundarna gick ut och in, o Alliss som lever rövare bara nån går på vägen sa ingenting och inte de andra heller...och jag som satt vid fönstret såg ingen. Ändå ringer de och säger att vi har varit och tagit kort på ditt hus och det finns inga anmärkningar på färgen...!!! Då måste han ha krypit på gräset sa jag, annars han tagit kort på ett annat hus. Jag blev så förbannad att jag kände mej kränkt.

Ikväll ska jag gå en bit över gatan och träffa före detta grannar det ska bli kul tycker jag...lite guldkant kan jag känna, för övrigt far jag bara runt i bilen men än så länge funkar det och mor är hundvakt när det blir lite sent och så...förra helgen sov hon kvar och då drack vi kaffe tillsammans på morgonen därpå, kändes bra tyckte jag. Jag kör runt med möblerna hit och dit men nu åker skiten jag orkar inte ha dem kvar, jag kan ju ändå bara sitta på ett ställe i taget...eller hur

Festen jag var på förra veckan var jätterolig, alla hade skittrevligt och klockan blev mycket innan jag kom hem och jag drack min alkoholfria öl.

Kram, kram dra in den fräscha höstluften/ hejdå

Lördagen den 30 Augusti

....Vad gör vi med tiden??? Jag kommer ihåg när jag inte drack kaffe då jag drack te, jag ställde in en mugg med vatten i mickron, vred på tidsknappen 2 minuter, jag upplevde alltid att jag slösade med tiden, tiden räknades och jag fick inte tillbaks den, konstig känsla...nu dricker jag kaffe och räknar inte den försvunna tiden.

Jag tar tillvara varje minut, varje timma, varje dag. En ny dag och en minut, timma i taget...ett liv i ett timglas, varje korn är guldbelagd och det blänker, om jag tar ut ett korn så lovar jag att jag kan se mej själv i det men det rinner iväg vidare för så gör tiden.

Min kärlek finns i alla korn ett och ett de rullar om varann innan de når slutet av sin uppgift...räkna tiden, minuten livet...jag känner mej lycklig som får dela tiden med andra, för det gör vi ju faktiskt, alla vi har samma tid men vi använder den olika.

Jag är trött, jättetrött jag sover nästan hela tiden, vi har varandra i telefonen säger vi...VI är trötta vi får vara trötta nu, vi är inte ensamma det vet vi, vi har sett många trötta ansikten på vägen, idag har jag rensat, rensat i röran eller vad säger du...jag vet vad du säger, Du säger "vad duktig du är" det säger vi till varann, det vill alla höra, vi är bra på det...Att säga "du är duktig" säg det till varandra det händer saker i kroppen, och det är lika viktigt att säga till vuxna som till barn.

Ikväll ska jag på kalas och det ser jag fram emot...hoppas det blir bra väder men det finns ju bra kläder så allting löser sej. God mat och prat det är trivsamt, jag ska ta med mej alkoholfri öl...joo det lär man sej att dricka, jag ska ta med en blomma också.

Kram alla vänner, ta vara på Tiden och var rädd om varandra, det är vi. Puss

Torsdagen den 31 Juni

Hej vänner...tomt i huvet, varit på onkologen...fyllt på med Bromsmedicin. Häromdagen köpte jag tidningen "MÅ Bra", där stod mycket bra att läsa, bl.a om en sida på internet så heter "Cancerkompisar.se" där kan man få en kompis om man vill som har eller är med om samma sak som jag med anhöriga...

Tiden går fort och vem vet vad som händer...ingen, ingen!!!! Vi bestämmer inte själva, så är det...det är nån annan som bestämmer våran närmsta tid, det är bara att följa med, göra det bästa av nu...av dagen, göra det bästa av det vi blir tilldelade, och det blir vi....vi väljer inte själva, hur skulle det se ut...???!!!! Vi väljer väg på det vi blir tilldelade och det tror jag på, för vem faan väljer Cancer!!!!
Vi har valt väg...att må bra hela tiden, göra varje dag till en bra dag, man behöver ju inte ha fest varje dag men leva här och nu just idag...prata om vad vi gör idag, imorgon är en annan dag. Det är sommar och fint väder!!!

Min lilla nya vovve Mozart sköter sej bra, han är så liten ännu...det har varit svårt att få alla djuren att äta när det har varit varmt...
Vi kan tänka oss lite svalare så även gamla och sjuka orkar med att röra sej.
Jag ska vila nu...Hade gått alla vänner Puss.

Torsdagen den 17 Juli

Okey...Torsdag, snart ska jag hämta "liten"...jag är trött, vi är trötta, jättetrött kan hända, det blir bättre...jaa jag önskar det, varifrån ska jag ta ljus idag tänker jag, allt är som det brukar men jag söker ljus hela tiden och jag målar insidan utav ljus, mycket ljus.
 Solen skiner men nu är jag inne, huset blir målat, rött med vita knutar, jag kände igen en av killarna, då var han 12 år idag 48, var har tiden tagit vägen??? jag är ju lika som förut, varför blir andra gamla...jag är ju likadan som när jag var 20..hahahaha näe det är jag inte men det är på barna man ser att man blivit gammal eller äldre ska jag väl säga, jag längtar efter glädje, jag längtar efter en mamma jag inte har...min mamma är tuff, och en kompis, jag vill ha värme, kärlek och nån som håller sina vingar över mej när det är tungt...såna mammor kanske bara finns i sagor, syskon som är rädd om varandra när de är små, längtar efter varandra och saknar varandra, var är de när det gör ont, när man vill vara liten och få en kram...jag har en storebror...han skickar små meddelande till mej på Iphone, det känns bra.
Vi växte upp i Falun hos mamma, pappa, mormor och morfar, vi var mycket med morfar i hans båt, vi åkte på Runn som ån hette, det fanns säkert en sjö också. Morfar köpte korv, hästkorv...den var fet och rökt, vi fick stora bitar...han drack pilsner till... inget annat, man behövde inget annat när man åt sån korv, det var en fin tid...massa skoj, och nu...hur många minnen som helst, jag brukar drömma mej tillbaka, känna dofter och se färger...
Senare i min barndom åkte vi till Hälsingland där mammas moster bodde...då fanns inte mormor längre och morfar blev sjuk... där luktade det nyfärsk mjölk och blommor o gräs, jag älskade att åka dit, men nu var våran familj annorlunda...nu var det lillasyster och jag, mamma o pappa, min bror flyttade och jag fick en syster....jag tänker mycket på att "förr tänkte man inte och man pratade inte med sina barn, min roll som lillasyster som alltid hängde med storebror, blev storasyster och ensam....
Min längtan har alltid varit stor, när jag träffade min "Vän i Dalen" försvann min längtan, en längtan som jag haft sen jag var liten...
Ovanför min säng (vi hade trätak) där fanns en kvist, däri satt min längtan, min längtan blev en sorg...jag höll på att kvävas...ljuset kom genom dej och mitt liv fick en mening, jag vill tro att till slut kommer Glädjen och Lyckan in i Livet...men man måste vara beredd att släppa in den, jag gjorde det, de gjorde ont men det måste nog göra lite ont för att det ska bli bra....och, Det blev bra.

All Lycka till mina vänner och släpp in ljuset, jag öppnar upp och släpper in så mycket ljus så det räcker till Två. Kram och Puss   

Fredagen den 4 Juli

 Hallå igen...nu är det tätt på given, kanske för att jag har sällskap...det är skönt att ha min vän hemma här.
Igår städade jag mitt sommarrum, det blev så fint (med de medel som finns) och så blev jag av med lite skit härinne i mitt hus, en säng bl.a så nu kan man sova kvar i mitt sommarrum om man vill.

När jag flyttade "hemmifrån" som jag säger... tog jag bara med mej bilen, resten är inköpt på olika andrahandsbutiker, auktioner och loppisar, jag köpte ett startpaket på IKEA med kastruller och diverse uppläggningsfat mm. bestik hade jag gömt i mitt linneskåp så det hade jag.
Vi äter på olika tallrikar varje dag och mormors porslin (som jag hade i ett vitrinskåp tidigare...) det är så mycket vackra blommor på faten...det kan man bli glad av, med olika menar jag mönster och färg...och diskar emellan förstås

Det är tur att vi har två soffor, när fotbollen drar igång tycker jag också att det är skönt att sträcka ut mej, jag hade en soffa ute i gästrummet som min Pontus hjälpte mej att bära in till Putte kom hem från sjukhuset...det är skönt för oss båda.

Just nu och 14 dagar framåt är det uppehåll med cellgiftet så nu väntar vi på att se om lite kraft och ork kan komma tillbaka, vi pratar mycket och jag är glad att vi kan vara båda två här hos mej...det är ju sommar och även om man inte orkar gå ut så är det fint utanför fönstret.

Jag har garn hemma och lurat lite på vad jag skulle kunna göra men jag virkade, jag vet inte vad de kallas men torgvantar är väl att ta i..de blev så fina, min sonhustru Josefine ska få dom, jag har redan börjat att virka nya med lita bling-blingtråd som går med, det blir fint.

Det är bebisdax igen...joo det är jag som är bebissugen och behöver lite sysselsättning när jag ändå är hemma, en liten kille vid namn Mozart kommer till oss om ett par veckor om det går som det ska...en liten hund, en lille-bror till Alliss och Rut, det ska bli såå roligt och jag längtar redan, om Alliss och Rut gör det...är väl frågan hahahaha...det blir nog ett jädra surr men jag har inga problem att skola in dom ihop med varandra.

Hoppas solen lyser på oss och att ljuset hjälper mej/oss...jag är tacksam varje dag, Kram alla Goda, Puss

Måndagen den 30 Juni

Hej igen...nu har jag lånat en dator, min är konstig så de får se över den igen. Min katt har kommit tillbaka smal som en ål...joo precis, han måste varit instängd nånstans, 3 veckor var han borta, jag är beredd på det mesta, det måste man vara om man ska ha en utekatt...jag såg på Fb att nån fått gråa kattungar, Jag fick påståendet, du har en grå, hahahaha lite roligt tycker jag MEN min kisse är kastrerad..eller kan det bli fel så det är därför han är så smal och hungrig...????

Vi har varit och fyllt på cellgiftpaketet för ett par veckor sen, det funkar bra måendemässigt förrutom orken som är noll...
Vi äter gott och tittar mycket på Tv.

Midsommarafton slumrade in i alla vackra blommors prakt och jag landade mjukt i soffan efter en liten tur i affären, på kvällen beställde vi revbenspjäll och det smakade gott...vi drack en öl till.

Jag mår inte så bra, livet består av att följa med i tiden, glöm inte det ni som fortfarande har livet som fartsträcka, det kan stanna av och då måste man veta hur man ska lägga sakerna i handen för att inte tappa fästet. Jag tappar fästet ibland...men jag har lovat mej själv att ALDRIG fråga Varför...för man får inget svar. Det är svårt att umgås med andra känner jag, automatiskt ramlar jag in på Big C, och det vill man inte prata om över en kopp kaffe kanske, eller hur...men så ser mitt och vårat liv ut nu och man orkar inget annat, lever man mitt i det så är ramarna snäva om vad man ska prata om, prata gärna med mej, om nåt annat, jag försöker hålla mej till dagen idag och gläds med den och andras glädje, det är bra.

Mamma har ju fyllt år oxå..82 år har hon lyckats förgylla jordelivet med, Grattis till henne och för att jag får ha mor kvar, lite kvistigt ibland men lite tjafs ska det väl vara eller hur.

Jag läste på Fb att man ska vara glad för andras skull...det är rätt, inte vara avundsjuk eller dömma någon, man ska vara glad åt andra, för i varje möte med människor får vi något, var rädd om det, ger det inget så gå därifrån.
"Rensa i röran" SÅ hette en bok som jag köpte en gång, jag behövde inte läsa den, jag kände den...Jag har den inte kvar det finns en överhet som talar om de enklaste saker och leder oss rätt, blir det fel ändå så får vi en ny chans.
Blunda och känn in Alltet...Rensa bort det som stör i det naturliga...

Mitt 6-åriga barnbarn frågade vad en Ande var, hennes mor svarade att "när man har lagt kroppen i jorden så åker "jaget" till himlen, det tycker jag var ett fint svar...En annan fråga en annan gång var "Vad är Gud??" jaa vad ska man säga...jag svarade med en fråga, jaa vad är Gud? Jag fick ett svar, -"Det är min gunga, min säng, min mamma...det är allt!!!" Jaa det är allt, så enkelt det kan vara tänkte jag. 

Jag pratar med mina djur...jaa andras oxå, jag har lite dålig självkänsla så jag håller igen, ett exempel...jag var på Godegårds sätteri, där låg en påfågel vid grinden och jag såg en bild av en skada på vingfästet framför mej...jag sa till ägaren att den ligger så stilla, jaa sa han den brukar ligga där för att den brukar få bröd från fönstret, jag sa inte mer men senare hörde jag att den slagits och fått en skada vid vingfästet...jag pratade med ägaren till djuret som sa...varför sa du inget? Jaa det kan man undra, min självkänsla tänkte jag...stärk den, NU..!!!

Klipper gräset gör jag och fy fasen vad bortskämd jag har varit som haft nån som klippt...jag som har haft massa krukor och stenar och möbler här och där...Jag har inte det längre kan jag meddela, det hänger i luften, inte möblerna utan krukorna...möblerna står kvar på logen pust...!!! Så regna på du sommar för jag är skittrött i armarna, hahaha, kommer solen fram så säger det väl "smack" då blir gräset högt som fasen igen, regna, regna så jag hinner få orken tillbaka.

Rensa i röran och var glad för det som är gott och bra i Livet och Tack Carina för att jag fick förlja med på era resa  Kina tur o retur. Kram och titta uppåt kanske har nån nåt att berätta. Puss och på återseende

Fredagen den 6 Juni

 Balubas vänner, nu läppstift på "My Lips" och lite lukta gott, förresten så heter det, IT IS LOVE/ Salvador Dali och läppstifter är ett dyrt skit som jag köpt på en finlandsbåt.
Det har gått en tid igen och vad har vi gjort under den tiden...??? Jaa det man man undra, joo vi har hostat och snorat nåt så förskräckligt, vi kallar det barnbarnsinfluensa, det är ju inte så lämpligt att bli sjuk nu, i alla fall inte för Puttes del men han klarade det bra.

Jag måste berätta om monstret som smög runt här på nätterna...en natt var det klippt, jädrar vad rädd jag blev, jag släppte ut Alliss, min hund för en nattkiss och det blev ett herrans liv i trädgår`n, hon skrek hjärtskärande och jag ut, barfota i bara mässingen...kolsvart ute och jag såg ingenting, in och hämta ficklampan på med dojjorna och lyste ut och gissa vad....en stor GRÄVLING levde rullan på gården, den sprang ner så mycket som stog på marken och försvann in i mörkret och det gjorde vi också, fast in i huset...hundarna och jag. Snabb som en elefant var jag ut igen och öppnade grinden, låste och vi gick och la oss, det blev inte mycket sova av för jag låg och planerade vidare behandling i ärendet.
Tidigt dan därpå ringde jag "jägar´n", joo jag har en egen, hahahaha...näe skojade bara men han bor bort i kanten, han sa -"de är fridlysta" hupp!!! man kan väl inte ha dom i trädgården heller...eller???? Skit också men för f--n han bor ju under mitt uthus sa jag!!!! JAG KOMMER sa han, sen har han smygit runt här i tid och otid, pust...ärligt talat så tror jag att den är borta nu men man kan ju aldrig veta.

Det här med "Big C" det är vårat liv nu, vi har haft fantastiska dagar även om jag har fått träna på gräsklippning vilket inte har hänt på de sista 10 åren, så har det funkat bra om än i lite lägre tempo, det är till o med så jag har glömt bort vad vi har gjort..ja okey då hostat de sista veckorna men annars, vi tar en dag i taget och gör alla dagar till bra dagar...sånt som man glömmer bort i alla förpliktelser annars, jag säger som Claes Ingesson, det är ju faan att man ska behöva vara med om det här för att förstå meningen med livet. Och lite så är det nog, Provtagningar, röntgen och andra besök tar upp den delen av livet som förut var transportsträckor mellan jobb och möten bl.a...
Nu har "cellgiftet" gjort enté i vårat liv, än så länge går det...bra...!!! Det intas i tablettform och som jag känner lite enklare kanske än att åka och få dropp en gång i veckan, nu kör vi det här racet med brännande tårar bakom ögonlocken och fortsätter livet som "vanligt"....det har varit lagom flöde på tårarna ett tag men de kommer och är nära, alltid nära. jag undrar så mycket varför man blir så Orolig och ledsen...det låter väl konstigt men jag tänker mycket på vad som händer, jag försöker ju tänka rätt och det är en konst, jag tänker på vad jag kan   göra...ingenting, bara vara och stå bredvid och vara stark, inte ha massa problem runt omkring mej, jag har fungerande relationer, bra förhållande med barn och barnbarn, inga ogjorda saker som hänger efter....vad jag säger är,!! ingenting runt mej som stör eller som jag retar mej på, sortera rätt och bort med tjafs, det är så viktigt, då kan jag vara stark och närvarande vid sidan av, samtidigt som jag måste tänka på mej själv, inte tacka nej till det som erbjuds, Tacka ja och gläds åt det som är idag!!! Jaa det var en lexion i mitt tänk som jag med glädje delar med mej av. Tänk på att ha Goda vänner och ha roligt.

Jag önskar Carina all Lycka i Kina, samt en skön sommar till er Alla..det ska jag också ha, mycket Kärlek och Drömmar om det Goda. Kram idag på Nationaldagen och ta väl vara på era dagar och rensa i röran, Puss

Fredagen den 9 Maj

 Hej Alla Goda, nu har jag fått hem min dator igen...den har varit konstig, nån har hackat in sej och tagit all min surf.

Nu har jag sprutat på mej lite parfym och satt på läppstift på läpparna, jag vill vara fin när jag skriver det är trevligt.. och en kopp nybryggt kaffe bredvid så är jag redo att dra iväg några rader igen.

Vi har det bra och varje dag är en gåva, jag är så tacksam för att min vän har bra dagar...riktigt bra till och med, golfbanan har fått besök utav hans steg om än lite trötta men helt fantastiskt ändå, 18 hål har faktiskt funkat. Jag önskar varje dag varje natt att vi får må bra, min oro finns alltid där mina tårar finns där...men nu är vi vänner både oro, tårar och jag, det är okey fast man står i affären att tårarna rinner...igår var jag och handlade och underbara människor bryr sej om mej, jag gråter och det är ingen fara, min glädje finns ändå där och jag kan vara glad oxå...

Det finns så mycket som jag kan glädjas åt och jag tror att ni känner igen det...det finns så mycket vackert att titta på, alla färger som vi ser när solen gör entrè...alla som ler när man möts, MEN jag har ETT problem!!! Det är alla tiggare, hur ska jag bemöta dessa, jag mår så jävla dåligt av att ignorera andra människor, jag har försökt men nånstans inuti mej sticker det...jag har inte pengar att ge dom och jag vill inte ge dem pengar...jag har vid tillfällen blivit arg sagt fulord för mej själv i mina tankar men bara för att rädda mitt ego...jag vill helst inte gå in i en affär där det sitter en ihopkurad frusen människa på marken där andra spottar och hundar kissar...Igår när jag gick in i en affär där en tiggare satt såg jag henne i ögonen och sa hej, hon log med sina ögon och sa hej tillbaka, hon fick i min uppmärksamhet, jag hoppas att det blev så bra som jag tror.
Jag lyssnade på min favoritförfattare som fick frågan om hur hon tyckte att man ska hantera och bemöta "tiggare" (usch jag tycker inte om att skriva ordet men nu måste jag), hon sa i alla fall så här...""När jag går till mitt arbete varje morgon och när jag går hem från mitt arbete så möter jag tre stycken "tiggare" dag ut och dag in och jag kan bara ge dessa människor min blick och min uppmärksamhet"" Dessa ord gav mej ett lugn för precis så kan det vara...Eller inte??!! Kanske.

Idag just nu så är min Älskade vän...Älskade kanske för er larvigt men det skiter jag i för precis så är det, han är Allt min tro min kärlek och värme, Vi har tampats med oss själva med orättvisor och viljor...det kan inte finnas två kungar, men vi har lyckats ändå...vad jag försöker beskriva är Kärleken till en annan människa, man eller kvinna...detta är min man!!! som med Goda vänner åkt på en Golfresa idag, med dessa herrar vid sin sida har han allt stöd, Tack säger jag, de har fixat golfbil så Du kan åka när du inte orkar...och jag är med vid din sida Alltid.

Snart kommer en kompis till mej och det ska bli roligt, jag är som sagt like fysiskt klen så hon får komma in i mitt hem med allt som ingår, damm och blomblad katter och hundar...min lilla Mus Lotta, en liten raring som gör oss glada med sina bustrick, en Dvärghamster är det, hon har nyss fått en gren som hon hänger i och gungar, hon busar med de andra djuren när hon ser dom.

Solen kom fram och jag öppnade mina torpardörrar och släpper in ljuset...gör likadant och ha det gott. Kram mina vänner och se det som man kan bli glad utav...prova just Idag. Puss 

Söndagen den 13 April

 Hej igen...Aprilhäxan här, nu har jag firat min födelsedag i dagarna tre, oh vilken god tårta jag har bjudit på...gjort själv??? nähee inte jag beställde på Skärblackas bageri, en krispmarängtårta...om den är god, Yes...
Jag har inte gjort något den här gången jag fyllt år, allt beställt hämtat och klart...jätteskönt.
Vi har haft en toppenhelg här hos mej, vi har mått bra och inte blåst bort...även om byxbena flaxade i vinden, men det var inte mina som flaxade, men nu har vi kört dom i torktumlaren så kanske de flaxar lite mindre i blåsten sen.
Det har varit lugnt förutom alla kvastar som testkörs inför den stora resan, det var visst nya regler ang kvasten fr.o.m i år tror jag...nya EU-regler!!! Inte ens vi Häxor kommer undan, det ska visst vara nåt sväng/sving-skydd för kaffepannan...och om katta ska ha hjelm eller nåt..??? jaja, Vem kollar sånt tänker jag, Jag har ju två katter så jag tänkte ha sidosäte på om det går. I år har jag vip-inbjudan, efter visst trassel i håret, i "hugget" OCH ETT ANTAL RYNKOR SÅ KOM DET PÅ POSTEN tydligen...ni ser, det blev med stora bokstäver t.om...det är mina trollfingrar som det surrar i och då blir det inte alltid rätt.
Hundvakt check!!
Husmus Lottavakt check!!!

I veckan som varit har det hänt saker som man blir glad av och det är viktigt för mej, en vän berättade att de skulle resa bort...långt bort och jag tänkte jaa, alla ni som jobbar heltid har hus och trädgård och ska hinna ha ett socialt liv med familj och vänner, va skönt...och då kom det...!! vi ska hämta en liten pojke som ska bli våran....oh vilken gåva, mina tårar rann och jag kände en glädje för kärlek och värme, och ljuset i hennes ögon var fantastiskt...de lyste som det vackraste ljus som talade om längtan och glädje, tänk att kunna ge ett barn sitt liv med allt vad det innebär, ja min lycka var fullständig även om jag hade för en gångs skull kladdat på mascara på fransarna så tjöt jag hela vägen hem..utav glädje, men ofta passar jag på att gråta lite X-tra för andra saker också...Bra nu har jag delat med mej av det goda...samt tårtan också som var god.

På onsdag kryper livet inpå igen, ny röntgen och provtagning. Sedan är det ju Torsdag förstås...Blåkulla!!! 

Jag tänker på Dej varje dag varje timma varje minut...på natten är vi i mina drömmar ibland på semester, ibland på dans, vi myser i bilen på våra turer och vi bara finns och Är....bara Är som vi vill vara och ska vara, det blir morgon och den vakna stunden är oro...!!!!! Vi är här och nu igen...Jag Älskar dej!!!!  

Ta hand om varann annars gör nån annan det, Blommor som blinkar och Puss till er...Glad Påsk

Tisdagen den 8 April

 Hej mina solstrålar...Det blommar, blåsippor små blommar vid husknuten, de finns lite här och där, jag plockar dom inte de är så fina där de växer...där är dom starka och orkar vara ståndaktiga i flera dagar än om jag tar dom ifrån sin urkraft...Jorden, marken och näringen och sätter dom i en vas på bordet.

Jag känner igen mej, jag skulle sälja mitt hus och hade det till salu under hösten, vi skulle flytta ihop, Jag och min vän...Jag tog tillbaka mitt hus från försäljning, Jag måste vara stark när livet gör sej påmint...kan inte vara i ingemansland...jag måste ha ett tryggt underlag, jag har min energi och trygghet i mitt hus...flytta mej inte då är jag inte stark, vi lägger kraft på varandra och livet idag...inte på flytt och materiella grejer, nu kommer våren och då har vi vårat Paradis här... styrka, energi och en trygg tillvaro allt som vi behöver finns här. Just idag regnar det och varje sittplats, fåtölj och soffa är upptagen utav djur som vill ha varmt och gott när det smattrar på fönstret.

Nytt läkarbesök, onkologen...vi sov gott natten innan och var förberedda på vad som komma skall, du och jag åkte från vårat håll och barnen från sitt håll...vi möttes i entrén, tillsammans gick vi som en blomma, Kronan i mitten och vi blad som en krans runtom, som att skydda det vackraste och finaste vi har. Tillsammans är vi starka.
Det gick bra, det gick jättebra, fint samtal... lugnt Tack...klockan är bara nio på morgonen Tack...vi drack kaffe och åt en smörgås tillsammans innan vi sa hejdå och åkte åt varsitt håll...vi har fått ny kraft, nya dagar...flera många nya bra dagar Tack...Jag är så glad som man bara kan vara här och nu...på vägen hem planerar du in nya möten...jobbmöten, överheten ger oss kraft Tack...vi kan leva normalt idag imorgon...flera dagar, vi flyttar inte ihop nu men vi delar det vi har ihop...Kärleken och tacksamheten.
Förra onsdagen var jag tillbaka i kören och sjöng...jag har inte varit med på länge men nu känner jag att det går bra, vi tränar till Påskdagen, om jag är med på påskdagen...det vet jag inte, ibland kommer livet nära när man sjunger och jag vill inte tappa ansiktet framför en publik som vill vara och bli glada...mina tårar finns alltid där nära, men träna kan jag göra det gör mej glad i hatten efteråt roligt att träffa sångvänner och tuta runt i olika stämmor...vi har fantastiskt duktiga sångare i våran kör...röster som Änglarnas instrument...de ska man vara rädd om, jag sjunger för glädjen skull, och imorgon på min födelsedag ska jag också sångträna.
Jag hör till dom som tycker om att fylla år, varje dag som går är för mej ytterligare tecken på att jag blir äldre och jag blir bara vackrare och modigare för varje år...mitt liv finns i varje skrymsle på kroppen...Min kropp ett livsverk med ärr och räfflor från en bebismage, finrynkor vid ögonen som skvallrar och skratt, läppar som skvallrar om alla kyssar som värmt mej och alla pengar som lagts på läppstift, ojojoj...


Jag är slö idag och magen börjar bli bra också så nu ska vi fira mina 56 år och ta våren i hand med mössan på svaj. Kram och njut av blommor och bin...Vi dansar som Fjärilar och sticker som ett Bin. Puss  Glad Påsk!!

Måndagen den 24 Mars

Att vara på banan är inget alternativ för mej, jag är out off....men sedan jag fastnat i en hiss och satt instängd i ca 25 minuter så har jag lärt mycket av mej själv.
För ca 14 dagar sedan stannade bilen på motorvägen E4 mellan Herrbeta och Linköping, det var storm och regnade som faan...men jag har tur, jag har en försäkring som täcker bärgning samt hyrbil...det var bara så att jag bytt vindruta så lilla märket med telefonnummer till bärgning försvann men vad gör väl det när man har mobiltelefon, trodde jag, inte lagt in numret där heller OCH INGEN TÄCKNING...!!!! men tack vare hissresan så var det ingen ko på isen ( ett uttryck, ingen fara) efter nån timme lyckades jag hittas utav Falks räddningstjänst...pust, grejen var bara att de skulle ha reg nummret och komma ur bilen på en kolsvart motorväg med full stom med regn och en fredagskväll med trafik som ett pärlband no no no no, svårt men allt går och efter några timmar var jag hemma...
Resan hem från Vrinnevisjukhuset en fredagskväll att lägga i en låda och vrida om nyckeln, nästa låda var tom, än så länge...tills!!!!...
Jag fick ett sms, inbrott i ett hus nära mej, lördagkväll och endast jag hemma på gatan...då blev Ingela rädd, första gången som jag nånsin varit rädd, stallfolket som kollade igenom sitt stall kom och höll mej sällskap...jag hade tänt i huset till kl 05.00 sedan släckte jag och somnade....stängde lådan och låste. På banan....hahaha nix.
Tisdagmorgon ringde sonhustrun...då var min Pontus halvt medvetslös och ivägskickade med ambulans till sjukhuset med blodförgiftning, lika bra att hålla lådan öppen, eller...??? Jag hjälpte till med barnen och stormen vände så snabbt stängde jag den lådan men jag tordes inte låsa och slänga nyckeln...det gick bra men lådan är fortfarande lite halvöppen, precis som lådan Där min Älskade och jag håller kärlekslådan öppen...joo, det är så för att det glöder fortfarande i den, Puss.
Jag har alltid gjort så i mitt liv att vissa saker har jag lagt i en låda och låst och ibland t.om slängt nyckeln (bra när man vill glömma saker man gjort) men det är inte alltid man kan stänga helt och låsa...kapitlet är liksom inte till ända riktigt och lådan är öppen både för mej och andra...pust, så det låter.. och jag som säger att jag inte har något kontrollbehov.
 Nu är både Putte och Pontus hemma från sjukhuset och bilen är lagad och telefonen som gick sönder precis lagom är borta och en ny gjorde inträde i mitt liv, det är lugnt...Näe nu ljög jag. I torsdags kände jag mej ruskig och konstig och en hjälpsam Vårcentral sa kom hit...jag ville ju fixa så jag kunde följa med på bussresan jag skulle göra på fredagen, jag hade sett fram mot det och bara sitta och åka med...tänk själva så skön avkoppling, läkaren sa att glöm inte problemen du har i magen, jag skriver ett intyg till bussbolaget så slipper du trassel med resan, snällt men jag ska åka och är det ok idag (prover) så är det det imorgon också och sjukhus finns efter resans väg, jag klarade mej...super eller hur!!!! till lördagnatt huj...det körde ihop sej och med ambulans tillsjukhuset och mycket smärtstillande fick jag en sjukresa hem...jag stängde snabbt lådan och låste, hihi...jag samlar poäng...Varför jag inte bryter ihop??? Det undrar jag också men jag har hjälp nånstans ifrån och jag känner när det lyfter mej och jag tror att när ni läser det tycker att det är konstigt,...vet ni vad...?? det tycker jag också.

Min vän har mått bra några dagar och det känns skönt att höra hans röst i telefonen och den låter nästan som vanligt och jag drömmar om hans värme och våran tilltro, vi pratar i telefonen flera gånger om dagen och när jag kan så kommer jag igen och vi ses...
Jag målar inte mina ögon med mascara längre jag lämnar plats för mina tårar...de måste få rinna och jag är stolt över dom, tårarana, det skyddar mitt hjärta och får komma när de vill och jag blir inte svart under ögonen...men läppstift måste jag ha. ALLTID läppstift
Jag har som jag brukar säga TUR...jag har en X-ra matte till mina hundar, det är guld värt, Tack snälla Kerstin som också tycker om mina små fyrbenta vänner som är min familj!!!

Ta värmen som kommer med storm, älska varje liten blomma och knopp för det den är...det är Liv, Puss
 

Tisdagen den 4 Mars

Det är svårt nu, jag vet inte hur man ska vara, jag har tappat bort mej själv...jag är inte hel, jag saknar Ingela, jag famlar i känslor, som att åka karusell...förtvivlan, ilska, värme, glädje, sorg...längtan, ljus och värme. Bygg ihop mej igen...jag hittar inte vägen, var är min vägledare som kan hålla ihop mej så jag inte flyter ut som smält margarin, jag behövs nu...jag gör ingen nytta trasig, gör mej hel och stark igen så jag kan finnas med på vägen. Oron som gnager och taggarna som inte mjuknar, jag har börjat om hundra gånger i livet...Någon sa till mej "du är en Ängel" du ska ge till andra av dej själv och din kunskap, men vad ska Jag lära mej? Hur många gånger ska jag börja om? vad har jag missat när jag inte håller ihop när det krisar...det gör ont när knoppar brister. 

Jag hör Din bräckliga röst säga "jag har inte ont" jag lyssnar och tårarna brinner bakom ögonlocken...jag är här och min kärlek är oändlig, Jag älskar dej...och jag har aldrig älskat så, jag längtar efter dej.

Det är inte jag som är sjuk, jag står vid sidan om, vi drömmer om sommaren...du säger alltid när det blir vår och sommar "tack för att jag får leva och se detta" snart är det vår... vi ska leva och se den och det ska bli bra/bättre.

Du är på sjukhuset nu, "jag är trygg här" säger du till mej med svag röst i telefonen och det ger mej värme, jag vill inte att du ska vara rädd...

Jag är trött och sover inte men det gör ingenting, jag ska åka till dej det känns bra, nu får jag åka till Norrköping förut var det Linköping...

Igår var jag på kalas  Elsa fyllde 8 år, det går fort nu, jag hade köpt en liten resväska, den är lila (sista chansen) eller vad är det man säger...jag köpte två det var bra pris och passar bra då får Hedvig en när hon fyller 6 år vid midsommar. Hundarna och jag tittar på farmen på kvällarna men jag tror att Alliss har tröttnat, förut blev hon arg på djuren men nu suckar hon bara och Rut är som hon är...ligger uppochner och skiter fyllständigt i om det rör sej på Tv, bara om jag rör mej då tror hon att hon ska få nåt att stoppa i munnen
köttbullar är favoriter Fåglarna kvittrar och jag är livrädd att katterna ska komma hem med en pippi i munnen...råtta med fjädrar på sa vi.

Vi ska gå ut en sväng nu är det lite ljusare ute, hästarna brukar få smaka morot.

Hade gott alla och tack för tankar som ger värme, var rädd om varandra, snart blommar det på marken, och vi ska säga Ja till livet Puss 


Måndagen den 17 Februari

Hejsan...dagarna går och ingen lust med nånting känns det som, jag väntar på vår och sol och värme, idag är det lite sol framme och jag har stått runt husknuten men knuten i magen kände inte likadant som jag....den bara far o far och då är det svårt att slappna av och njuta...
Min Älskade i livet är smal...liten och tunn och byxorna flaxar kring benen, det kanske inte gör nånting men det går åt energi till att orka. Nu har vi nyss ätit gott och mumsat, disken är klar och "du" har åkt hem igen, det var nästan fyra veckor som vi träffades sist, när du valde att stanna hemma och klara dej själv, samtidigt som jag blev sjuk och förskyld så jag inte kunde åka till dej. Tårar rinner ibland och jag kan inte bestämma när de kommer men jag tror att de ger styrka och att knuten i magen blir mindre, ventilen kommer genom en kanal som svämmar över av känslor och kärlek....rinner nerför mina kinder och kallas tårar.

Snart blir det bra/bättre och vi ska njuta utav solljus och värme, Jag Älskar dej.

Jag har lånat filmer utav grannen i svängen, "Mordkommisionen"...jag klipper två avsnitt varje kväll eller natt...som det brukar hinna bli, jag mår bra av att titta på det...det är enkelt och välorganiserat, inget krångel, det är rak hand och bra arbetsfördelning till sist som IP tar "resten, härliga danskar.
 I natt var det månklart, det var alldeles ljust ute när jag tittade ut i natt, jag tänkte på en vän som talade om att hon och hennes man hade gift sej i en slottspark klockan  tolv på natten när det var månklart, fullmåne som enda ljus och lyste upp de båda när de sa Ja till varandra.

Det är konstigt nu tycker jag, jag vet inte hur jag ska leva...ingen kan tala om, jag måste komma på tricket själv, det som kallas oro och oro och oro, det ska man inte förakta men bemästra, jag är bra på det..."IBLAND" och då är det viktigt att vara här och nu och tänka rätt, som jag tjatar om hela tiden, och faktiskt också tänker hela tiden....jaa ni hör hur det låter det kanske inte är så konstigt att John Blund hänger ihärdigt på min axel, hahaha...

Jag ber om ursäkt för de missförstånd som sker, jag kanske inte är så fokuserad hela tiden och skriver eller säger saker som jag kanske tror att ni eller någon vet något om, och det är klart att det blir konstigt...som t.ex. när jag fått ett julkort och skickar ett sms tillbaka med ett meddelande om att Tack för julkort "vi har annat för oss nu" men god jul. Jaa ni hör ju själva...vad vi pysslar med är sjukdom/cancer/njurcancer, julkorten föll bort, FÖRLÅT hundra gånger att jag inte är på samma planet som mina vänner nu, men stora och varma Kramar till er ändå för hos mej finns inget ont.

Nu ska jag ta på mej och åka till affären, hundmaten är slut och Alliss blir inte gla om jag missar det för att inte tala om Rut som äter smulor för att hon är sugen hela tiden, mina tulpaner som jag fick Alla <3-dag springer jag runt med för att katterna försöker äta upp dom, hujeda mej...dom gula är visst godast.

Var rädd om varandra och imorgon är en annan dag...jag följer tiden med tankar om ljuset/ Puss

Söndagen den 2 februari

 Hejsan...jaha, vad ska jag göra nu??? Ensam och kroppen längtar efter lugn och en vanlig tillvaro men det är inte så...det som känns som en taggig igelkott inne i kroppen finns där hela tiden, hur lång tid sticks taggarna..? hur länge ska de gnaga så jag inte kan sova?

Min vän i livet bor hemma i sin lägenhet och mår bra säger han, processen i kroppen är påtaglig, vi pratar i telefonen varje dag, flera gånger om dagen...Gomorron och innan vi ska sova Gonatt, okey jag vet vad som är bäst och bra men igelkotttaggarna då...????

Jag har varit barnvakt, jätteroligt, tänk att få rå om en liten "egen" bebis en hel helg, hon är 3 månader och är mitt ljus nu...och vilket ljus sen, hon och jag skrattade tillsammans, hon på sitt sätt och jag på mitt...underbara barn som kommer när det behövs, jag Älskar mina barn...lilla Tutan, jag kallar henne så, vi sjöng fina barnsånger och igår när vi träffades igen så sjöng vi igen och nu efter 200 ggr så kan hon turerna och olika tonlägen i trollmor som lagt sina småtroll...
jag sjöng alltid för min barnmage innan bebisen kom ut, han hade kolik och hade jättejobbigt, jag hade helt glömt bort sången, en eftermiddag när jag var så trött som man bara kan vara så sjöng jag sången igen (vem kan segla förutan vind) och han blev alldeles mjuk i min famn, andades lugnt och stilla och YES....jag hade hittat "stängavknappen" vi har fortsatt med små visor under hela hans uppväxt.

Förskylningen hittade till Halvaretorpet förra helgen och friherrinnan har haft horisontalläge i flera dagar, jag alltså hahaha...det väser och fräser i bröstet och när det är läggdags börjar det tuta och vissla också, kanske dags att ta tag i så det lossar...

Hade gott alla vänner och snart kommer det vi längtar efter, ljuset....och jag hoppas också på ljus och mjukare taggar innanför mitt utanpå, Kram och värme, Puss

Onsdag den 15 Januari

Hej...tiden går och jag följer med, det är vad jag kan göra, hålla humöret uppe, jag har sovit i två nätter det känns bra, jag har nog inte sovit på en och en halv månad i ordning tror jag, matlust har jag ingen men jag har ju att ta av och då är det bra att se ut som en ryssdocka. Att hamna i en näras sjukdom är svårt, man har ingen som helst koll på vad som händer mer än att vara så nära som möjligt...vi är alla olika inför vad vi ställs inför, men jag är lyckligt lottad för att jag är så fylld av kärlek och det räcker väldigt långt och min glädje finns där, den kanske inte syns i första hand men jag lovar den finns. Vi är två hemma nu igen och det är som det ska, vi är tillsammans.
Jag fylls av styrka...jag känner inte igen mej själv. Jag har en fantastisk möjlighet att välja mina tankar här och nu, tänka rätt är viktigt, en upptäckt jag gjort nu...att vara rätt i tanken, genom det blir jag stabil och stark.

Jag har varit ute och skottat snö, mina två katter tycker om att jag är ute, de sprattlar i snön och har roligt men är inte jag ute så ser man dom inte, då sitter de nog och lurar nånstans....Alliss och Rut är inte hemma just nu, de är hos sin X-tra matte, det är en bra uppfinning att ha X-tra...man är inte stark ensam, det är ett trevligt utryck men "ensam är inte stark"....inte i alla lägen, men visst man ska inte förringa och förneka.

Vad gör man med tiden...?? Jag vet inte, fyller den, jaa omvandlar tiden, man kanske inte kan sova kl 23...men ett par timmar senare kan man sova, tiden får vara flexibel tillsamman med oss nu, sakta och säkert hamnar man nog rätt i tiden igen, svårt att förklara känner jag, hahaha....sova när det går, äta när det går, och vet ni vad tvätta på natten går också. Om jag jobbade bestämde jobbet tiden men nu är jag mästare över min tid...

Tack kära vänner där ute, vi är många som behöver varandra...

 

Natten mellan 29 och 30 december

 Jättetrött men kan inte sova....Jag tänker inte ens, det stå still i hjärnan, julen for förbi...min dag,, annandagen låg jag hela dan...soffan var alldeles varm, jag åt lite rester, telefonen var tyst, det är väl tyst numer när det kostar mera att ringa på mobiltelefon....Vi var faktiskt ute en liten stund, hundarna och jag, vi gav hästarna en varsin morot, de blir så glada och jag blir glad, morötterna ligger på bron så de ä nära att ta med.
Jag firade julafton hos mina barn, det låter som att jag har massor men jag räknar ihop dom, men först firade vi ju lite här på morgonen och förmiddan...mor kom ju som vanligt med en blomma och julmössa...hon tog en skinkmacka sa God Jul och försvann, susade iväg i sin lilla bil med tomteluva på huvet och en innebandyboll på antenn på biltaket...joo det är sant, det är superbra säger hon >då hittar jag bilen på parkeringen när jag är och handlar< Bra idè.
Nu väntar vi in nya året...inte med glädje...jag vet inte om det blir rätt...inte med sorg heller, med obehag och ett ovetande, ovetande är jobbigt, men ingen vet ju...inte någon vet vad som händer men man kan önska sej, jag vet, vi vet...vi vill inte, men vill, det blir svårt...vi måste det blir bra sen, vi följer med tiden vi slutar att tänka, bara följer tiden...jag kan inte sova.

Nyss kom tidningsbilen och körde förbi och då vet jag att klockan är 02.25 ungefär det lyser i mina fönster men det är tyst, det är några bilar som hörs från stora vägen, det tycker jag om...det påminner om att det finns fler än jag just nu....läste att det kunde bli halt på vägarna men jag hoppas inte det ställer till oreda.
Jag har så ont överallt, jag skulle vilja ha ett badkar, bara fylla upp och ligga varmt och avskalat med vatten runt hela kroppen, få musklena att spänna av bli lite mjuka och inte göra så jävla ont...för att inte tala om när det blåser, då tar jag på mej mössa när jag ska sova, jag blir nästan sjösjuk om jag inte har nåt om huvet.

Imorgon är jag ensam, jag tänkte kanske bjuda mej på middag...det skulle väl vara nåt, eller hur bara sitta och äta gott och inte tänka, bara vara...sen ta en tur i skogen eller vid sjön och göra nåt som jag är bra på...ingenting, att göra ingenting ..det kan jag , ibland och oftast, leva här och nu, okey det slirar lite nu men jag är orolig..eller inte, jag vet inte, det känns så konstigt, men jag kan inte sova...skjuter tiden framför mej, jag fösöker nog luras och tro att nyåret är längre bort men det är ju snart ...inte imorgon men nästa dag är detta årets sista dag sen är det 2014.... .

Söndagen 22 December

 Hej igen...dan före dan före dopparedan` så säger vi, vi laddar för att det ska bli nytt år och att det blir ett bra 2014, mycket vatten hinner rinna under broarna, det kan ändra sej från timme till timme, dom sista gångerna till det bättre och det lättar betydligt i sinnet men jag har haft svårt att ladda om...mått dåligt, jag har känt mej tom och trött. Det är bättre nu.

Det är Jul men inte en vanlig jul...vi har ingen snö, det är bara mossa som lyser grönt utanför fönstret och det är 7 grader varmt och blåser. Jag har inte så mycket att skriva idag men vill gärna prenta ner ett par rader, jag ska göra köttbullar nu, jag brukar göra dom i ugnen och rulla runt på dom lite sen är det klart, skinka tänkte vi inte köpa någon i år eftersom det blir sjukhusvistelse för min vän och jag är inte riktigt vän med bakdelen på grisen...väl i affären så låg det en liten fin bit som passade så bra och gissa om den var god..?? Den var jättegod ovanligt god, vilken tur att man kan ändra sej...eller hur

 Vi tänder ljus på kvällarna och önskar att det ska bli som vanligt igen, som när vi var i Stockholm och vi gick in i affärer som gjorde mej andlös...i december 2007 tror jag att det var, det vankades jul då också och det var sång och musik på gator och torg och det glittrade och glimmade och luktade glögg o pepparkakor...vi gick in på Åhlens och jag gick först in...det var som en saga, jag var sååå lycklig...det var fantastiskt vi beställde var sin kopp kaffe och bara njöt av allt det vackra.

Vi gör varje dag till nåt bra nu också men orken är det lite si och så med. Julen firar vi var för sej och så har vi alltid gjort...vi vaknar tillsammans på julaftonsmorgon, så sätter vi på kaffe och duschar....sen delar vi ut våra egna julklappar och äter en god julfrukost, då brukar min mamma utklädd till tomte ansluta med en blomma och äta en skinkmacka med oss och prata lite om dagens händelser, sen far vi åt var sitt håll, så även i år men med en liten påminnelse om att livet är inte självklart.
Den 2 januari går bilen till US, denna gång och inte till Vrinnevi som tidigare. Sen börjar vi om igen och medan dagarna blir ljusare så ska vi komma tillbaka till samma vardag som tidigare och ta vara på varje stund vi har tillsammans, och det ska ni göra också.

Nu önskar jag er Alla en God Jul och ett Gott Nytt År, tänd ett ljus och låt det brinna. Puss  

Torsdagnatt 21-22 november

Det är mitt i natten...ännu en dag på sjukhuset, det är inte jag som är sjuk, jag står vid sidan om...jag vet inte hur man gör, jag kan bara vara med, följa tiden...vi gör vad vi kan, hjälper varann, Hur jag mår??? vad svarar man på det...det är inte jag som är sjuk...mår jag bra då??? vad ska man svara,,,jag har ont i magen...ont i hjärtat eller...jag står vid sidan om, stark??? jaa...faktiskt, jag växer i det man tror är omöjligt men jag kan se glädjen...hur tänker jag, joo det finns små korn att plocka varje dag och det samlar jag in och pratar om, känslan av att känna tillbaka i det goda livet och ta fram glitter och glamor, den stora förälskelsen som aldrig tar slut...den första kyssen som vi skrattade oss till...Jäg älskar dej och är alltid med dej. Nu har vi nya mål, och det är inte fy skam
Det är kallt och mörkt ute nu, blött, men inne är det varmt, ljusen brinner och det blir varmt och gott, djuren sover men katterna har gått ut...

Letar efter min adventsljustake som jag ska sätta ljus i, jag hittar den inte.

Jag är trött, ska lägga mej, jag har sällskap...han sover, det är lugnt och hopp om en ny dag med nya händelser imorgon...jag ska hämta skolbarn och känna mej stolt över att överhuvudtaget hitta till rätt träffplats på skolan, kramas och skratta och läsa nåt mysigt eller kanske hemligt...tack för idag, ta hand om er och så gör vi. Kram och God natt

Lördagen 16 November

Hej, sitter och hör hur det blåser ute, har varit och tänt ett ljus på graven hos min pappa, graven är i Vadstena...det var inte lätt att få fyr på på den där jävla veken men till slut gick det...det lyste fint.
Träffade min bror och bjöd hem mej till dom på kaffe, gött var det, jag fick glass till...

När jag sätter på Tv,n så handlar det bara om Philipinerna och hjälp till de hemlösa där...jag tycker att det är jättesvårt att se, samtidigt som jag känner mej maktlös att kunna hjälpa...skicka pengar, skicka pengar...vilka pengar tänker jag, ohh va ont det gör när barnen sitter och fryser...!!! Vi sitter och tittar på fotbollsgalan och tycker att det är orättvist att "endast" Anders Svensson fick en bil...hallå, sug på den, rätt eller fel...förmodligen rätt <eller???

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva...men jag vill skriva en stund. Jag har köpt en ny liten ljuslykta, jag köpte den igår i blomsteraffären i Skärblacka, en liten ängel som sitter på kanten utav ett hjärta, hon/han håller en liten glitterboll mellan sinahänder...den glittrar när lågan speglar sej däri...lamporna är släckta och endast ljuslågan från denna och en liten lykta till lyser....de värmer också, fladdrar en aning....

Jag är så glad att det finns så mycket att glädjas åt, jag har ju en liten Astrid Lilja som nyss föddes som jag kan pussa och lukta på så mycket jag vill, och hennes två systrar som är glada och strålar som solar...
I veckan var jag åter på min sångträning och vi tränar sånger till advent, det är roligt och vidare ska träna in sånger till Julkonserten den 14 december, det längtar jag efter...det är kul. Jag hoppas mina körkamrater också tycker att det är roligt.

Mina hästgrannar har flyttat eller håller på i alla fall, de är duktiga och det verkar flyta på bra, snart tar de med sej sina hästar också...mina kompisar i hagen, jag kommer att sakna dom... jag har ju äntligen lyckats lära mej vad dom heter...efter fyra år...

Nu slutar jag för nu och ska ägna mej åt annat...min Älskling!!! var rädd om varandra Kram

Söndagen 10 november

Hej...idag är det fars dag, många firar och många firar inte, en del har sin pappa kvar och andra inte men ändå sänds många tankar till våra pappor idag.
Min pappa var sträng, jag var väldigt hårt hållen...när mina kompisar gick på ungdomsdisco på fredag och lördag skulle jag vara inne klockan 20.00, annars låste han dörren,,! sa han. En kväll var klockan mer än 8 och jag tänkte att han har ju redan låst så jag skiter i att gå hem...vi var några stycken som stack till en kille och spelade kort, kl 03.00 på natten kom killens pappa (han var taxichafför) och frågade om det fanns en Ingela där, jaa... det fanns det oh jädrar vilken fart jag fick o så jädra rädd jag blev...han slår ihjäl mej tänkte jag, jag har faktisk glömt vad som hände och tur är väl det, hjärnan har ju en förmåga att bara komma ihåg det som är bra...eller hur.

Det är mörkt ute nu, jag och Alliss ( en av mina hundar) har varit ute och åkt idag på dan, stannat till i skogen och bara varit...andats in ljuset, kraften och allt det vackra...allt är inte vackert, det är smutsigt, svart och kallt, då tar jag fram mitt ljus som jag har varit ute i naturen och samlat.
Jag sjöng inte på Alla helgonas minnesgudstjänst, jag var inte ens där...jag stannade på vägen, i naturen, tog kort på dimman, de dansande Älvorna som knöt sina band, som viskade och sjöng för  mej...vi finns här till för dej, idag är naturen din kyrka Och... så är din klänning (kåpa) skrynklig....Se där ja, allting kommer fram i ljuset även min skrynkliga kåpa, sången hör jag än...

November har gått fort, det är rätt så skönt tycker jag...snart advent och då tänds det en massa små ljus och utebelysningar, igår när vi åkte på vägen så körde det två stycken lastbilar efter varann med stora härliga adventsgranar som förmodligen ska pryda något eller några torg i vårat land, det kändes som att jag var Lotta på Bråkmakargatan när de stora "gran"bilarna körde iväg.

Nu ska jag ta hand om mej och oss, en dag i taget Med mycket kärlek och värme.
Kram från mej

Tosdagen den 31 Oktober

Hej igen...sitter vid datorn och har gjort det en stund så jag tänkte att jag kan ju göra nåt nyttigt och skriva några rader här. Det blåser som fasen ute. Jag ska sjunga på lördag så jag tog fram min kåpa som inte är använd på länge...den är superskrynklig, jag har nog lyckats med nåt som ingen har gjort förut...trodde inte det gick att skrynkla till den, det ä´nåt konstmaterial tror jag...duschade den blöt men skrynklerna är kvar, stå i kyrkan med skrynklig kåpa, det gör jag inte!!! tur att jag har ett par dagar på mej.
Det är Alla -jaa nånting det är så ihopblandat så jag kan inte hålla isär begreppen längre...hur som helst så tänder vi ett ljus för våra nära och kära som inte finns med oss längre. Antingen ett ljus på minnesplatsen eller ett i sin egen vrå hemma.

I februari nästa år så har min pappa varit borta i 30 år, åren går fort...samtidigt fyller sonen 30 år, och var har jag varit hela tiden undrar jag...det känns konstigt när man tänker efter...har man bara funnits och gjort sin plikt eller som det känns för mej "sovit" bort tiden, ja inte sovit ordagrant men...bara flutit med kanske...
Nu när mina barnbarn är lite i skolåldern så kan jag höra mej själv låta precis som min mamma eller svärmor när jag pratar...det är förskräckligt, det tycker jag inte om, men jag tänker att de, sonen bl.a vet ju inte hur jag tyckte det lät då...eller hur.

Jag kom ihåg när jag jobbade på BB i slutet på 70-talet och i början på 80-talet, då gav man de nyfödda barnen Lapis i ögonen, det skulle motverka en ögonsjukdom som hette "Blennorè" om fallet var så att mamman hade Gonnorè... När jag fick min unge så sa jag till sköterskorna att det inte skulle ge honom lapis i ögonen så de lät bli att ge honom det med påföljd av att han hade sina ögon öppna hela tiden och ingen på BB kunde motstå dessa ögon så han var med flickorna som jobbade på avd överallt, han var sällan i barnsalen när jag skulle hämta honom, han var glad som en speleman, de andra barnen som fick sån`t här medel i ögonen hade väldigt ont och var svullna om sina ögon och lite ´kladdiga, stackars barn men man visste inte bättre då, nu är ju gonnorè så gott som utrotat, men har tyvärr gjort sitt inträde i Sverige igen på gund av bl.a thailands och andra utrikesresor, tillsammans med annan skit som är svårt att överlista.

Mitt lilla nya barnbarn, tredje i ordningen heter Astrid Lilja..., jag brukar säga till Pontus...att det är ju bra att du skaffar alla barn som jag inte fick och så skrattar vi, men nu tror det räcker...så säger de i alla fall, men som jag alltid säger...Barn kommer.
Jag har alltid sagt förut att barn väljer inte sina föräldrar...jag säger inte så längre, barn väljer sina föräldrar, säger jag nu, anledningen till detta beror på ett långt och innehållsrikt samtal med en enkel vanlig medmänninska som dej och mej men som har tittat på alla sidor av trädet, alltså inte bara ena sidan..ett träd se ju olika ut från flera håll, de som känner mej har säkert hört det förut, jag har bl.a skrivit det på "fejjan" Allting är ju inte enkelriktat...eller hur. Vi ser alla allting från ett håll men måste samtidigt påmonna oss om att andra ser från sitt håll. Därför menar jag att man aldrig ska döma någon...bara från ett perspektiv.

Nu har jag gjort ren en kattbur som min granne ska få så de kan ta med sej sin stallkatt Sesam när de flyttar...jag önskar de lycka till, de har hitat ett hus med stall till som passar dom, och jag då...jaa jag sitter här i nystädat hus och är skittrött, men vem är väl inte trött nu när det blir mörkt tididigt...jag brukar gå upp en runda vid 05-tiden på morgonen, då är hästarna på väg ut i hagen...då drar jag för gardinen och sover en stund till, jag sover till ca 8.00 sen på med hurran och mat till katter och hundar...sen tar allt jättelång tid, men det gör ingenting, jag har det väldigt bra, och glad är jag, jag har en jädra förmåga att tro att allt går...det har jag inte tänkt på förr men ju mer man märker hur negativa och misströstade många är så förstår jag att jag är lyckligt lottad med min tro på mej själv och annat...jag är livrädd för att nån ska ta det ifrån mej, det är lätt att vika ner sej inför starka negativa påtryck utifrån.

Jag måste berätta vad jag hörde på radion...De diskuterade det här med vänrelationer, intressant...någon frågade varför man alltid hamnar i rollen som en "soptunna" där ena parten bara rapar ur sej elände efter elände och missunsahet och skitprat mm. Det behöver inte vara fel på den som gör så...ifrågasätt "soptunnan" istället...som bryr sej, som förklarar, som lyssnar, som alltid kommer när nån ropar. En bra förklaring...Tänk dej ditt hus, öppna din dörr och säg välkommen in här finns det kaffe och mat, värme och kärkek, fler och fler kommer in i ditt hus till slut knökar de in sej och vad händer..??? joo du får inte plats i ditt hus, det är fullt och maten räcker inte till dej..kaffet är slut....Så kan man ju inte hade, eller hur?? Man måste stänga sin dörr, släpp inte in det som inte ger mer nå`t tillbaka,  så länge det finns förtäring i ditt hus stannar de kvar...när det är slut försvinner de, vad har de att hämta i ett tomt hus??? men stäng dörrarna så får de knacka på istället...!!!

Nu slut för idag, tänd många ljus på lördag och Minns alla de era med Ljus och Glädje, Kram

Lördagen den 26 oktober

  Hej igen...hösten är jättefin i år, det har väl varit frost några nätter och mornar tror jag, och solen har ju faktiskt bjudit på guld i naturen som vi sällan skådat. Nu har vi lyckats få bort lite löv på gräsmattan också så nu är det väl hopp om bättring...och jag känner mej mycket bättre från min långdragna förskylning. Vi har lite annat och ta i och det är jobbigt...att vara i ingenmansland eller i ett ovetande är ett tillstånd som man har svårt att förklara, jag har tänkt mycket på det och det känns lite som allt eller inget, man fryser eller är varm...ledsen eller glad...skrika eller vara tyst, jag tror eller vet att många av oss har varit där mellan månen och solen som jag säger...där är det mörkt och kallt som natten för att sedan föra in oss i ljuset och det varma där vi känner oss trygga.

Äntligen har lag fått in lite nya bilder, det är så knöligt när man är så jädra oteknisk ibland, jag tycker nog att jag är duktig på att koppla in och vrida o vända på saker...men det tar ju sån tid!!!! min nya dator vill inte vända på fotona (det går nog men jag har inte hittat knappen) jag vill ju inte att ni ska stå på huvet och se mina bilder...men idag kunde jag på ett visst sätt få de rätt. jag har ju ny mobiltelefon också...snacka om strul, shitt va tröttsamt, en rosa tunn tel som heter HUAWEI...precis som en dator "hänger" den sej...var tillbax med den till butiken 3 på IKANO-huset där bytte de simkort och sa att kör vidare nu så får vi se hur det går....det ingen pratar om det är att ALLT försvinner...och då precis ALLT...jag tror att jag har laddat in 120 kontakter med tel,nr tre gånger...och hur roligt är det??? NOT...och nu då....det fungerar inte nu igen, och hur många nummer som försvunnit på vägen det vet bara änglarna, hihi....

Imorgon kommer min mamma 82 år och ska hjälpa mej att städa inför måndagen då ska jag ha visning på huset igen...på mitt hus, det är lika spännande varje gång det kommer folk hit på visning....högklackat, storstadsklädd, fritidsklädd eller juvelprydd, alla lika glada och positiva Kanske oxå en tro på att ett torp ser ut som i en inredningstidning med vita lantstilsmöbler och hemvävda gardinger och ljuvliga tapeter som smälter in i den lantliga stilen och en romantisk svär... och alla vill bo på landet, på slätten...??!! grus, gräs och lera på vår och höst...ett paradis på sommaren. Vad jag har uppmärksammat är att bor man inte i motala så tror man att
alla fritidshus (jag har annonserat som fritidshus...vinterbonat) ligger vid stranden eller med vatten runt husknuten, och med tanke på att det sägs att Motala är Östergötlands vattenstad så förstår jag det, men motala är ju så mycket mer...tycker jag.
Ni kanske undrar vart jag ska ta vägen...???!!!! Hahaha...det undrar jag också faktiskt...tanken är att jag ska flytta till ett ställe mellan Finspång och Skärblacka, granne till Grensholm och Mikael Rickfors...hahaha det lät bra va??? Jag ska få hyra ett hus där och istället för att pendla till min körsångsträning och vänner så kan jag ta ett kliv ut och är mitt i smeten och slipper bensinnoterna, det passar mej nog tror jag...så ser det ut idag sen vet ingen vad som står på kalendern imorgon och det måste jag ha respekt för och det ska alla ha..förändringar i livet kan gå fort från en timme till den andra. 

När ja tittar ut idag så är det grått och blåsig..för en liten stund sen lyste solen, jag är glad att jag har er som hälsar på mig här på min sida...det värmer mej, jag skrev nyligen på Facebook att jag är glad för alla vänner jag har där...varje gång jag tittar så är det vänner där och det är mina vänner jag får kommentarer och "gilla
" om jag lagt in ett foto eller skrivit en rad, jag får grattis när jag fyller år, jättemånga...det blir man varm och glad av. Ibland Älskar jag Fb och ibland hatar jag Fb....

Nu vill jag att ni funderar på vad ni gör för era vänner och nära en extra gång, och kanske slår en signal...ingen tycker illa om att man bryr sej och om, även den som inte orkar själv... Jag träffar många i ME-föreningen som inte orkar mer än att bara vara, och precis som jag själv som ibland är glad att man lyckats duscha och tvättat håret samtidigt.
Många tankar i höstetider var rädd om varann och titta gärna på de nya bilderna i fotoalbumet. Puss
  

Onsdagen den 16 oktober

Hej alla Goda...det är höst nu, löven faller sakta, jag har hela trädgården full med löv, det har inte varit viktigt nu...jag är trött, jättetrött, jag säger -vi låter löven falla, det har inte funnits några löv i trädgården förut om höstarna, det har man sett när man åkt förbi här på vägen, i år skiter vi i det de får ligga kvar, kraften lägger vi på annat nu...
Min förskylning börjar vända sakta men orken är borta, ikväll är jag jättetrött det har varit en lång dag.
Mitt hus är till försäljning och så ska vara...jag hoppas att någon som passar att bo här vill ha det men nu är det höst och alla kryper in i värmen och kanske inte tittar på fritidshus mer i år...
Min kisse Nalle har kommit hem efter sex långa veckor, helt i sin form endast något mammig och hungrig men nu har han fått en pingla på halsbandet så får vi se om han bor på ett eller två ställen.
Jag har varit i Småland på begravning, jag åkte tidigt på morgonen och solen följde mej hela vägen, det var så fantastiskt vacker väg och så mycket vackra färger så jag åkte fel...ring ring hem och vänta på kartläsarens svar, på...vart jag var,,,?? jag satt och körde i helt andra tankar, två mil åt fel håll joo man tackar..!!! jag kom rätt till slut, Nottebäcks kyrka i Småland!!!
Vackra sånger, fin musik, ett vackert avslut på en vacker stillsam plats. Jag for hem igen. En Big Mac på Mack Donalds i Vetlanda och en träff med barn o barnbarn som också stannat och pausat på sin väg till Karlskrona och på Dop. hela dagen gick och klockan sex var jag hemma igen.

Jag var på föreläsning.. jag har varit på många men just den här gången kommer jag ihåg mest av alla, det var en man som föreläste, väldigt bra tyckte jag och många med mej...det var en heldagsstudie så efter 8 timmar var vi rätt så trötta, vi var ca 75-100 pers., då avslutar mannen samtalet med att: Idag när vi kommer hem så har någon av oss nånting som väntar hemma utav ett obehagligt besked som vi inte vill ha...Gissa om det kändes bekvämt att åka hem den dan...???? Pandoras Ask är inget att leka med!!!!
Nu mina vänner blir det inte mer idag/ kväll....löven ligger kvar och jag är trött men vem väljer vad som är viktigast om inte jag...Kram till er alla och nåt som man alltid ska påminna om är att va rädda om varandra och red ut alla missförstånd, ta varandra i famn eller hand. Vi ses igen... Puss

Fredagen den 20 September

Hej alla vänner, det händer konstiga saker, det jag skriver försvinner och går inte att hitta...jag skrev så bra sist men hokus pokus så var allt borta, ändå har jag köpt separata grejer så inte mitt "motstånd" kalla det vad man vill, men det påverkar mina grejer både mobiltelefonen och datorn.
Jag ska sälja mitt hus...joo det är sant, det är spännande men lite magkänsla i alltihop också, var sak har sin tid och nu är jag färdig här känns det som, inte riktigt säkert kanske men om någon som verkligen visar sej passa här i huset så jaa...då kanske, låter det konstigt??? Jaa det är konstigt, jag är min egen mäklare och har visningar emellanåt vilket går jättebra, städa, visa, städa, visa och så vila och så på´t igen, min vinning i det här är att jag lär mej massor...!!!
Alliss, Kissen, Rut och jag har sorg, våran andra kisse Nalle, är borta...nu har han varit borta i fem veckor, FEM....observera att jag räknar varje vecka...precis som när man är med barn...nu är jag i vecka..., men denna gång är det en förlust, vi väntar varje dag men nu börjar det lixom blekna lite både hos mej och hos djuren, vi har gjort om rutinerna lite så vi har andra saker att fokusera på, det går sådär kan jag säga, nog lyssnar vi allt lite x-tra ibland, nog om det.
Vi har ju haft en otroligt skön sommar, så skön så jag kommer inte ihåg vad jag har gjort...förmodligen för att jag inte har gjort nånting, jag har bara varit och haft det bra, jag har legat ute i solstolen och känt värmen och faktiskt vaknat av att jag snarkat också...nu är det ju september och det är fortfarande hur fint som helst, löven på träden singlar ner till marken som att påminna oss om att snart är det vinter och vila, min gräsmatta är full utav konstverk som bildas i allt det vackra som skapas, färger och skuggor långa så man skulle kunna gunga i dom, dimma på morgonen som talar om att älvorna faktiskt finns...de är blyga och när dagen gryr dansar de upp i skyn för att vänta till mörkret lagt sej igen.

En dag i Juni för ett par år sedan fick jag främmande, en bil rullade in på gården och en Vän gjorde entré, hon skulle stanna i två dagar, de två dagarna blev till en vecka, vi hade så roligt, avspänt och enkelt, hon lånade mitt sovrum så hon skulle ligga gott i en säng, hennes rygg var ond, hon radade upp sina smycken på min vita byrå och visade alla nya och gamla inköp, örhängen och bling bling, hon hade en hel väska....på morgonen kokade jag kaffe knackade på sovrumsdörren...sedan satt vi i solen på bron och bara var, hon njöt.
Häromdagen fick jag besked om att Du/hon gått vidare till hemligheten, du/hon vaknade inte ur narkosen vid operationen som skulle göra dej från smärta. Jag minns dej "Med Glimten i Ögat, ditt ljus din glädje" din ödmjukhet till livet och att vi kunde sitta ute i solskenet och bara vara, mina tankar går till dina Flickor och din make, som jag också fick möjligheten att få lära känna, Och Du vi ses igen, i en annan värld, Kram Ingela.

Jag kan inte låta bli att farsineras över vad som händer och vilka vägar livet tar och om det är utstakat eller inte. jag kan bara en sak, och det är, att vilken situationen än är, så kan jag välja väg i det jag ställs inför...och det tycker jag är en jätteviktig lärdom. Är någon glad så ta ej ifrån personen glädjen och om någon Tror ta ej ifrån personen tron, lär av den istället, gläds tillsamman och det blir ljusare på vägen, jag lovar, lyssna på den som tror och dela allt det goda, vi behöver så mycket godhet för att hålla värmen och gå rätt väg...så nu gör vi en åkarbrasa och skrattar gott.
Nu är det mörkt i mitt hus så nu ska jag tända så att vi inte somnar utan håller oss vakna för en trevlig fredagskväll. Tänk  gott alla vänner så får vi mycket tillbaka, Hokus Pokus alla Goda och frys nu inte in Hösten, utan på med vantar och halsduk. Puss.
YESSSS....än så länge är texten kvar!!!!!!!!   

  

Söndagen den 11 Augusti

Balubas alla glada, det regnar...jag har läst på FB att en del var ute med hunden precis när regnet gjorde entre, då blir man blöt, haha...jag var med sonhustrun på US i veckan...vi hade småfolk med oss, man måste lära sej efter dom tror jag för hon var den enda av oss som hade paraflax med sej...fy f--n vi var dyngsura men inte hon, hon gick i sakta gemak under sitt paraply...med små steg...naturligtvis liten som hon är, vattnet rann ner på våra ryggar, jag hade velat slänga av mej kläderna på parkeringen och skrikit, så äckligt tyckte jag att det var.

På US gick det bra, i väntrummet på plastikkirurgiska mottagningen (det var inte jag denna gång, det var sonhustrun som skulle dit) i alla fall så satt det en korg på väggen med ett "sticke" i, man fick sticka under tiden som man väntade, det var väl smart....bidraget gick till barn i U-länder, och jag stickade förstås, jätteroligt var det, tänk att kunna bidra så...nåt att ta efter kanske.
Anledningen till att vi var där var att ett finger var på lagning, ett finger som skurits sönder ´men sitter kvar på handen, det är lillfingret i det här fallet som är skadat och fått ett stift i som skulle få en översyn som gick jättebra efter en hel förmiddags våndan, gips och stygn bort och en litenliten skena på plats, en lila, helt suveränt, o så lite rosa bandage...OBS!! fanns bara att köpa på djuraffärer, hur låter det?? nu får vi köpa våra bandage på djuraffären hm, kanske okey jag vet inte!!!!! nåt att fundera på....det är nog som många säger "hade man varit djur så hade man fått hjälp snabbare" jag och kan väl hålla med om att jag tänk lika...jag brukar ju säga, mitt liv en väntan alla gånger jag sitter i sjukhusens väntrum.

Det får mej att tänka på Sist jag låg på sjukhus och hade jag en sänggranne som gnällde och klagade hela tiden, på maten på kuddarna, jaa på allt som gick att gnälla på, nu var hon en av de friskaste av oss så därför törs jag återberätta detta, en dag var sköterskan så jävla trött på tjatet o gnället så hon sa att "du har tur du som är i Sverige, hade du varit i ett annat land så hade du fått betala plåstren...!!!!"  Efter de orden var det rätt så tyst bakom skynket där hon låg och en dag senare fick hon åka hem. Annat var det med hon som låg mittemot mej, hon hade bott in sej  sin vrå så en dag sa sköterskan till henne att "nu tar du och städar upp runt din säng, så här kan det inte se ut..." och gissa om jag skrattade, det var ju så att vi låg länge där...och jädrar vad arg kärringen blev hahahaha jag tog kort på oss i våra blåa rockar och jag tittar på det ibland och får mej ett gått skratt....vi åkte hem samma dag och det gick bra för henne också till slut.

Jag tycker att jag är lyckligt lottad, jag har lärt mej mycket utav livet som jag har nytta av och det är viktigt för att få lugn och ro, många säger att mitt hem är min borg men jag säger att mitt Jag är min borg.
Sticka, virka och sy har jag oxå kunnat min mamma sydde mycket så det fick jag nog i bröstmjölken, hon sydde alla mina kläder när jag var barn och även min mormor var sömmerska, hon sydde kläder till Selma Lagerlövs syster, de hade ett ställe i dalarna. Jackor stickade mamma till mej också, så när jag skulle bli mamma så tänkte jag det var väl sjutton om jag inte skulle sticka till bebisen...jag stickade en åkpåse i olika lila färger som svärmor fodrade, för jag hann inte riktigt innan han kom, min lilla Älskade pojke, en liten mössa blev det också, han kom i slutet på januari och det var så jädra kallt så det gnistrade om oss på vägen hem, han var superfin i åkpåsen, samma åkpåse hade första barnbarnet och den var lika fin då, jag sydde utav gamla utslitna jeans till plutten, bl. a en liten solhatt i slitet jeanstyg, då var han söt...han är inte riktigt lika "söt" idag kanske, hårig och skäggig...den dagen han fyllde 20 så var han inte riktigt lika rosa och fräsch som den dan han föddes (hahahaha) av olika anledningar, lite kalas kanske Nu är han snart 30.

När vi var i Ronneby Brunn och vid middagen på kvällen så satt det en liten mörk flicka ca 7-8 månader, hon var adpterad från ett annat land, hon satt baklänges i sin barnstol och pipplade...söt som socker var hon och jag gick fram till henne och sa Hej!! hon tittade på mej med ett stort leende...2 små tänder gnistrade till och ögonen vad vinda...jag pratade med henne en stund men när jag vände och gick vidare så började hon pippla igen, jag vände mej om och tittade på henne så lyste hon upp igen...snacka om att ha pippelbehov, lilla sockersöta pulla.

Nu är det snart börjaskolan väder och det är inte tvi skit...hög luft och förhoppningsvis solsken, äpplen, päron...plommon och bär, dela med er med ett leende så blir hösten enklare och vackrare. Puss  

Måndagen den 5 Augusti

Hej igen...nu är det tätt mellan turerna, tyvärr har jag inte lyckats lägga in bilder rätt på den här datorn än, jag tycker att det skulle funka men en funktion vekar ha gått om hörnet om man så säger...men jag ska väl lyckas med det också till slut.
Nu har jag varit på minisemester till Mariestad, kul...det var så jävla varmt så jag höll på att tuppa av i en affär...ändå hade de luftkondition, hur jag kom ut vet jag inte, men jag visste det då.. tror jag...vidare till en kiosk och fick i mej en glass, på en bänk i skuggan så var jag på banan igen efter ca 20 minuter, om än något trött men jag hann göra av med lite kulor ändå, skam den som ger sej.
På eftermiddagen vilade jag på hotellet...först en iskall dusch och så i bingen, så jävla trött...somnade och vaknade av att fönstrena smällde och gardinerna for som fasthållna flygande mattor i rummet...kolsvart..o innan man vet var man är när man vaknar...ni känner igen känslan!!!! eller hur, det blåste storm och sen kom nästa överraskning!!!! Det small till över hamnen så vattnet i kajen lyfte högt, vilket Åskväder ojojoj, lite senare kom regnet men blev det svalare...?? Näe inte från 33 till 28 grader det var lite, inte förrän frampå natten ca 0030 så blev det svalare 20 grader var det nog då, men då var det ju läggdax så den natten var sval som en kyld anka ur kylskåpet..

På kvällen var vi ca 12 pers som träffades och hade superroligt, en gång om året så är vi bjudna och det är sånt man ska sätta gulkant på...nån sätter en riktigt tjock guldkant på kvällen och jag håller mej till alkoholfritt, hahaha, ännu ett tack kära vänner.
Och nu till minnet, det bra men kort. Jag har alltid med en gåva till värdparet och så även denna gång...trodde jag, den låg kvar hemma, snopet eller hur...efter värmeslag och blodsockerfall började sökandet efter nånting som tack för att man får komma och invadera hos folk....som tur var hade jag en suverän rådgivare med mej och snart var paketet klart, en underbar liten ljuslykta att hänga på en uteplats eller liknande med ett fint lila ljus i en liten skål...så nöjd, MEN...??? var tog det vägen??? JA, det vet bara änglarna tror jag, phuuu Men minnet är bra...hahahaha.
Kram alla sommarvarma vänner och Va rädd om grannar och bekanta och glöm inte...sträck ut en hand. PUSS

Torsdagen den 1 Augusti

Hej mina vänner, sommaren går fort...jag har köpt ny dator...det kanske märks, varje gång jag sätter på datorn så har jag glömt bort hur man gör...det är Windows 8 och hur trassligt som helst!! trasslar det till sej så får jag magknip och måste springa, usch jag blir genomsvett...stresstålig...???? NOT!!!! Varje gång jag sätter mej vid datorn så har 3 timmar runnit som sand genom fingrarna, men jag har lärt mej rätt så mycket ändå, Windows 8 innebär att man har både "skrivbord" och en startsida...hahaha, det gäller att hålla reda på var man är och har gjort bläää.

Det har ju varit varmt och skönt t.om riktigt varmt och länge, jag ringde till bonden en bit bort, som har lite strandkant vid sjön Boren, jag frågade honom om jag fick bada hos honom och det fick jag...bra va??? Än har jag inte varit där men jag ska nog ta moppen och kolla lite först, förresten så gjorde vi oss till och åkte till Tokanäset här en lördag...jättebra sa jag så kan hundarna springa av sej lite och jag kan bada...!!! Fy fasen....det första vi möttes av var vad som kallas "blinningar" eller bromsar, dom jäklarna trasslade in sej i ett svettigt hår och ansikte, men jag hann bada, jag kröp ner på hala stena och la mej raklång och blaskade lite, det var skönt i vattnet men sen åkte vi hem, lite tjurig var både jag och hundarna, usch o fy!!! och kaffet fick vi dricka hemma...

Jag har varit i Ronneby Brunn också...det var najs, poler och ännu mera poler ja det fanns allt..värme också kan jag meddela, jag fick nog värmeslag tror jag...sista natten sov jag på balkongen...Dööskönt alltså, men jag vaknade tidigt så jag släpade in madrassen och sov en stund till "innomhus"...jag var superfräch till frukosten med 5 kalla duschar i nacken hihi.

Måste berätta att jag har varit hos logoped!!! Vad gör man där...? joo, det ska jag tala om...man lär sej hur man kan eller som i mitt fall ska massera stämbanden...sitt rakt, slappna av i axlar och nacke... ha magstöd, blås i ett glasrör ca 30 cm långt nere i ett vattenbad, blås samtidigt som man ska säga mmmmmm och det ska bubbla i vattnet... samtidigt som det är magen som ska jobba vi andning Alltså magstöd...Jaa ni ser det är hårt att ligga på topp, detta ska upprepas i gång varje timme i ca en minut, fy fasen jag blir trött bara jag ser glasröret OCH.. jag fick inte slå sönder röret för då kostar det...Hahahaha, nu vet ni vad jag gör och vad jag har logoped till, prova själva Och när jag inte är hemma och kan blåsa i vatten så ska jag blåsa i ett sugrör och LÅTA mmmmm, det är inte lätt, och anledningen ÄR...att jag är hes, tut i luren och blås..!!

Kram där ute i spacevärden och ta vara på varje minut och vad jag gör en av minuterna vet ni...Sol och värme till Alla Puss

Söndagen den 23 Juni

Hej alla vänner, lång "time a go"...roligt att blanda ibland, med engelska språket alltså, det är roligt att blanda annat oxå...FÖRESTEN JAG HAR GLÖMT EN SAK, EN VIKTIG SAK....TILL ER SOM LÄST OM MIN NYA GRANNE MORGAN; OBS!!!!! MORGAN ÄR EN BIL, en blå tjusig sak som vädras med smak för vind och kärlek, bilmodellen heter Morgan, phuu äntligen har jag förklarat mej  det kan ju bli lite konstigt med tanke på att jag har en fästman, eller hur, Punkt.

Midommar har varit och glädjen var stor, jag var hos sonen Pontus med familj och åt det smakar alltid gott att slippa laga själv...
Jag kom ihåg för flera år sedan så hade jag problem med kroppen och gick ner ca 25 kg under Augusti månad...jobbigt, problemet var att lära sej att äta igen, laga mat gick bra men kunde inte äta...men jag hade tur jag fick vara med när Pontus åt mat på dagis och jag betalade en peng till dagiset, tänk vilken bra ide, jag blev bättre och bättre på att äta, så det samarbetet vi hade då dagiset och jag, det är jag väldigt tacksam över, det behövs inte så mycket ibland, bara en utsräckt hand, men jag kommer ihåg att läkaren skrev "anorexi mot egenlagad mat" Det var ett kapitel ur mitt liv...anorexi mot..bla bla bla, tänk så lite man vet om sej ändå och glad är jag för det.

Det har kommit ett litet föl i hagen, en liten "han" så söt som sockerbagarn`s bröd, han heter Onyx. När jag var och hämtade min post häromdagen så gick jag till hagen och pratade med honom, han blev så glad, han kom som ett skott fram till mej och han la sej på rygg och sparkade med benen i luften och rullade runt och visade sin glädje och jag bara Älskar honom , jag har pratat med honom när han var rätt så nyfödd så jag tror att han kände igen min röst, han och hans mamma, jag tror att hon heter Lina, de har gett mej så mycket energi så min livslust är på Plus nu
Jag pratar med hästarna varje dag nästan...vi har lite att prata om, men sånt förstår inte alla men vi har en bra dialog när vi "snackar" iallafall, jag har respekt för hästar och har inte varit så nära dem men de hjälper mej i vardagen och det är bra. 
Har ni varit med om att känna sej obekväm eller "malplaserad" som jag säger...det är fruktansvärt obehagligt, felklädd...fel skor eller bara obehaglig till mods och bara vill ta sej därifrån, det har hänt mej några gånger, nån kan säga till mej att: vilken fin klänning du har och jag tänker!!! hon tyckte den var ful och fel...
Jag har svår att säga att något är fult,  eller att den tycker jag inte om, eller att någon är snäll eller dum, det kan vara svårt för en del som jag träffar att få grepp om mej, mycket pga att jag aldrig tar parti för nånting eller någon...det är inte viktigt för mej men som någon sa en gång, eftersom du inte säger nåt om nån så är det du som ligger bakom...vadå bakom, man kan bli misstänkt för att man inte tar parti...jaa, det är konstigt tänk tycker jag, jag lever idag och nu och det passar mej ypperligt, men det tycker inte min fotvådare som kan undra var jag är ibland, hahaha, näe lite måste man nog skriva i sin kalender och...viktigast!!! titta vad man skrivit oxå.. Ibland kommer jag och ibland inte...

Jag var på knytkalas iallafall på Midsommaraftons kväll, jättetrevligt...jag satt i en trädgårdsstol utanför danslogen och det skramlade till vid sidan om mej, det stog en lykstolpe där och det rörde sej neranför i gräset, något hade ramlat ner för stolpen...jag reste mej och gick och kollade och vet ni vad ...??? det var en EKOXE...görstor var den, jag har aldrig sett en sån förut...jag lyfte upp den lagom när han vek in sina vingar och tittade på den, vacker var den, men ägaren till gården fick ta hand om den och vårda den väl,    men huj va stor den var.

Jag skickar med energi och ljus till er alla och det finns alltid nån som följer er på vägen om inte annat ta med ficklampa. Kram i sommarvindarnas dofter och Puss glöm inte att sträcka ut en hand. OBS!! mina syrener blommade ej i år.

Måndagen den 20 Maj

Hej igen...det var längesen nu men jag har varit krasslig och har haft svårt att både konsentrera mej och att orka gå uppför trappan där jag har datorn, trodde det var en bra ide att ha datorn på övervåningen men då ska jag nog var "fit for fight" om jag ska ränna upp en trappa.
Jag har problem med mina "bisköldkötlar" det blir tumörer i dom och jag har op bort ett par stycken men tyvärr sa läkaren denna gång går det inte, phu... vad göra tänker jag.. men det kunde kanske medicineras...??!!! nåt besked har jag ej fått ännu men det kommer.
Nu till något roligare...Jag har fått en ny granne, jättespännande...jag har inte hälsat på honom än men jag har sett lite av honom, han heter MORGAN...han är "super" snygg!!! jag skulle gärna vilja känna på`n, han ser så där "morrigt" uppkäftig ut tycker jag, man hör inget därifrån honom men jag har settèn på vägen härute...
Grannarna bort i svängen sa att han skulle in på nåt, vet inte vad men dom sa att han var...à fasen jag glömde vad det var, det värsta var att Rut en av mina hundar la en "kabel" precis där Morgan ska ut...träligt om han får en sån på sulan, jag hade ingen bajspåse med mej, hon hade ju lagt ett par innan oxå...
 Jag tror många har kollat iallafall för han syns...Haha, man måste få glädjas sej här ute på landet oxå,  jag ska väl lägga en hand på`n sen när jag har värmt upp.
Detta året hoppas jag på mina syrener iallafall, jag tycker om syrener...jag fick ett litet syrenträd med lila mustiga blommor på i morsdaspresent för många år sen, det blommade och det luktade gött varje gång man kom hem, det stog på framsidan av huset där jag bodde och varje kväll om jag kom lite sent så välkomnade det mej med en underbar doft, till min förvåning när jag åkte förbi mitt gamla hus så såg jag ett  litet dött träd, grått och helt torrt, det hade dött när jag flyttade...lite sorgligt tycker jag att det är, en av det tidigare grannarna sa att, det dog samma vecka som du försvann... det fick nog vänta för länge på mej denna gång, om ingen bryr sej "om" eller kommer när vi väntar och kärleken försinner så är det "kapott"
Jag har varit kattvakt i helgen, Gustav heter han, han hade gjort sej illa oxå så han hade tratt på huvet så lite sur var han nog Bäste Gustav...inte noog med honom det fanns en hamster i huser oxå "Birger"...han blev så glad när Gustav och jag satte oss i soffan så han nästan dansade för oss, han gjorde konster och la sej på rygg och badade i sand som han hade, Gustav la försiktift en tass på sidan av bure och ..jag tror faan inte att det är sant själv men den lille där inne i buren la en tass på insidan....tass mot tass, liten och stor...det kallar jag kärlek, jag blev rörd och det blir jag nu oxå känner jag, ögonen blir blöta....hur blödig får man vara...??
Jag ska ta han om "bevbääit" igen, jag är ju som Dag-Otto säger bevbäae ibland...undra om jag ser Nya grannen..

Nu säger jag By by för denna gången och hoppas innerligt att jag snart är tillbaka och är inte jag det kan ni titta in och skriva nåt, Kram alla var rädd om er och tyck om er, det går fort i livet så passa på här och nu, Puss

Torsdagen den 25 April

Hallon och blåbär lingon i skogen...haha, det sa vi alltid när vi var unga, det var väl från början så att vi sa hallå och så var nån glading som fortsatte med en ramsa. Nu har jag rasslat mej igenom den här månaden snart oxå, kallt som fasen och regn men en dag satt jag ute det var supergött...jag bar ner ett par stolar och bord från loftet på uthuset, det gick bra och jätteskönt i solen. Firat födelsedag har jag gjort, jättekul, jag har alltid tyckt det varit roligt och det har jag säkert skrivit förut...Jag fick bla ett våffeljärn som jag ska inviga snart...har ju flyttat ifrån mitt som jag hade men nu så ska jag våffla igen. Även min bror har fyllt år och det har vi oxå firat, trevligt som vanligt.

Min kompis och jag var ute och åkte en dag vi hade en av mina barnbarn med oss och turen gick till grannstaden, där åt vi gott och frös naturligtvis för det blåste småjävlar brrrr, hur som helst så tittade vi oss omkring i affäerna..ja just det titta..det ju för faan lunchstängt till två inte undligt att vi frös...tänkte inte på det, i allafall var vi in i en butik där jag eller vi hittade en ny sorts läppstift, eller var det läppglans det stog på lappen...?? jag köpte en med färg, RÖD...tänkte att den var inte så stark färg på utan lite lagom snyggt när man blir solbränd framåt sommaren, jag testade pennan redan innan jag kom hem...i centrum väntade jag på en annan bekant som jag avtalat tid med och där stod jag och plutade men munnen och tittade i en sidobackspegel och provade färgen på mina läppar. Jättebra tänkte jag....??? Det gick en dag, det gick en dag till...jag duschade men döm om min förvåning när jag fortfarande var som ett smultron om läpparna..skiten satt fast, det gick inte bort....??!!! Var på en träff i närheten och tänkte att på vägen hem stannar jag till och lämnar tillbaka läpp pennan det går ju inte att se ut så här..."har du tatuerat en läppkant..." frågade en jag mötte shitt alltså.....väl i affären som jag handlat i de sista 35 åren.....Men nehej det gick inte...går inte? - Näe vad ska jag göra med den pennan, sa hon.... du har ju använt den.....-men det var väl jättebra att det sitter kvar, du är jättesnygg med lite färg...?! Jaha...det var det!!??....-Men kom tillbaka om du vill sa hon så kan jag reklamera pennan om några månader eller annars kan du ge den till nån annan... -jaha..?! "-För du vet du har ju använt den...!! Och hur faan tror hon det är klart att jag använt den....Sen kan hon tro att jag kommer tillbaka igen....???!!!  men Det tror inte jag...

Igår var jag en tur till centrum och inhandlade ett paket, ska på kalas igen...roligt!!! jag tog med hundarna och gick ner mot motalaviken och jag höll på att blåsa bort...det var storm, håret stog rakt bakåt och örona var bakom huvet så de möttes nästan...så slät i ansiktet har jag inte varit sen jag var barn det kan jag lova, envis som jag är så skulle jag fota men min iphon blev helt kapott, svart, out of spies...jag är inte stresstålig, så det blev inget bra...inte ett enda telefonnummer har man ju i huvet..ingen kan ringa till en, än mindre jag...efter en spurt på några hundra meter i ösregnet kom jag in till telefonkillen i en affär som säger att iphon`s tål inte kyla...!! sug på den..

Med tel fixad och jag som en yrtömd ballong, sladdrig och omtöknad laddade jag om för sång. Kram alla vänner, urblåsta och uppblåsta ballonger... alla behöver vi värme och luft för att hålla oss uprätta, glöm ej varandra var snälla, säg inte dumma saker till nån, be om ursäkt om det blir fel.
Man kan inte rädda världen men vi kan gå med vid sidan om....Puss

Måndagen den 8 April

Balubas...jag har bakat lite..men bara lite, jag skiter i resten, jag ägnar mej åt att planera hur vi ska få plats och om jag har stolar så det räcker, det är lika intressant varje år som jag fyller år. I morgon (9 APRIL) fyller jag 55 år, det tycker jag är bra..jag har ju smakat på att behöva inse att man är dödlig liksom...att bli påmind om döden gör att man blir ödmjukare inför livet och...ja jag vet inte, inte lika rädd längre kanske..nån typ av försoning med sej själv..Det är inte roligt alls, det måste sägas men när det går bra och man inser att livet har mer, och för att inte tala om massor, att ge och då måste man ta chansen och det gjorde jag...därför är jag där jag är idag i ett rött hus som mina barnbarn säger...farfar bor i ett blått hus och farmor i ett rött hus...
Jag har skrivit om tiden då jag levde i den här bubblan med sjukhus och operationer, och vad det för med sej just då, det är inte enkelt men det gick, jag har läst in det på band så det finns kvar, men idag, jaa.. vad är det...? 8 år senare så har det bleknat...i huvet men kroppen visar mej varje dag att jag ska vara rädd om livet och mej och vara lycklig , och det är jag...jag har inga problem, jag lever i nuet och är nöjd med det...det tycker man ska vara ändå, eller hur, ta tag i skiten vad det än må vara och gå vidare, det går faktiskt.

Jag kom på en dag att jag har aldrig funderat tidigare på vad jag tror på...intessant tyckte jag, det är svårt det där med tro, faktiskt vet jag inte ett skit om det men jag vet att jag tror...
Jag såg serien som gick i Påskas som hette "The Bibel" och jag har väl aldrig sett så så mycket död och blod och ondska nånsin, det blev ju inga människor kvar nästan....Det var Gud som talade om för folket vad de skulle göra.. och shitt, vad de halshögg folk och slängde barn över klipporna och ja faan...det var ju rena hysterin, jag svor!!! Det skiter jag i för det är jag...men jobbig var det i allafall att se och det tror jag det...för att de varnade känsliga tittare innan programmet började, att det var otäcka scener..otäcka!!! det var bara förnamnet, i slutet hade jag bara ljudet på...hahahaha jag är blödig.
Åter till mej då...vad jag tror, hör här...!!! Jag tror på DJUR... kan man göra det...??? jaa jag kan och jag mår bra av det, jag tror oxå på Madonnan modern, denna moder som finns vid sidan av sitt barn i alla lägen, både synligt och osynligt, det finns gånger då man inte har möjligheten men hon finns alltid där och det tror jag på...i hjärtat finns alltid mammakärleken. Det tror jag på!!! Även hos kvinnor utan barn.

Det var mycket om lite men man måste gå igenom livet och tankarna ibland, det fanns ett program på TV för länngsen som hette "förlåt"..bra eller dåligt vet ej, pinsamt tyckte jag men jag ransakade mej själv och det finns fortfarande de jag skulle vilja säga förlåt till, men grejen är att de personerna har inte en aning om att nåt tokigt har sags eller hänt och då tror jag att det får vara...i min hemlighet.

Puss på er alla och känn in i er och känns det bra så är vi på banan/ Kram 

 

Söndagen den 24 Mars

Hallå i kylan...har ni frusit sönder??? Kan inte fatta att det ska va så kallt, kallt inne och kallt ute..kallt o inga vantar sa vi när vi var unga, vad det betyder eller om det ingick i nån ramsa förstog jag aldrig men många såg lite misstänkt glada ut när man sa det och jag log och lådsades hålla med. Jag tänkte hålla mej över ytan det här året då syrenerna blommar... förra året gjorde jag entre på Kava (kirurgisk akut vård avdelning) i Linköping, med inflammation i bukspottköteln och levern, året innan opererade jag halsen, året innan låg jag hemma under slutet av april och hela Maj med brusten bukhinna kors och tvärs som slutligen blev lagad lagom när syrenerna blommade, det var en märklig tid...samtidigt som jag låg på rygg och och relativt orörlig så brakade taket, snön hade tryckts samman och gjort av murstocken inne och skorstenen ute på taket, så jag fick förflyttas hem till min mammas lägenhet som stog tom tillfälligt då hon var på landet, magen blev lagad och det känns för den blev för kort, bukhinnan, så jag får sammandragningar ibland men jag vet ju att barn kommer det ju inga fler så jag tar det med ro .
det var svårt att röra sej eller inte minst gå på toa när tarmarna rörde sej som ormar under skinnet, jag var så rädd att de skulle vridas runt...jag har en sk trollkula i silver som jag fått utav min syster en gång i tiden...en som det pinglar i när den rör sej, jag stoppade in den i hålet vi alla har på magen  det var toppenbra, det tyckte läkaren oxå när det var dax för op... vi låter den sitta ett tag till sa hon, men det sa hon inte först, jag berättade när jag träffade henne att "jag har en silverkula i N****n" inte bra sa hon haha hon trodde att jag var piercad, eftyer op fick jag nånting i handen utav henne... en silverkula, slutet gott allting gott

Ibland tänker jag på när man gjorde saker första gången...t.ex när man skulle kyssas första gången...jaa jag skriver så för det heter det ju.."kyss" det kan vara mycket... en käftsmäll, en stöt, en choklad"kyss" (kola) men jag menar en sån som man gör tillsammans, som ska va både god och varm och jaa vem vet, som ett kinderägg...tre överaskningar i samma!!! hursomhelst så kommer jag ihåg det som ett misslyckat projekt...och kraken som jag delede den med han försvann. för att inte tala om första gången som jag skulle cykla...fy faan, jaa nu svor jag för det var ingen dans på rosor det lovar jag och om stackars pappa hade varit i livet så hade han intygat att det var sant...det var en perssss... Jag var ju väldigt liten,  på dvärgstadiet men det är enn annan historia...jag var ca 90cm när jag började skolan och cykel var ju inte att tänka på. När man blev 8-9 år så kom polisen till skolan och skulle lära ut trafikvett och då ingick cykel...ups!!! Jag hade en "bambino" en orange, som jag hade fått ärva utav min yngre kusin, jag meddelade tidigt för fröken att "jag har ingen cykel" (jag ljög) inte fasen kunde jag ta med min bike till skolan, trampor på framhjulen och liten som en trehjuling NIX, och jag sa till mamma att jag gör det aldrig!!! tar med den där skiten!!
Min pappa var snäll och efter ett par år och jag växt lite så fick jag en riktig cykel oxå orange men metallic, görfin...men liten även den, jag vägrade träna att cykla på gården där jag bodde (de andra flickorna hade stora tjejcyklar) pappa slängde in cykeln i bilen och vi åkte till Råssnäs och där tränade jag...mamma hade bundit skumgummi runt tjejramen så jag inte skulle slå i där...obsevera nu...jag hade STÖDHJUL oxå...inte lätt att lära sej när man är "liten" usch det var jättejobbigt, jag tjöt och pappa var irriterad in med skiten i bilen och hem igen...! Men så en dag då gick det och när jag var 10-11 år så fick jag en lite större cykel så jag kunde åka till skolan tillsammans med de andra tjejerna.

Ja tiden går men ibland kan jag tycka om att tänka på alla saker som man lärde sej en gång, hur man fick kämpa och kämpat har jag gjort i hela mitt liv och ska fortsätta göra...jag skickar med det idag och snart ska vi fira Påsk och födelsedagar
Fortsätt kämpa och Älska varamnn och er själva inte minst, jag kommer åter Puss

Lördagen den 9 Mars

Hallå igen...nu har jag lyckats få tag i telia och fixat mitt bredband som varje gång jag skrivit nåt och ska spara så är det kappottt...det är svårt att skriva samma sak igen när det kommer automatiskt under tiden som man skriver. Nu hann jag diska iallafall så Putte slipper undra vad jag gjort när han har varit borta en vecka eller borta är ju fel att säga "hemma" är bättre han bor ju i egen lägenhet...låter lyxigt "egen..." jaa så har han det.

Jag servar sonen ibland med barnen..jaa han har fler och det är bra, jag tänkte det när jag bara fick en så kan ju han fixa fler och det har han gjort.. Häromkvällen så ville de ha lite hjälp och jag fixar det enkelt, den stora tjejen hade tappat rösten och den andra lilla Magiska hon pratar oavbrutet, hon har förmågan att prata om en sak och tänka på nåt annat samtidigt..försök med det...hahaha hur som helst så tyckte jag att hon kunde gå ut och javisst sa hon det kan jag visst!!!! På med jacka och mössa och så bar det iväg, hon skulle gå till kompisen Saga, det enda jag såg var tofsen på mössan som vippade förbi utanför fönstret och så var den lilla Magiska på väg.... Det blev tyst i huset endast Tv`n som pratade..Storasyster var ju knäpptyst inte ett ord kunde hon kraxa fram, det tog en stund så kom sonen hem och undrade var barna var och jag sa att den lill Magiska har gått ut och...sen hann jag inte mer när han sa.... GÅTT UT:::VART???? hon skulle till Saga sa jag, vet du vad du har gjort...???? sa han o jag tänkte ...är det sant..?? då säger han, hon kan ta vägen vart som helst... men sa jag, hon är ju fyra år ...Inne i huvet kände jag pulsen slå..förskingrat, förskingrat ahhhh shitt...jag har haft bort en unge!!!! han ringde och ringde till Saga men inget svar där eller nån annanstans,  men hops.. rätt som det var stog en bil på gatan,  och ett tu tre så kom Magikern ut ur bilen sken som en sol och hade bjudit in Sagas pappa på kaffe...phuuu, fy fasen alltså, tur då sa jag och blev glad att hon var hemma, senare fick jag veta att hon tar en sväng då och då Haha...Älska unge!!!

Jag var ute vid norra Vättern och gick en dag förra vecka och isen låg alldeles blank och en hel busslast med "skrinnare"  holländare...släpptes ut och gled ut på isen, jag hörde hur det skar och hur isen under skridskorna speglade deras gestalter det var såå vackert, jag stannade en kille och frågade om jag oxå kunde gå ut på isen, jag tänkte att jag var för tjock och att isen skulle öppna sej och jag såg mej själv stå som ett fån i en vak... gå ut du sa han, isen är tjock 8-10 cm...jag gick ut och halkade naturligtvis men jag hade ju väntat till killen hade åkt iväg, jag ville gå själv, det var så fint och man såg botten med stenar och allt...jag tog kort men det var svår att få fina kort när man far som faan över isen...
Jag var tillbaka på samma ställe i veckan och vet ni vad..?? ingen is kvar.. otroligt hur fort det kan öppna sej...det kom ett par kissnödiga damer som hade grillat vi strandkanten och svepte in bakom varsitt träd och lättade på trycket...sen klappa dom om varann och hoppade in i en bil och stack...kvar stog jag o funderade på vilket träd jag skulle skymmas bakom..???? Rumpan alltså, förr när man var ung då var rumpan som ett vackert välformat päron..nu när man är äldre så tycker jag mer det liknar en opponervänd basfiol..
På tal om att bli äldre så är det intressant....min syster är tio år yngre än jag och vilka överraskningar det blir för henne, jag vet ju vad som händer...man blir mer och mer "manslik" känner jag..hår på hakan, hår (svarta) på överläppen!!! OCH..där det ska va hår där är det borta...fy fas--n de har aldrig morsan berättat...här har man rakat och vaxat i ungdomsåren...men DET behövs inte längre, dra ett och annat från hakan...svarta som jag misstänker blir vita så småningom, det är på det stadiet nu.

Nog om detta och dagen....Va rädd om varandra och tuppen är på ingång, PÅSK... alltså så återkommer jag med ett Vårskimmer nästa gånga Puss

Lördagen den 9 februari

Hallo I am back... lite längesen kanske men det händer saker hela tiden, upptagen varje dag och ändå arbetar jag inte... näe arbetar inte!!! Det är min stora sorg i livet att inte arbeta att inte ha ett jobb att gå till, träffa folk och arbetskamrater och säga, "såg du Skavlan i fredags" eller "tyckte du debatten var bra eller dålig"...näe så är det inte, jag pratar med mej själv och mina hundar och katter, när jag var i en affär så frågade en kille som jobbade där om jag hade semester..., eftersom vi har varit skolkamrater så talade jag om att jag är sjuk och kan inte jobba, Jaha, sa han du är en sån där som vi som jobbar, betalar för...???!! Så numera säger jag att " jag är barnsköterska och för tillfället gör jag annat"...haha mej knäcker man inte så lätt.

Här har en katt försvunnit och kommit hem igen, Varit hos vetrinären och fått sonens katt lagad, vi har frusit, skrattat och gråtit...skottat och halkat och klippt hund, det tar tid...ni hör hur det är hos mej, men jag är mest glad och det är viktigt, när jag fick samtal om att min katt hittats efter drygt en vecka med kalla nätter...då stannade min lilla värld en stund, jag andades inte på en lång stund (trodde Jag) ...

När en nära mej har "gått bort"...då stannar den stora världen, då finns det genast en större och jobbigare värld, med flera inblandade och den världen ser helt annorlunda ut, den är trång i det stora och gör ont i det största....men nu tillbaks i min lilla värld, där jag och mina djur lever och frodas...det är bara lilla Rut som blir mindre och mindre, Allis och jag går åt andra hållet..Jag var hos läkaren förra veckan och skulle vända och vrida mej på britsen och han skrattade och sa att det blir som ett gympapass...jaa sa jag det är bara håret och magen och rumpan som växer sen skrattade vi, men jag tror jag behåller kurvorna, ingen vet vad som väntar runt hörnet...vips så vänder det och 25 kilo försvinner och då är det bra att ha lite att ta av,  märkte ni...LITE att ta av, hur länge ska man äta som en kanin mm....men jag har ju läst kost och hälsa och vet att vitt socker och vitt mjöl det ska man inte äta, men vad hjälper det..???
Det är grönsakerna som är viktigast, deras fibrer river med sej det feta som fastnar i våra ådror och organ så det blir en riktig rundgång i hela systemet och om dessa fibrer får driva vidare i en lång process och varje dag och hela tiden, då går man "kanske" ner i vikt....prova, det börjar röra sej direkt, man märker det genom att man gör av med mycket vätska den första tiden, det låter enkelt eller hur??? MEN!!!! hur roligt, NOT...

Jag var hos min mamma härom dagen, vi år mat tillsammans, hon hade gjort dubbelpanerad torsk och en god sås till och så potatis, det var jättegott, mamma är snart 81 år en liten kokett dam...heter det så?? jag tror det, hon har så vackert hem, det är en fröjd att se alla saker, hon är fenomenal på att fixa grejer, hon kan allt...hon kopplar med lampor och hänger upp, skruvar och micklar...skickar iväg möbler och köper nya fina på second hand...hon har dukar med fantastiska knypplade spetsar som farmor på sin tid sat och knypplade i Vadstena....hon har blommor och växter som gror och grönskar, jag vill ha min mamma kvar länge, det känner jag... Men ibland blir jag tokig på henne...hon kan hitta på allt möjligt konstigt och jag kan bli så arg, jag tror att alla "morsor har konstiga saker för sej...jag är ju oxå mamma, jag har nog oxå lite ideer..får höra mej för, sonen blir nog yx-tokig på mej oxå, men han är ju pappa så hans flickor kommer nog att vimla med ögonen många gånger när de blir äldre och de tänker olika och åsikterna går isär. Lycka till grabben..hahahaha jag Älskar dej, min unge!!!!
Jag skulle vilja berätta nåt roligt men tiden har gått fort och på vintern händer det inte så mycket utomhus, vi är mest inne och trängs och det är ju inte så roligt, när vi är två får en sitta still annras krockar vi...

Va rädd om er mina vänner och kör försiktigt om ni är på vägarna...håll om varann och säg snälla saker, Puss

torsdagen den 24 januari

Hallå vinterland, nu är det kyligt både ute o inne brrr...jag inhandlade en värmekamin häromdagen, lagom att värma upp med innan kakelugnen sprider sin goa värme, kakelugnen tar ju syre från alla små vrår och det blir kallt innan den är så varm att jag har nytta av det...Rut har tagit på sej sin lilla overall hon är så liten och blir så kall, föresten så lyckades jag förhindra att en av min små kattpojkar, Nalle blev överkörd nyss...Och jag sa "JÄVLA IDIOT" för mej själv, jag har en granne som är helt kaiko tydligen..jag gick ut med soporna och hör att en bil tar sats och kör som en idiot rakt emot min katt som satt och solade på vägen, precis att han upptäkte mej och kunde tvärbromsa och Nalle hann in på gården, jaa det finns folk till allting brukar jag säga...men han tordes inte titta på mej utan böjde ner skärmen på kepsen och kröp förbi mej med bilen...faan han köpte tuppar en vår som ingen mat fick och det sprang tuppar över hela samhället som följde efter folk och ville ha mat...ett tu tre så var de borta, ingen vet vart!!!!! Nog om detta.
Jag tänker ibland att jag skulle vilja krypa in i hjärnan på folk och se hur de tänker...jag förstår aldrig varför så många t.ex stjäl eller gapar och skriker, gör illa djur, anser sej har rätt att ställa till ett helvete för andra, är det avundsjuka och missunsamhet som gör det här med människor, undrar jag. jag var på sjukhusets entré en dag där jag först mötte en skolkamrat som satt i receptionen och med ett trevligt bemötande, samtidigt som en klasskamrat gick förbi mej och vände bort huvudet istället för att hälsa...jag har varit med om det ofta nu för tiden, att bekanta går förbi och med att vänd sej ifrån mej för att inte hälsa, jag brukar säga att det är en styrka i sej att KUNNA låta bli att säga hej...men helt socialt inkompetenta. Nu vet jag ju faktiskt varför jag har blivit "osynlig"...jag har skiljt mej...att bli "osynlig" ingick tydligen vilket jag inte visste, haha intressant eller hur...tänkte inte på dä!!!! och en sak till det spelar ingen roll hur lång tid det har gått Näädå man är ständigt osynlig, sonen och jag var till affären och handlade häromdagen, han hjälpte mej att bära, jag hamnade brevid en tjej som har varit gemensam bekant när jag och min man levde ihop och barnen har växt upp tillsammans så jag sa hej ..... men döm om min förvåning när hon helt öppet vände sej bort.... Jag brukar gå med huvet högt men det gjorde jag inte då...jag bet mej  läppen för att inte gråta, jag ville inte att min grabb skulle se hur jag blev behandlad det var det som gjorde mej mest ledsen, då är det svårt att intala sej att det inte är sej själv det är fel på.
Då ska jag även passa på att säga att...ingen har en aning om vad som händer inom fyra väggar, glöm aldrig det, hur trevligt det ser ut utåt så ta aldrig parti, döm aldrig någon som har lämnat och flyttat för det fins alltid en anledning som ingen annan vet om.
Oj vad allvarligt det blev idag men va fasen jag har en sån sida oxå... hur som helst så är det mesta bra och jag är glad att solen skiner och att mina djur har tokigheter för sej, Allis hon tittar på TV och tassar på rutan när hon ser djur och Rut myser mest med mej och katterna.

Kram alla, och var en god vän det mår man bäst av själv oxå, värm varan med goda ord så hörs o ses vi igen...Puss

Söndagen den 13 januari

 Hallå...förvånansvärt vad en dator kan göra, den kan leva sitt eget liv...utan mej, den byter sida innan jag läst klart och glömmer att spara saker som är skrivna, jag blir galen när jag ska göra nåt på den här grejen. Jag trodde att den var trasig så jag ringde till en kille som hjälper mej, han heter Nils och har ett eget dataföretag och han kom direkt, han gick igenom datorn och rensade och ställde om men inget var fel på den...konstigt men så kom vi på att det var mej det var fel på...jaa det kan jag hålla med om, jag kan väl trycka fel och så men va fasen..????, men det visade sej att när jag förde handen över tangentbordet så ändrade den sej, utan att jag tog i den...bara med handen över den!!!! Oj...han sa att du bör nog ha ett separat tangentbord samt en trådlös mus....Och vips så fungerar det, jag ska väl säga att jag har en bärbar dator...annars hade jag inte behövt separata grejer,men jag är bekväm och kör utan ibland... och då är ,rubbet bort efter ett tag, bara att börja om och det är det som händer när jag inte orkar skriva om allt igen, man kommer ju inte ihåg. Nu har jag gjort som jag ska och det går jättebra.
Nu är jag inte "bevbäae" längre...det känns bra att paret bort i svängen är hemma igen...det är ett tungt ansvar som ligger på mina axlar att se över området här...haha...jag skojar, men visst är det skönt att veta att det finns nån i närheten när man bor på landet i kolsvarta mörkret...fästmannen fick en pannlampa i julklapp, det var en toppengrej att ha här...man ser allt. När jag var på väg hem i bilen en kväll i mörkret så såg jag ett lyse som hoppade på vägkanten...!!! jag blev skiträdd och bromsade, det var en som var ute och sprang MED pannlampa, shitt vad det såg läskigt ut men han syntes i allafall...

Jag tittade på "Stjärnorna på slottet" på Tv häromkvällen, intressant tycker jag, att lyssna på hur olika människor säger samma sak fast helt olika...och det är sånt som jag Älskar...det är så fantastiskt hur man med ord kan måla och sätta färg på känslor och händelser som gjort oss till den eller dom vi är idag....när vi kommit upp i vad jag tycker mogen ålder, så har vi alla olika saker och händelser med oss i ryggsäcken..saker som vi själva kan välja att de ska vara, positiva eller negativa...Mm, nåt att tänka på...för min egen del så har jag rätt så mycket i min säck som kan vara jobbiga att ta sej igenom men som har gett mej mycket kunskap som jag kan dela med mej av...

Jag brukar ju säga att jag kliver ur kroppen och det är något jag använder mej mycket av.
Ofta har det varit min räddning att "kliva ur", jag ser allt ur ett "ovanifrånperspektiv" och kan vara helt opartisk och där är jag oxå könlös...men man måste hålla sej i.. det går inte att rädda världen men kan vara med vid sidan om och det är något som jag lärt mej på det sista åren, Jätteviktigt följ bara med på vägen...inte rulla ut röda mattan...!!!

Nog om det...idag har jag haft soffan på ryggen hela dan, förstår inte det...hahaha joo den är envis, men som jag brukar göra när den har varit efterhängsen så gick vi ut,jag och mina hundar så mötte vi upp kattpojkarna i trädgården så gick vi tillsammans runt trädgården...fyra gånger, jätteskönt, sen lekte vi lite och sen ropade soffan igen och det blev häng igen.
Igår var fästmannen och jag hos min mamma och hennes vän och drack kaffe, de är båda 80 år, den här helgen bestämde se sej för att åka till sin sommarstuga och bo ett par dagar, helt fantastiskt, de packar med sej katt och låda och mat, dunkar med vatten sen myser de i ett härligt litet ljust och varm hus mitt i vita vinterlandet...det var gött med kaffe där.

Nu säger jag slut för idag, tack för idag och på återseende...kom ihåg att vända allt till nåt bra så ses vi igen, Puss

Lördag den 5 Januari

Balubas...nu provar jag igen!!!! när allt var färdigskrivet och jag gjorde slutfinishen så försvann rubbet, jag blir så arg, jag som hade skrivit om mina beslut jag tagit i livet tunga som lätta och vad jag lärt mej under mina levnadsår och för att inte tala om mitt nyårslöfte jag gav 1992... Min ohågsamhet beträffande mitt dagboks skriveri...Jag får anledning att återkomma till det senare för nu åkte kaffebryggaren på och håret raknade...shitt happens, som en kompis säger.
Julen är på upphällning, trettondagsafton idag, det är två veckor sedan som jag var tomte, ett minne,  oh så trött tomten blev sen, haha... till nästa gång får tomtemor lov att klippa skägget och hälla upp ett varmt bad åt homom när han kommer hem.
Jag tycker alltid att ljuset ändras ute efter nyår...jag vet inte om det är inbillning eller förhoppning... Idag när solen stod som högst drack vi kaffe på bro`n det var gott mina kattpojkar lekte i solskenet...men kaffet kallnade fort
Mina kära grannar har flugit till varmare breddgrader och då är jag "bevbäae" som Dag-Otto skulle sagt...många bev ä dä, bevlådan ä bevid min så det gå fott o enkelt att bäa deas bev hem till mej...hahahahaa...hoppas de/ni har det varmt och gött, Kram på er.
Jag skriver dagbok och det var väl lite om det jag hade skrivit när texten försvann för mej här....Jag har skrivit dagbok sedan 1986..det är 27 år, många böcker blir det. Jag brukar alltid få en dagbok på julafton men i år fick jag ingen, så när min väninna och jag var till stan så sa jag att "jag ska in i bokhandeln och köpa en dagbok"...då säger hon " jaa jag har oxå skrivit dagbok men slutat med det, när jag flyttade kastade jag alla min böcker för vem faan vill läsa det skiten när jag dör...???!!!!" Ups...vem ska läsa, varför skriva??? jag har aldrig funderat på varför jag skriver eller vem ska läsa eller...vad, jag kanske oxå ska sluta skriva...??? Jag kanske ska spara pengarna som dagboken kostar...???  Hur som helst jag stegade in på bokhandeln och köpte en dagbok...119 spänn. Och jag tycker att det var bra...jag ger faan i vem som läser dom när jag är död...för roligt är det nu!!!!
Jag tittade i min Dagbok 2012, 5 Januari..." regn och blåst +3 grader, kan ej vara barnvakt idag, sov länge, var uppe 05.30 torkade köksgolvet en gång till, sover i soffan, till stan en sväng...allt stängt 15.00 äter Kinamat, finalen Junior VM sverige-sovjet 1-0 på övertid " inte så väst intressant kanske... men då var det tur att jag inte läste vad som stog dagen innan Ghaaaaaah....Älskar mina dagböcker ska aldrig tvivla mer...

Kram i alla stugorna på återseende, Ett gott 2013 Puss


Fredagen den 28 December

Hej och God fortsättning på det häringa sakerna som farit förbi....Julen...!!!! det går fort, tänk i augusti när man sa, inte jag men många säger o fy nu är det bara 4 månader till jul...och vips så är vi på andra sidan nu...Gött säger jag som inte tycker om det här, Julen tycker jag om men inte tjafset om julafton och paket och vad passar vem, och kan du komma till mej och här får du inte vara med..., pust jag har varit med om det... och därmed ligger inte Julafton mej varmt om hjärtat, nåja det har ju blivit bra ändå till slut men det kostar tårar och vemod, men nu är det förbi och jag är glad igen...Men skam den som ger sej...jag gjorde min egen jul.

I år har jag praktiserat som tomte på Julaftonen, det var så roligt och det passade mej så bra. jag skickade kort till barnen (6st) i mitten på December och önskade de en God Jul och skrev från Tomten (ingen visste vem jag var/är). Förväntansfulla barn stog innaför dörren när jag kom och knackade på... vilken lycka ...Tomten (jag) fick en egen stol vid granen, sen kom paket i stora lass som det skulle läsas på... och Jag som kom utifrån fick imma på glasögonen och såg inte ett skit...haha, där satt mammor och pappor, mor och farföräldrar och kusiner och jaa, många var det...och bara väntade men det gick jättebra, glada barn är väl härligt... Jag busade lite försiktigt med dem och sa lite roliga saker och jag skojade med alla som var med, skägg hade jag som änglalikt hår och hela munnen full fick jag, jag skojade och sa att tomtar fräser lite när tomtemor inte hunnit med att klippa skägget, då skrattade de...Även de vuxna blev som barn märkte jag.....jag Älskar att göra andra glada. De blev glada och Jag blev glad.
Samtidigt som jag blundade och önskade ALLA barn en Riktig Jul!!!!!

I väskan(ryggsäcken) hade jag med mej Roger!!!! ett fult mjukisdjur med en tuttenapp runt halsen (ifall nån ville ge bort sin napp så gick det oxå bra...) Roger viskade och gnällde i väskan (låssades jag)...och alla undrade vad som stog på...och spännande blev det, jag hade små påsar med mej med godis och varsin lösnäsa i...en flicka hade så liten näsa så att lösnäsan var för stor... Sist tog jag fram en checklista som Tomtemor hade skickat med som jag läste högt och lämnade kvar...

* Säg God Jul.
* Läs på paketen.
* Ge barnen godis.
* Glöm inte Roger...han ska med hem igen.
* Ät inte upp godiset sjäv...!!!
* ÅK HEM:::OCH KOM IHÅG KÄLKEN!!!!!!

Tänk vilken Lycka...se dessa barn Glada, förväntansfulla, tindrande ögon...kan man få en bättre jul, men det gäller att skapa den själv... samt att inte glömma de barn dit där ingen Tomte hittar

Älska Julen men skapa den så den passar ALLA...
Ett Gott 2013 till alla, varma tänkar om varandra, var snälla inga hårda ord och Puss för freden i hem och hus.... 


Tisdagen den 27 November

Hejsan igen, idag en regnig dag...skulle kanske Nalle Puh ha sagt till Nasse...då är det en bra dag, för då är det en tänkardag!!!!! Lite så tänker jag mej deras samtal...
Jag tänker mycket och funderar på olika saker, har tittat på mycket olika program på Tv nu när det har varit grått och taskigt ute, sommarpratarna och nåt realityprogram med medium eller vad det heter, jag har oxå tagit del utav Jimmy Åkessons olika intervjuer ang. deras parti...Efter Tio med Malou, mm, i mycket av det som jag har sett så finns det "saker- man- inte- pratar- om- saker"....som t.ex andliga väsen...eller vad som är rasism eller inte, och vad är svenskt???? Ingen vet men vi pratar om det och skaffar oss olika uppfattningar...jaa så funderar oxå jag, nån sa till mej att om man tittar på ett träd och nån  annan tittar på samma träd, fast från en annan vinkel, och visst... då ser trädet annorlunda ut, Enkelt... men att komma på det, Man kanske inte ska förneka vad andra tror eller upplever... man kan nog göra mänskor illa om man förnekar deras egna sanning och tro.

Många kanske säger att det där som medium håller på med är humbugg, men vad håller dom på med???? Vad jag förstår så har de ett sjätte sinne där de kan nå "andra sidan" alltså de döda...och förmedla budskap från en nära anhörig eller vän som har gått bort.
Andra kanske säger att när man har gått bort så är allt slut, och så kan det oxå vara.
Alla har sin egen sanning det tror jag på. Min ide kan vara att/om man blir påmind om sin egen dödlighet så kanske man blir mera ödmjuk inför livet och vad som eventuellt händer sedan...Nu är jag visst inne på riktigt hal is... sökandet efter en trygghet av vad som händer sen...??? eller??? Jag hörde en präst sa vid en begravning att: "Han har fått reda på hemligheten..." Det gav mej en fantastisk upplevelse (om man får säga så) Och då tänkte jag att det är det som är grejen...ingen av oss levade här och nu, har en Aning om vad som händer sen...
Det är min sanning.

Jag måste berätta nåt som gjorde mej salig eller kuslig eller mörkrädd eller vad f--n som helst, jag följde med några brudar (tanter) på... hör och häpna...SEANS..., det var trevligt, en stund, Tända ljus en underbar tjej som var naturligt vacker som en solig dag...hon sa att hon skulle berätta lite om vad hon upplevde tillsammans med oss och om det var något vi kände igen så skulle vi lägga det på minnet till ett annat tillfälle om det dök upp något som...osv... Vi var 7 st damer och en herre, i början gick det bra men efter hand slog mitt hjärta hårt och jag tänkte sticka därifrån men då tänkte jag på vad man sagt till mej, "stick inte därifrån utan stanna kvar" ohh jag höll på att spy...hon sa saker som INGEN kunde veta...Och jag kände igen varenda ord hon sa, men jag lådsades som inget...hon vände sej till mej och ändrade hela sin kroppsform till något jag skulle känna igen vilket jag oxå gjorde, men jag nekade hela tiden..hon visade saker med sina händer och jag nekade...hon iscensatte att hon bröt nacken vid ett fall och blev sne och förvärkt i kroppen, men jag förtsatte neka, tills jag inte kunde säga nej mer och då brast alltihop...fy faan så dant...men samtidigt så fick jag sån uppmärksamhet av detta senario som jag inte upplevt sen jag fick barn...Så lite magiskt var det allt

Nu ska jag ta min magiska Magi och fundera vidare på vad livet har att bjuda, men en sak är viktigt!!!! Lev nu...här idag Kram Älskade vänner / Puss

Fredagen den 9 November

Hur ska man komma ihåg allt tänker jag ibland, jag skriver i min kalender men glömmer att titta i den, tittar i den en dag för sent, det är ungefär så det går till här... nu har jag laddat för ett möte i tre månader, det återkommer varje månad nämligen, ena gången i Linköping, en dag för sent...nästa gång öppnade jag meilen en dag för sent, nästa tyckte jag att det passade bra för att det var på en onsdag och då kunde jag vara med innan jag skulle på sångträning, Gudda du.. icke, det var på tisdagen innan men nu har jag dubbelkollat att det var den 16 denna månad eller...var det den 14???? kul Ingela!!! måste nog kolla igen...Trodde väl det... den 14 var det Bra igen, då ska jag äntligen göra entre, jag gör väl som vanligt drar läppstift på läpparna och mascara på, petar alltid i ögat och får göra om och då har jag tappat bort läppstiftet, bra , NOT... jag tro att jag har hundra läppstift och aldrig nåt med mej!! eller så ...jag vet inte va jag håller på med:::! Jag är inte närvarande på nåt vis... Om jag ska nånstans så är det värsta snurren, jag hittar inte jackan som jag hade tänkt ha, då kan jag inte ta en annan NÄE jag börjar leta...och tiden går, förj--la dumt, jag har/hade slarvat bor en klänning!! Det låter det, en svart linneklänning utan ärm med fickor fram, hela sommaren och hösten har jag letat...skylde på Putte att han kanske la ur den ur resväskan när han var på resa (han lånar min för att den är rosa, då hittar han den snabbare, säger han)...jaa ni hör ju hur det låter, jag tänkte att... jag har inte packat upp, han lånat resväska..., slängt ur och klänning borta...MEN vad tittade fram när jag öppnade HELA dörren på garderoben???? inte Putte och inte resväskan...men klänningen :)) så den pratar vi inte om mera nu!!!!

Nu har jag suttit och dragit i mej tre glas dricka, söt dricka..jag som inte tycker om det säger jag alltid, nä ja ska inte ha, dricker bara vatten...hahaha jag hade sparat lite sen jag var magsjuk, eller vad jag var? jag vet inte vad som hände med magen...sist gjorde det så ont och jag satte handen på magen och det kändes precis som det rörde sej där inne...det är ju inte klokt, det hade vart snyggt om det stuckit ut en fot...då hade jag skrivit ett brev och stuckit det kan jag lova... men helt omöjligt är det ju inte förstås, jag såg ett program på Tv en kväll,  dä ja, där va di 70 bast och nyblivna mammor...jag höll på att smälla av!!! De gick till doktorn och gjorde provrörsbefruktning med risk för att stryka med på kuppen...??!!! och läkaren tyckte att det var helt okey, de kollade bara blodtrycket först, fy f-n ett "gläfs" var 72 år och "jättefräch" sa hon själv...hon kunde ju knappt gå upprätt, då har man framtidstro...Yessss kör på bara, hahahaha jag kanske inte behöver skriva nåt brev....?! Näe jag håller mej till annat, godis o sånt, man blir ju tjock utav det oxå och en grej som är bra...DET SPARKAR INTE och tar inte så stor plats när det ska ut.

Jag var på allergicentrum häromveckan...och så är man ju så duktig att stänga av sin telefon eller vad man har kanske Iphone... jag satt i väntrummet när det kom in en liten kille kanske 2-3 år, han hade med sej sin mamma och de satte ner sej mittemot mej och lillkillen var tjurig mungiporna var som en ostbåge och pekade neråt... "vill pela pindelmannen" sa han "vill pela NUUUU"...näe viskade mamma, VAJFÖJJJ???? han försökte att bli lessen arg men mamma sa "man får inte ha den på här...den stör maskinerna som sjukhuset har" O rätt som det var så spela det som faan i hennes väska, en låt som kunde väcka döda.. oh va hon rev o letade Hallå, jag är upptagen sa hon, och gissa om det var en ostbåge som ändrade riktning, hur glad kan man bli...lillkillen njöt i fulla drag Jaaa mamma nu kan jag pela...Ta fjam pindeln, blipplopp pling plopp bong...det tyckte jag om,, en liten lintott som ville pela.
 
Läs gärna om mina ickebebisar..de kallas djur, hundar och katter...de presenterar sej på min hemsida nu oxå, pojkarna av art-katt kommer så småningom

Kram alla och på med vantarna Puss

Onsdagen den 24 Oktober

 Så ja, då har jag bytt mitt mobila bredband...jag har kämpat med det gamla jättelänge men så flög F-an i mej så jag ringde 90 200...och kom fram direkt vilken tur jag hade, men det är inte enkelt att följa instruktioner på telefonen och för att inte tala om tiden man ska vänta på att datorn gör som den blir tillsagd...jag blir görnervös när det blir tyst i telefonen och ...jaha mhmm...tyst, tyst... jaa hmm, va fa-n ska jag säga??? och så känner man nästan hur de där unga grabbarna som i det här fallet bara himlar med ögona och tycker att man helt trög, hur som helst så efter 1tim och 20 minuter så hade vi tillsammans kommit fram till att mitt bredaband var trasigt...alltid nån tröst  Då säger han "packa ner datorn och åk till telia så hjälper dom dej" Oj nu kom jag av mej...Stora kungKatt i Ask gick på min farstu, phuuu jag slog till på rutan, J--vla katt han skrämmer mina små kattpojkar tur att de var inne , till och med jag är rädd för han!!!!! jaja...hur som helst så fick jag hjälp med bredband och dator och inkoppling och anslutning ohhhh vad mycket det är...och jag som tycker att jag kan allt .
I lördags var vi och grannen bort i svängen i Klockrike kyrka och lyssnade till Py Bäckman och Elise Einarsdotter...jättebra  men oj vad jag kom av mej...jag såg ett fruntimmer som var fram vid ingången där de tog hand om biljetterna, jag tänkte att den kyrkvärden hade fina örhängen , de glittrade så fint, sen tog vi plats så långt fram som gick, för man måste ju se...och Py som är så färgsprakande ...Härligt och så tre stycken olika kyrkokörer, gud va kul men vad hände nu??? Kyrkvärden.... slängde på sej en blank cornblå Kavaj och rystade till på sej och....det var PY BÄCKMAN  alltså INTE en kyrkvärd...Jag blev "out of" kan man säga!!!!, men tjejen som spelade piano Elise, hon var fin...och hon var fantastisk på pianot, och Py kom igång och rockade loss va Härligt det var men det passade inte riktigt, en rockande "down"klädd Py, var har hon gjort av färgerna??? ioch för sej så tror jag hon hade problem med sina ögon och synen, och det nämde hon oxå, men inte f--n tar man på sej fel kostym  som om Stålmannen tog Fantomens...nehehehe det går inte, hahaha, förlåt kära Py men du var läckrare förr...Men sjunga kan du och hårstråna stod rakt upp på armarna och tack för att jag fick dela det med resten av alla som var där .
Nu har förskylningen gett med sej och det är så skönt att slippa vara täppt i näsan...men då tog jag väl i och lyfte så byxorna sprack och ryggen knöt ihop sej alldeles istället JÄ__AR vad ont det gör!!!!!! Som tur är finns det ju hjälp och när man är stammis så brukar jag komma till rätt så snabbt, och så ska det värmas, knådas och det är SÅÅÅÅ skönt... jag är tatuerad på flera ställen på kroppen och bland annat på ryggen ...och lite roligt tror jag det är att läsa vad som står , bland annat " Festina Lente" som är latin och betyder "skynda långsamt" Hahahaha...jag har inte tänkt på det innan men visst är det ett bra ...så vad de än gör där "bak" så har var och en (om de är fler) ett förnämligt budskap, och det lästes även denna gång när det var dags för själva Massagen och det är bara att njuta .
Idag har jag inte haft nån signal på Tv`n eller om det är boxer jag vet inte men otrevligt är det tycker jag... jag provar ju naturligtvis allt...alla kablar som ligger som dammiga slangar om de sitter i där de ska och antennjä--ln som ser ut som ett uttjänt staket ...skrot alltså, om den är okey, eller sitter I... pulsen går upp en aning kan man säga...och så försöker jag intala mej att jag är jättelugn...lugn???? NOT!!!!
 Jag svär en heldel men det skiter jag i för jag tycker om att svära...för mej är det lite humor i att dra till med ett svärord alltemellanåt...min pappa svor alltid och det tyckte jag om det kändes mustigt och gott då, han var min bästa oljeluktande överbeskyddande pappa, han var bilmekaniker, han var stor och stark och arg...men jag älskade honom...kanske mer nu när jag är vuxen...när jag var ung var han som ett rytande lejon, jaa lilla pappa i din himmel, du fick slita hårt när "dotra" var ung och tonåring, puss,puss pappa .

Nu tar vi löven i kanten och virvlar bort med  vinden en stund ingenting gör ont ingen är ond allt är gott för en kort sekund/ Puss

Fredagen den 12 Oktober

Ohh hallå alla där ute...Längesen  jag har dåligt samvete....och så är jag mäkta irriterad Jag kan inte ladda över mina fina foton jag har tagit i höst och på sensommaren, och varje gång jag försöker så känns det som datorn räcker ut tungan åt mej varje gång när jag provat ca 6-7 gånger så lägger jag bort alltihop, bryter ihop lite och väntar till nästa drag  men nu skriver jag istället , jag lägger in lite gammal skåpmat (foto), hihi , det funkar nog oxå...det går ju inte att sitta och tjura, det är ju inte min melodi riktigt...
Genomförskyld och täppt är jag  jag tycker att det är pinsamt att prata med folk när det gurglar i både näsan och bröstet och igentäpp så det känns som om man pratar för sej själv inne i huvet, jag vet inte varför jag alltid ska vara så jävla perfekt  jag är ju prektig ibland så jag kan höra själv hur tråkigt det låter ...och babblar och tycker, och andas andras luft, innan jag ens tänker att andra oxå vill säga något...som någon sa en gång "DU är väldigt verbal"...jaa det är väl det minsta  Och "som en öppen bok sa pappa"... Det är ju lagom att börja tänka på när man är 54 år och blivt som en bulltant ... För nu är det så här att jag känner mej som en tant  hör bara här...svarta hårstrån på hakan OCH långa hårda o svarta på sidan av överläppen , stela gråa hårstrån i tinningarna som börjar kröka sej mjuka armar och mage som ligger ända bak på ryggen nu...konstigt men mellanrummet mellan midjan och bak till rumpan har försvunnit... Jag kommer ihåg när jag tröstade andra som tyckte att de fick lite mage, då sa jag att "det beror på att vi inte kan jaga längre, vi samlar på oss på magen för att leva på när de yngre som jagar behöver mat först..." När jag predikade för mamma så höll hon på att skratta ihjäl sej  hon trodde att jag menade jaga karlar men så var det ju inte, hahahaha...jag var ju inne på stenåldern...när de jagade mat, åhhh jag blir trött på mej själv  Då kommer prektiga jag in och säger att när man är 50+ får man vänta och äta sist...om det blir nåt kvar, annars lever man på det som ligger runt magen...bla, bla, bla...Uschaan va trött jag blir på mej själv, det är väl bättre att va tyst...eller hur , så nu tränar jag på det, att vara...TYST!!!! Det går så där...kan jag säga.

Jag har skaffat två små kattpojkar  jätteroligt, dom är underbara, de har varit ute och lekt, de har hållt sej på bro`n, men...en kväll var de borta och jag ropade och ropade  vips så kom den ena, han heter Nalle...men var är den andra vid namn Messie (döpt efter fotbollsspelaren), ohh vad jag ropade och letade, ficklampan var trasig...jag har en liten lampa på mobiltelefonen som jag trodde jag skulle se nåt med...men icke  inte ett ljud eller prassel i gräset...moloken gick jag hem och konstaterade för mej själv att räven hade tagit honom, han är ju ändå bara en liten kisse  nästa morgon...ljust ute och ut igen,  ropa o leta och vips så kröp han fram och gissa om glädjen var stor i torpet  oj, oj, oj...Älsklingen i dalen var har du varit!!!!???? Allting gott slutet gott....kan man ju slå sej till ro och tänka men va fasen har hänt????? Nalle kan inte hoppa upp i sin fåtölj ????? AAaaaaa....en stor svullnad tornade upp sej på ryggen...Han var kattbiten!!!! han har varit inne på icke allmän plats i katt territoriet, jaja, nu är det fixat rakad på ryggen och jag tom plånbok och en fontän med gojs sprutande från bulan på ryggen  så klarade vi det oxå .

Solen lyser på alla...samla in allt ljus som är möjligt och så använder vi det att lysa med i i sena höstmörkret. Puss

Söndagen den 9 September


 Åhh det var längesen jag hade datorn igång...det var nästan så han visade hur glad han blev när jag bara tog i den, jag skriver HAN för de är ungefär lika följsamma,  eller hur...?
 Jag har funderat en massa....Jag brukar säga att Gud (om det finns nån) har glömt tre saker...1, Barnen vid en skiljsmässa och 2, Den som blir kvar när den ene dör och det 3dje har jag glömt .
Jag tänker ofta på en mamma som jag arbetade ihop med vars son hade köpt sej en motorcykel, hon sa att den där motorcykeln kommer att bli min olycka  och tyvärr blev det så...han skulle åka till sin farmor och vurpade med ekipaget och bröt nacken. Det är 27 år sen men det slår mej alltid att "Ett andetag och nästa sekund inget andetag", det är vad som händer... ( missförstå mej inte) men för de nära och alla anhöriga samt vänner så är det en katastrofal katasrof det finns inte ord för denna obegripliga tomhet och sorg som infinner sej  livet blir aldrig sej likt... Jag säger som min syster, var finns Gud då???? Hon myntade det då vår pappa dog alldeles för tidig och hon var fortfarande barn, Jaa, var fanns han då??? Gud...
Jag läser ofta inlägg på FB och blir påmind om att livet är skört, CANCER är det värsta tänkbara...vi kan aldrig acceptera att det tar våra liv eller andras liv ....Jag är op och klarat mitt liv....det är viktigt att veta idag att många klarar sej, i min roll upplevde jag att anhöriga for mer illa än vad jag gjorde... Jag visste alltid vad som hände sen....jag kände hur jag mådde just då, jag fick första samtalet från läkaren just då, jag kunde bli ett med det som växte just då och skriva om mina tankar just då...men det var värre för de nära och att berätta för dem om det, jag väntade tills jag kände att jag hade kontroll då berättade jag. 
Nu hade jag tur och hoppas på fortsatt tur... om det är tur man har, det vet inte jag men jag sitter ju här och skriver

Jag var på väg till Stjärnorp och genade jag över ljungsbro, där promenerade en man och en kvinna, mannen jobbade sej fram på kryckor...när det plötsligt slog mej att vi är "reservdelsmänniskor" tänder, höfter, knän, ögon, njurar hjärta mm, mm...och eftersom mina tankar alltid far iväg så har byggt ett berg utav katasrofer och vad som KAN hända och kanske HAR hänt (jag är ju katastrofbenägen)  Jag har kommit fram till att sjukvården idag kan hjälpa oss med väldigt mycket, som vi förr dog i t.ex lunginflamation eller andra saker, vi byter ut och byter ut.... Men det finns sånt som inte går att byta ut...Sorgen...sorgen i allt, sorgen på allt, sorgen med allt, och sorgen för allt.... den måste vi bearbeta  och hur vi gör det är en uppfinning i sej....gör vi inte det blir vi bittra och missunsamma...Hjälp varandra ge värme och stöd men vänta tills vi ber om det, då tror jag det gör mest nytta men glöm inte att ta vara på den friska sidan/delen och sinne vi har för då mår vi mycket bättre....Lycka är att kunna gå ur sin Egen säng varje morgon  Och om du finns Gud...så tack för det (som syrran sa)  Var finns du nu Gud????

Tro, hopp och kärlek, vackra ord och de tar vi med oss Ta hand om varann annars gör nån annan det. Puss  

Onsdagen den 22 Augusti

Tillbaka igen gen gen på lilla torpet, lalalalaalalaa....var det inte så Lill-babas sjöng en gång??? jo jag tror det fast hon sjöng "Järsö...", Jädrar vad jag tyckte att hon var snygg jag när hon var liten  Hon såg ut som en sån där riktig "bracka" lite sexig och flirtig....mm henne gillade jag att titta på  och det gjorde pappa oxå ... pappa och jag höll ihop mot mamma...hihi, hon tyckte INTE om Lill-babs  MEN det gjorde pappa och jag!!!! Nu jobbade ju pappa på dagarna och brorsan var i skolan  och då...då spelade mamma  ELVIS bara Elvis, det rockades och snyftades och Ghaaaa ELVIS; ELVIS, jag trodde inte att det fanns någon annan som kunde sjunga...jaa morsan sjöng ju förstås  med honom och vem gjorde inte det ...jag kunde alla låtarna  UTANTILL... YOU LOOK LIKE AN ANGEL; YOU LOOK LIKE...o fy f--n vad tråkigt, men jag grät när han dog och det gjorde nog morsan oxå...i smyg.


Jag har begåvats med två små herrar , jag som älskar sånt  haha, men de här är fyrbenta och så mjuka och goa  som pudding...Faktiskt ska de bli stora och Råttjägare mm...kattpojkar i sin bästa ålder hahahaha...här ska trimmas i tid, idag har vi varit ute och tränat  det gäller att veta var man bor, eller hur... flugor är bra att börja med  men man måste kolla var mamma är oxå...

Har ätit frukost med en kompis idag, hon fick främmande...en kille han stannar till där ibland ... o herregud vad han pratade och f--n va trött jag blev , jag blev nästan tårögd och Frukostvärdinnan blev en aning svettig såg jag , han slutade inte héller o hu vilka problem han hade  f--n jag hade rakat ihop skiten (problemen alltså) och slängt åt helvete oj svära, svära svära...men iallafall, hur kan man dra på sej en sån jävla massa skit och så spy ur sej på andra, och min stackars j--la macka satt som en läderklack i gommen, och våra winerbröd, hahahaha, som vi sparat från en annan gång  de fösvann i ett huj, de tyckte han om uschan, säger jag näe, problem måste man lösa själv...sen kan man berätta hur man gjort eller fråga om råd men ghöö... Men okey då killen är trevlig men hallååå... där köp Blåbär, jag ble så snurrig så jag glömde skorna när jag skulle åka  det säger väl allt, jag åkte hem  till min stilla vrå, pussar på mina djur rinde morsan...och den är ju rolig " HALLÅ; jag sitter i bilen garaget jag hör ingenting"  säger hon GUDÀ, DU...och jag måste berätta , när morsan hade varit hos mej och skulle åka så såg jag att nån hade satt på en innebandyboll på henne antenn på bilen...jag vinkade och viftade men hon gasa iväg så gruset yrde härute på vägen...jag ringde till henne senare och sa, men du föresten, det satt en boll på taket på bilen när du åkte härifrån...Jaa sa morsan den har jag satt dit, då hittar jag bilen lättare när jag parkerat och ska tillbaka till bilen igen...Ghaaaaah hon är påhittig hon!!!!!!

 Kviddevitt och tralalalala... nu laddar jag för sång ikväll. Efter regn kommer sol och jag är snart tillbaka, värm er efter förmåga/ Puss

Lördagen den 18 Augusti

Tillbaka till Brottsplatsen, hahahaha  fy fasen....jag är så lat känner jag, trött som en trasmatta som surnat, nevars, det är fullt ös, åker bort, åker hem åker fram, åker tillbaks, in och ut... Vad sägs om att planera...jodå en aning men jag är ingen bra planerare, jag känner en som planerar eller fler faktiskt jag bara undrar hur många saker som blir som det är planerat????  Hittills har jag märkt att det blir sura miner i en icke genomförd planering....men det är klart man måste kanske planera att klä på sej och så men sen då....de där småsakerna...blääää dagen och livet går vidare ändå, hahaha
Jag gick... en gång i tiden på kurs i "jaguppfattning" joo det är sant  det var en intern utbildning och JÄTTENYTTIG...eller inte !!!! hursomhelst så skulle vi redogöra för hur vi tyckte vi mådde med oss själva OCH....vår planering, faan tänkte jag hur ska jag ta mej ur det här?????, jag som lever ju ur hand i mun .... inga problem, jag gör som jag brukar skjuter direkt....och sa: mitt liv är som en obäddad säng Ghaaaaa, hahahaha... gissa hur många phuuu, det gick genom salen  Jag förlöste nog många den lektionen tror jag , det lät så iallafall, det lättade nog på många kniiiip, men så enkelt , mitt råd: kryp inte undan och tro att du/ni är ensamma om era röriga obäddade sängar och osorterade handväskor...för att inte tala om när "fröken" jag vet inte vad hon var men hon stod längtst fram i salen...när hon frågade om vi skrev in en ny tid hos frissan innan vi gick därifrån.... då tänkte jag.. att klippa sej hemma själv som jag gjorde då levde man fritt och det är nog det som är min grej.

Det är lite konstigt tycker många när jag säger att jag kan kliva ur kroppen
en del tycker att det är spännande andra tycker att det är humbugg...andra att det är otäckt...och jag förstår det, det är inget jag pratar om till vardags och inget jag använder mej av till vardags men vid jobbiga stunder eller/ och vid tillfällen...eller då jag inte förstår problem... så kan hända att kliver jag ur och kan jag se och förstå...Bra eller dåligt, fråga ugglan

Ups..nu ringde telefon... Tyvärr så fick jag ett tråkigt meddelande
Återkommer igen, var rädd om er, ett oplanerat telsamtal som ändrar dagens planer, håll om varann en X-tra gång. Puss

Fredagen den 3 Augusti

Barfota utan strumpor o skor ska jag dansa med dej...lalalalalalaaaalaaala och trär sen upp dom på trå`n... den har fastnat i huvet på mej idag  Kanske är jag glad idag ....jag vet inte, jo det är klart jag vet...jag blir glad när jag gjort nån annan gladoch det har jag...typ ringt en vän.
Förresten det är en sak som har satt myror i huvet på mej ett tag!!!! Var är alla mina trosor...faan, andra säger att stumpätaren tar strumporna i tvättmaskinen men vem fasen tar Mina Trosor... eller underbyxera som farmor skulle sagt, hahaha vi har ju faktiskt bytt språk , om man lyssnar på hur ungdomarna pratar idag..TYP...haha, så är det stor skillnad på... hur iallafall jag pratade när jag var tonåring mot nu...och läser man på "fejjan" så är man helt ute. Tillbaka till trosorna, jag har letat överallt, i lådan/orna, i torktumlar`n, på övervåningen...ingenstans, j--la skit...det har varit lite konstigt i min tvättmaskin ett tag, sköljmedlet försvann oxå, de kanske är på samma ställe!!!!jag ringde till tvättmaskinslagaren och sa: sköljmedlet har försvunnit, det är som på "macken" den vita volvon som är borta...hur göra, leta!!!! OK jag har letatmen det finns ändå inte, så nu skiter jag i det...eller intevi får väl se... vem som vinner "trosätaren med sköljmedel som tilltugg eller jag.
Vi har besök i busken En igelkott...han har ätit opp mina jordgubbar, jag hade några i en kruka och jordgubbarna hängde precis lagom ner till marken så den kunde äta utan att sträcka på sej...det hördes hur det smaskade, det var roligt tyckte jag, men så härom dagen när jag hämtade regnvatten så hupp!!!! tvärstannade jag, det låg en liten kotte på sidan med nosen i luften , och jag trodde den var död jag tassade fram och såg att den andades...men gud så liten den var...SKADAD tänkte nästa tanke, no no no no no jag vill inte ha en skadad, men tjo o, tjim ingen skadad här inte...hick sa det och den hoppade runt ett varv tittade på mej och försvann in i buskarna ohh, vad jag blev glad, min "katastrofbenägenhet" satt till direkt...men lugn o fin allt slutade lyckligt som det brukar. Allsång har det stått på programmet ett par veckor....Jag stapplade in till grannen bort i svängen med tidningen fram på förmiddan och det vimlade av granna grabbar, hahahahaha....bra där GRANNA GRABBAR....sug på den, ja hur som helst, de har loppisförsäljning ibland så det är ju roligt med så mycket "hm...skapliga kunder"....mm de fanns i HELA trädgården, va faan är detta tänkte jag när en mörk, hästsvansprydd "kund" slängde vant fram sin hand till mej och sa: Hej jag är den efterlängtade sonen....åhååå var tar man luft ifrån...hahahaha han skojade förstås, DE ÄR FRÅN STRIXXXXX... ett filmteam, de ska göra en film om Göta kanal, hick, hick...Hej!!!!  Ohh vad roligt, de var med grannarna hela dagen och sen bar det iväg på allsång och jag träffade dom där oxå, vilka killar och vilka grannar jag har som fick vara med om detta, det var precis de rätta personerna de hittat för att delta i ett sånt häringa spektakelJag blev så glad för dera skull och för Göta Kanal.....som är huvudsaken till filmandet, så vackert, hoppsan jag glömde helt bort själva allsången den var bra och vi skrattade åt Pernilla Perenkranz (en av Judit &Judit-tjejerna) som tokade till både sej och olika texter, ja jag tjöt av skratt och igår var sista gången för denna säsong med Åsa Sjöberg och Claes Lövgren och det  var lika bra, nästan bäst... och vädret bjöd på sitt allra bästa humör...Tack allt som gör allt det här till Lycka för Mej och för så många andra Och för grannen bort i svängen.
I höst kan ni titta på TV 3 och njuta av Göta Kanal och "svängPellarna".

Glöm inte varandra och återigen Ha dörren lite på glänt så lyckan kan komma in/ Puss

Tisdagen den 24 Juli

Tuuuut...det är 5 personer före dej i kön, shitt det blir aldrig min tur Halloj föresten...jag har ring uppt "viktklubben.se" och ingen svarar, Ups nu blev det 6 före mej i kön???? Va hände nu???
Jag gick med i klubben för att få lite kul recept, bra när fantasin tryter men jag har inte kunnat ta del av det eftersom det blev inskränkningar på maten pga av annat. Jaja, nu är det HÖGSOMMAR...känner ni det...näe det gör inte jag heller, jag som trodde jag skulle bli brun iår glöm det i en dröm...En morgon har det frukosterats ute...EN gång det blåser jävlar så håret står som en strut på huvet och det är inte kul, ja på tal om mat igen då, så läste jag kost och hälsa för några år sen och det var toppen tyckte jag.
Efter en sjukhusvistelse så gick jag och tränade på lasarettet, jag skulle lära mej att bara vara....träffa andra människor och passa tider mm, mycke man får lära om ibland, det gick bra och jag kom långt så länge det varade, det blev besparingar inom landstinget och träningen drogs in Det var nu jag tog sats Rakt in i matnästet och det ångrar jag inte..."3 före i kön"...snart min tur  Ja matnästet var det, och det var så kul/ intressant att lära sej att veta vad alla saker man stoppar i sej gör med oss i kroppen för det gör det, hahaha...jag har en bekant som är lång som en stång och smal som en sticka, han sa gång på gång "jag kan äta precis hur mycket som helst..." ojdå tänkte jag det kan väl alla eller??? hahahaha men han menade att det inte syntes på honom...och han hade alldeles rätt, men hur såg han ut inuti....Joo det såg INGET bra ut kan jag säga...vid en hälsokontroll visade sej att skiten satt i ådrorna som tjock gegga....då jädrar blev det andra bullar det kan jag lova, bara att lägga om matvanorna där...Jag har ju eget men mitt sitter utanpå kroppen och f--n vet om det inte är bättre....

Jag har fått igång moppen igen efter en skön vintervila så roligt att åka..men att få igång den hahaha...det sprutade bensin vid bränsleslangen....är det råttorna eller vad är det nu??? här på landet skyller vi alltid (eller jag ska jag väl säga) på råttorna, det fixades snabbt, med en fart som hette duga åktes det till moppelagaren så var det klarrrrt 200 bagis och sen har den gått runt motala med omnejd, men hur mycket rymmer tanken?????Det är bra att komma ihåg att man åker moppe när man handlar.... sist glömde jag det och köpte på mej halva blomsteraffären...bara för att de sålde ut sina alster, stora krukor med härliga pelargoner för 15 spänn....jättebra 3st hur ta med på en moppe kommer man på när man står utanför affären med famnen full, f--n sa jag för mej själv tyst och fick ställa in dom till tjejen igen och moppa hem och hämta bilenför att hämta skiten... och det kostar inget???? eller...

Jag har kokat saft, jag gör alltid flera saker samtidigt...och då blir resultatet därefter, hahaha denna gång tårta, kalas OCH saft... och vet ni vad??? godare saft har jag aldrig gjort...OBS!!!! recept nononono på en höft!!! Tårta platt, kalas en enda röra men så kul...Av tre saker blev EN GÖRBRA...SAFTEN!!!!!....vinbär, blanka stora som man kunde spegla sej i och hör och häpna....DÄ BLEV BRA jaaaaaa, saft gjorde jag nog för 10 elller 15 år sen när jag hade plommon så jag kunde ge hela samhället och då fick jag nog, det finns nog flaskor kvar av den saften än. och vad det beträffar kalas så blir det ju kalas hur man än ställer till  eller hur!!!!!

Nu ska moppen luftas igen Balubas alla och håll om varandra, det blåser idag Puss och jag kommer igen

Tisdagen den 3 Juli

Hallon Ballon...va tiden går, Juli och högsommar underbart är kort och kanske det blir en sån sommar i år, förra onsdagen tror jag att det var som det inte var mulet på kvällen, och när klockan var nio kändes det som mitt på dagen, oh f--n vad jag blev rastlös...jag tänkte och tänkte på vad jag skulle göra och då blev klockan ännu mera och lika ljust var det ute...nu hade ju tiden runnit iväg så jag kunde ju inte ring till nån heller, jag har ingen sån "kvällsvaken kom och surrakompis" längre, det hade jag förut men det är slut nu, det har det varit ett par år...tänk att man även kan få slut, eller att det kan bli slut med en kompis???? kanske man växer ifrån varann och blir så olika att man inte passar ihop längre, jag drömde faktiskt om vedebörande härom natten...drömmer och rör... jag drömde att jag åkte med i bilen och denne hade fått två bebisar...jag satt i baksätet med en unge och en unge satt fram och jag tänkte att det är ju inte så konstigt att vi inte setts på ett tag när hon har fått TVÅ ungar....just då körde hon in i en annan bil och jag fick kliva ur, och med två småttingar på ca 5-6 månader skulle jag leta reda på en vagn som passade, det var inte lätt,  de två bilägarna skulle göra upp.....Ohh shitt!!!! jag vaknade genomsvett... och var precis slutjag lyssnade om ungarna var kvar men det var bara jag i sängen, phuu, snacka om att pusta ut, det var skönt att vakna då.

Jag har en bok som heter "MIN släkthistoria"...den är trevlig, den ska man skriva i och hoppas att nån efterlevande eller liknande kan ha glädje av, jag som älskar att skriva slängde mej över boken och började skriva....på en sida stog det "Vad jag ville eller drömde om att jobba som när jag blev vuxen"...och det ska jag berätta...Jag var helt övertygad om att jag skulle bli dansarehahahaha, jaa det är sant, jag såg mej själv dansa med en röd ros i munnen och vacker som en dag eller artist....snacka om framtidstro....det fanns ingenting som kunde  hindra mej i min tro och det gör mej så lycklig  Sen att jag sitter här som en tjock ballong med läppstift på läpparna och fortfarande är lycklig, med en helt annan uppgift i livet än att dansa med en ros i munnen, det gör ingenting... Jag är så nöjd och jag är rik...inte på pengar men med kunskap och livserfarenheter som jag oxå kan dela med mej av till andra.

Nästa fråga..."Min första kärlek" hmmm, riktigt roligt Tänk att få läsa det här sen...hahaha, Min första kärlek fanns i Vadstena, jag var ca 5-6 år och han en "omkringcyklande" karl i 20-30års åldern, brun med svart lockigt hår, man kallade honom ett ord som numera är förbjudet...N-ordet!!!! men jag var hejlöst förälskad, när vi var ute och åkte mamma, pappa och jag i bilen så låg jag som en räka i bakfönstret och bara slukade upp honom med blicken...det var ju då jag förstog att det var dansare man skulle bli.... Åhh, åhh, hahahaha.....och vet ni vad NU 50 år senare CYKLAR han fortfarande runt hamnpiren i Vadstena som om tiden har stått still.....men nu med silvergrått slitet hår och det bruna i hyn har dämpats en smulaOCH jag vänder bort ansiktet och är lycklig över att jag inte är 5 år längre.

Bomber o granater och ljusa varma sommarkvällar, som minner om ljumma tider och kärlek.....kramas till svetten lackar/ Puss

Onsdagen den 20 Juni

Hallå igen kära värld det känns som längesen....men tröttheten har gjort sej påmindDet kostar på att ligga på topp, igår var vi på revy i Norrköping, kul...jaa jag skrattade så jag fick gömma mej inne i jackan det blev nästan pinsamt, Carina Perenkrans (som spelar en av Juditarna i com hem  reklamen) och Lotta Källström gjorde en tokig historiaHahahahahaha.... andra akten var bäst.

Det händer inte så mycket här på bygden när det regnar och det har det ju gjort.....syrenerna har väl aldrig blommat så länge som i år...det var ju så kallt så de höll andan tror jag, bra för mej men inte för de som har allergi, min grabb han har nog snutit sej igenom försommaren tror jag, fy f--n vad han har sett ut...om han såg nåt genom gliporna till ögon det vet jag inte...ne fy fasen inte bra..som sean banan säger....

Mor har fyllt 80 år och det har vi firat, och som vanligt när syrran är med så skrattar jag åt henne, hon är begåvad med en humor som jag inte tror hon vet om själv vi var många och flaggan var hissad och vi Hurrade

Jag har tvättat i tre dagar, sonens tvättmaskin gick sönder det var nån klåpare och skulle kontrollera elen i deras hus...och pang så small den....tvättmaskinen alltså , det fixar till huset inför eventuell försäljning och då ska det ju visas med allt vad det innebär.....och DÅ blev de magsjuka...hela familjen, ingen tvättmaskin och inställd visning av hus....that`s it så nu har Farmor på landet (jag) tvättat och hängt ut och in regn och sol  så nu mina vänner har jag hopphinder i mitt lilla torp....klädkasse, hopp klädkasse, hopp....men vad gör väl det alla friska och glada igen, Min farmor sa..."tänk om livet vore så enkelt som att diska, vad lätt det hade varit att leva då".....och ja tror f--n att jag håller med, det gjorde jag inte då...jag tyckte hon var körd, men hon hade rätt...häromdagen sa jag att "det är en fröjd att få tvätta och hänga ut" men det ska jag inte säga till en ung småbarns familj för då blir nog det kokta fläsket stekt....Jag kan ju skriva en lapp och gömma som de hittar senare i livet...oj nu ringde telefonen...jag är hästvaktmästar OXÅ... och idag slog jag larm....jag gör det när det ser konstigt ut i hagen...och det gjorde det idag men nu är jag klar med det uppdraget för idag, för nu är alla hästarna i stallet Ups...märk väl i stallet...inte i BESTIKLÅDANNNN, hahahahaha, jag sa fel en gång  "Han/Hon har väl inte alla gafflar i stallet"  ja, ni hör ju själva vem som är var .

 Och med de orden tackar jag för mej...för nu, ha en skön midsommar, och till en vän som blivit ensam önskar jag ro och gemenskap inför den tid som kommer, all kärlek till dej....

Puss och på återseende

Måndagen den 4 april

Halloj...nu är jag på banan igen, ja inte riktigt kanske men på god väg hoppas jag, en riktig pers fy f--n, jag har haft både njursten, inklämt bråck och inflammation i tarmfickor som gör ont men detta, aaaooooo inflammation i bukspottsköteln...ingen lek alltså och vad beror det på ???? JOO alkohol eller gallstenHade jag gallstenar ???? NIX  o då finns det ett alternativ kvar JAHA....så var det med det, jag sa till läkaren att det där är "bullshitt" nähej sa han det räcker med en fest så kan man åka dit , och det gjorde jag RIKTIGT ORDENTLIGT.....första fyra dagarna vet jag inte så mycket av, en sak vet jag att det var jävligt svårt att hålla balansen i ambulansen, hahahaha det rimmade....men ojojoj var fort det gick, jag frågade om vi var på väg till Norrköping ???? snacka om tidsbegrepp, NADA....US var adressen... i tio dagar.
Väl när jag vaknade till verkligheten så blev jag upplockad utav kvinnan i sängen mittemot och hon var inte född i farstun, my good...Hon var 72 år och legat inne en vecka när jag kom, hon styrde om riktigt bland personalen...det var ju prinsssessans Estells dop på TV och när hela avdelningen skulle samsas om att både höra se och prata tillsammans i ett litet samlingsrum så körde det ihop sej riktigt....Lisa som min sängpolare hette kom tillbaka in på salen med dunder o brak hade väl blivit osams med en annan kärring som skulle notera allt som sas på dopet, och Lisa kunde ju inte va tyst så in kom hon hack i häl med en manlig sköterska på salen och pustade och suckade " jag har inget gjort, jag pratade ju nästan inte heller"  hörde jag henne bortifrån sin säng.
och jag skrattade för mej själv, jag var inte med för jag tog mej inte så långt då.

Jag hade varit på benen och kom in till min säng, och det bubblade i en burk över huvudändan vid min säng ...o vad f--n är det där????  Har jag fått bubbelpool skrek jag och de andra skrattade så de höll på att smälla av, det var en 4-sal, vi låg tre och under tiden som jag var ut en sväng hade säng nr 4 fått en "liggare".....det är ju bara skynken mellan sängarna så jag följde slangen från min säng och vidare till nästa, den nya, o höll på att skita på mej, där på sängkanten satt en väl korpulent dam med hela fejjan i en Jaa jag vet inte men slangen gick ditJag var tvungen att kolla en gång till, gick andra vägen om sängen.... och hon såg ut som tappad bakom en vagn, stackars krake, men det var inte så konstigt som det såg ut, det var syrgas hon fick och snart blev det mycket bättre med henne och hon kom med i gänget....när vi kunde så skrattade vi och det ska jag väl vara ärlig och säga att det var Lisas förtjänst för hon hittade på allt man kan komma på....hon lurade en lite äldre (utlänsk)herre att hon hade hans kontroll till tv`n, han hade Tv men ingen kontroll och han var så beskymrad för han ville se GLAMOUR...det hade han sett i 40 år sa han, hon lyckades väl få mej att gå in till våran sal och leta vid hennes bord....där fanns nästan ALLT men ingen kontroll, sen hade vi gubben hack i häl hela veckan, han stog utanför varje morgon och ville ha "kontroll" som han sa och tryckte med tummen och pekfingret i luften.

Det är inte roligt att ligga på sjuhus men jag har förmågan att ta vara på det som är bra och roligt, de sista dagarna kunde jag föja med Putte ner till entrèn, vi delade en kopp kaffe och ett vinerbröd och tittade på friska människor och det kändes väldigt bra, Tack....det var väldigt sjuka människor som låg på avdelningen där jag låg, jag önskar mina vänner på avdelningen all lycka änglarna kan ge, och att de ska få ett bra liv i sitt "liv" och många bra dagar <3

Var rädd om er och var varsam med alkoholen, ta vara på ALLA dagar ni får kliva ur er egen säng på morgonen så kommer jag åter....Puss

Måndagen den 30 April

Lalalaaalllla Lalllalala....ikväll ska vi sjunga igen, Valborg i Vånga klockan 20.00 i kyrkan ska bli jättekul...jag tjatar om våren hela tiden, men nu då...ska tjata lite igen....när jag stog i köket och grejade såg jag två huven som guppade upp och ner utanför mitt fönster, på åkern ...det var två stycken Fasanhönor eller vad heter det??? Hönor det lät lite konstigt men ni vet vad jag menar, Gupp, gupp haha, de ser roliga ut... eller kör dom fram o tillbaka med huvet, vet inte men det rör sej  i allafall, nästa dag såg jag dom bort i backen men då var de fyra stycken, jag vet inte var de bor eller visste ska jag väl säga....Vi var på promenad och som vanligt så snurrar det ju runt i huvet på mej och jag glor överallt efter allt...Rut ena hunden var envis och drog in i busken...o det tro jag det, det flög ut fasanhöner så det yrde överallt runt omkring oss j---lar va rädda vi blev...f--n de flög runt överallt, och de sk-t så det sprutade ojojoj...de blev oxå räddadet bara ven i luften, så nu VET vi var dom bor...Haha!!!!!
På promenaden tänkte jag ta nya foton, de gick så där...för var jag än gick så gick jag ivägen....vi har ju liksom "travbana" på min gata...låter kul eller hur...NOT!!!! Jag hamnade ivägen hela tiden och överallt...och om ni har sett ett sånt ekipage så sitter hästhoppar`n där bak....bakom hela "allt" på en kärra och hur mycket tror ni han ser dåååå???? INGET....f--n, jag sprang fram och bak och åt sidan men till slut körde jag med teckenspråket armar ut...och jag pekade åt vilket håll ska han? och åt vilket håll ska jag.....phuu, det rättade till sej trodde jag....Med kamran i högsta hugg i en slänt,,, jag såg nåt i bäcken jag skulle ta kort på...balanserande i blöta slänten med gummistövlar... BANG, bang, bang.....klamp, klamp...Wheeeee Och det susa till IGEN...så jag tappade balansen och gungade som en "ryssdocka" i skiten O vad kom då då gissa...Hela HÄSTKÖRETOjojoj...  hade jag ramlat där så hade jag alrig tagit mej upp alltså....stackars Alliss min hund, hon stog på andra sidan bäcken och såg ut som en staty.... Då kom han och körde där jag var iallafall....skit oxå, jag tröck ner mössan över öronen och sladdade hem, MEN ett kort blev det men då höll jag mej på neutral mark, det blev inte mycket till vattenfoto men lite, ser man på bilden...söt eller hur, en liten vattendroppe får ersätta en hela bäck idag.
Kram till alla och våren som kommer eller blir det sommar direkt?? Klä på er och mys vid elden så återkommer jag/ Puss

Torsdagen den 19 April

Ohh, jag har precis kommit in efter en "gööör" kall promenad, jag hade mössa på men uj vad det var kallt i luften, skönt när man kommer in, Rut min ena hund hade rullat sej i skit i skogen så grymt härligt att ta hand om...NOT!!!!! Bläää, vad det luktade illa, nåja nu är det borttvättat och torkat efter ordning.
Nu har jag fyllt år och jag tycker alltid att det är roligt men jag har förstått att inte alla tycker likadant. När jag var liten tyckte jag att det var kul och när jag gick i skolan oxå, när jag fyllde nio år kommer jag ihåg... så fick jag en docka utav mamma och pappa, den hade snopp...det var nog bland de första dockorna på den tiden, till saken hör att jag skulle få syskon och det pratades mycket hemma om bebismagen och vad passade bättre då att ge mej....och glad var jag när jag kom till skolan och berättade för fröken "Gunnel Liljedahl" att jag hade fått en docka i paketet...men hon såg lite undrande ut tyckte jag, kanske var jag för gammal för sånt...
Det är lika roligt nu och tårta älskar jag och i år så blev det tårta i olika valörer.

Min kompis Kerstin kom hit härom dagen, hon cyklade hit, lite kallt tror jag att hon tyckte det var, det är jättelångt, men hon trampade på, blommor i en hand och kakor i nästa och det var tur för här fanns bara knäckebröd...vi pratade och hade kul hela förmiddan och vad ingen av oss visste var att vattnet var avstängt.... men det blev vi eller jag varse senare jag följde med Kerstin en bit upp till stora vägen, bonden kom förbi och sa att "vattnat är avstängt, det tar ett par minuter"..det var låååånga minuter...det rasslade till utanför mitt hus och hundarna började leva rövare, jag tittade ut och vem kom som en raket över staketet om inte vår vän "jägaren" Han var tokig...och frågade om jag hade nåt vatten???? Jaa, nu har det kommit sa jag, och det var som rök i hans näsborrar och han sa " Förbannade helvete...här ska man ha en hysterisk kärring hemma som lever faan...jag har burit vatten från källan...flera dunkjävlar" ohhh, ni hör själva, hur arg kan man bli..."men nu jävlar ska jag hem och ringa till bonden", sa han och jag log och tänkte lycka till med samtalet så gick jag in och diskade färdigt.

I förra inlägget skrev jag om "inre rum" jag har gläntat lite på ett av mina, det är kantat av både blommor och sorgband....Jag delar med mej av det på en ny flik som jag kallar "Jag har bra dagar..." Ta del av det om ni vill, ett bra sätt för mej att komma "ut" jag har mörkat länge, så visst är det nyttigt att vara lyhörd ibland, det var Leif GW Persson som myntade det i samband med sin senaste Bok...
Ett vårtecken i Ask...fasanfruars ankommst/ Puss

Påskafton, Lördagen den 7 April

Nu har det hänt igen....Allt jag har skrivit försvann, "shit happens" skulle kanske nån säga men vad händer undrar jag, jag har skrivit om hur vi har haft det i Blåkulla Grannen bort i backen och jag... och swippp så var det borta, swipp, swipp så försvann det jag skrev om det hemliga "inre"rummet...Det vi har inom oss, där vi samlar det som ingen annan är med och delar.... Men hur som helst så frös vi om arselet, stickor i detsamma whiskyn vi hade i pannan höll oss något sånär varma...katten vi snodde vars morrhår stog som spett i frosten, fastnade på toppen på skaftet....vaselinet som stog kvar på bordet imorse, där blev det farligt...kunde blivit påkommendet här med Blåkulla är ju våran grej, vi kvinnor alltså...för jag tror att "han" har legat i sängen inatt...även att det var jag som vaknade i "hans" säng imorse...hm, jaja...jag tror att vi varit iväg iallafall för grannen kom förbi och hon var lite skev i rumpan, hahaha....Tack för den resan, tjoho vi gör ome´t nästa år. Glad Påsk alla, vi firar in påsken men snö på taken.

Jag fyller år i vevan av påsk och mitt torp är så litet så jag får dela upp kalasen annars får vi inte plats, och igår så var barn och barnbarn här och firade, jag frågade om de visste hur många år jag fyllde...och fick till svar, 70, 53, 35, 15, 54, jahaa, det är fantastiskt, det säger allt, jag är jag och kalas är kul, Tack min barnJag älskar er...
Nästa kalas innehåller mor och bror med respektive de får inte samma fråga det kan jag lova, hahaha....men tårta ska vi äta, med både hallon och grädde, för tårta vill jag ha på min da´.

Det där med hemliga "inre" rum är spännande...och vad man samlar där??? kanske är det sånt som andra skriver böcker om, eller är det sånt som gör många bittra, kan det vara sånt man berättar hos doktorn, eller hamnar dom på venissage som en tavla, jag ska fundera på mitt "inre" rum...som jag har samlat i, jag är precis ingen samlare, pappa sa alltid att "du är som en öppen bok" och faktiskt lite så är det nog... men om sanningen ska fram, så finns det, där ...nånstans, det som ibland kan kännas som taggar och ibland som nåt varmt...eller gör ont, och även som vemod...jag tror iallafall att det är nåt vi jobbar med och lär oss av och som till slut blir en livserfarenhet, som vi kan dela med oss av när det är dax.

Glad Påsk och Puss....Mjaaaauuuu, ups, katten fryser visst ute på kvasten/

Torsdagen den 29 Mars

Prata, prata, prata....en del människor pratar så inni norden...det är roligt när man är talförd men ibland kanske man ska känna av om det är okey att prata ihjäl nån...hahaha, tittar på en del tv-program där de får en kort tid på sej att säga nåt smart, det är nog inte så lätt.
Härom nyssens så besökte jag en av våra kyrkor i Östergötland och den  var fullsatt det var ovanligt kanske ni tänker men det var av en särskild anledning och den var.... DADDDAAAA...Lena-Maria Klingvalls förkänst, hon är fantastisk...hon har en röst som en klocka som klingar, hon pratar oxå men med en behaglig röst och en enkelhet som går rakt in i hörselgången med ett välbehag...sen att hon inte har alla extremiteter som vi har gör ingen skillnad, eller....inte, jag vet intedet är klart att vissa saker undrar man ju över...men jag säger som dom som ingen syn har...de vet ju inget annat...och när det gäller henne så är inte det som är hennes budskap, Hennes budskap heter Lycka och välbehag det blir min behållning utav det kyrkobesöket, nu ska sägas att jag satt längst bak och faktiskt inget såg utav framförandet, men jag hörde  och jag hade trevligt sällskap i bänkraden och mådde väldigt bra när jag gick därifrån.

Nu är det ju så här, att Påsken är på intågande och Blåkulla är målet för oss underbara kvinnor...jag har bjudit in min Kära granne och hoppas på att hon hänkar på...föresten det är jobbigt att åka dit, jag tror inte alla karlar begriper det när vi lägger an för träning, allt jobb inför resan alltså...har man ingen egen katt så måste man sno en...(det är därför det försvinner många katter på våren) , kannan ska putsas och det i smyg och om man ingen har så är det antik eller loppis som får hålla tillhanda och ibland kan man pruta men inte alltid ska tilläggas...Och grejen är att man ska bara va borta endast över en natt och det ska inte maken eller vad man har hemma märka av....man ska vara insmord i rumpan...som till ja... jag vill inte nämnat men alla damer vet och inte nog med detta man ska "mörka" med att man har ont efter kvasten.... när man inte kan sitta på ett par dar och så allt måleri i fejjan....man ska ju inte förådas heller jag ska säga till vännen borti svängen att Hattar får ej medtagas...vi blir igenkända direktden risken tar vi inte i år.... och jag ska inte ta grannens röda katt...det får bli en annan JAG LÖVAR´T....

Det blåser och viner runt husknuten en dag sprang jag med stolen bakom rumpan och provade alla möjliga ställen att sitta för att få lä, men icke, jag blev så förb---ad så jag gick in lade mej på soffan och somnade vaknade av att telefonen ringde och jag tog grejjen till TVn och tryckte på varenda knapp men fick ändå inget svar....Klockan var nästan Elva på kvällen och det var kolsvart i hela huset, til loch med hundarna sov....shitt, hur som helst så är ju "han som kommer ibland" uppdaterad på att jag är mossig så han ringer igen och det känns tryggt och däri har han min kärlek...i tryggheten.

Tack för en ny vår, jag är snart tillbaka, helst före påsk så vi kan samarbeta i förberedandet till Det stora lyftet/ puss

Onsdagen den 21 Mars

Mjaauuu...och hej där ute jag känner mej som en marskatt...gnäller hela tiden hahahaha, näe så illa är det inte men det är inte roligt att vara PRICKIG jag tänkte att nu är det klippt, ont i kroppen o febrig... men influensa var det inte, det var "FJÄLLROS" vackert namn eller hurdet tyckte nog doktorn oxå....hahaha, det finns Röda och det finns Gula och Rosa rosor sa han OCH dessa rosor som kliar och värker... som en spik i foten....Hua, men det går över.

Jag var på auktion härom veckandet var spännande...jag tänkte att jag skulle titta igenom alla grejer, men det var väldigt mycke grejer...jag träffade en bekant som jag stannade och pratade med...så kom en annan och pratade OXÅ men nu hände nåt ?????? ????? innan jag visste ordet av så var de ovänner...My Goooood...vilket liv...och där stog jag och log...jag förstog ju inte att de var som hund o katt men de började ju samtalet så artigt så jag misstänkte ingenting....bara stog och loog som man bara kan när det analkas samtal...mej det här blev bara värre och värre Ghaaaaa...va sa dom...??? de skulle gå UT och göra upp....vad gör man nu tänkte jag...står kvar som inget har hänt eller....inte jag såg ryggen på två krigslystna herrar jaa, det var herrar, och det brakade till och de for ut bakvägen i dörren som var märkt  "NÖDUTGÅNG"...... vad hände sen ???? ¨*#´^&%** Joo, EN... kom tillbaka in i lokalensåååå pinsamt... shittt...det kom fram en äldre man till mej och frågade mej, om jag visste vad som hände....???? och jag tror.... att jag skulle kunna stå som "staty" på Karl Johan i Norge, för jag var alldeles stel...O f--n vet om jag inte log oxå.... om jag bara sprutmålade mej i silver eller guld så..... Hahahahaha...

Nu sprakar det i brasan... jag är sååå trött på att försöka tända eld i kakelugnen...inte ens pappret brinner....det är ungefär som när man var ung och rökte och inte hade tändare eller tändsticker....man satte på snabbplattan och böjde sej fram och sög o sög så att ciggen skulle börja ryka men f---n va det brände i ansiktet...tur att inte mamma visste...då skulle nog hon ha lockigt hår...HON fick (inte lockigt hår) men dåligt med sömn när jag var tonåring...Jaja, det gäller att slita ut dom hahahahaha, en generation i taget, och pappa ska vi inte tala om...han for runt hela stan på cykel....för att leta efter mej och Tro´t om ni vill men han hade ett paraply på pakethållaren, stackars er...förlåt mamma och till dej oxå pappa, i din himmel...jag blev ju själv förälder sen ...OCH med ett leende på läpparna när sonen bränt ögonbrynen så det krullade sej vid tändadet av en cigg...i smyg Mammor ser och hör....puss Älskling, idag har du egna små gnetter att spana på.

Nu väntar våren med allt vad det innebär...blommor, pollenröda näsor, känslor...än har jag inte hört några TYPPAR...eller var det HÖNNOR från Gården härnäst, men välkommen ALLA och till er/ Puss

Måndagen den 12 Mars

Jaaaa, hallooo....Vår eller???? Joo visst måste det vara dax nu, i hagen har det kommit en ny häst en liten flicka på 8 månadersååå söt, och det säger fortfarande klaf, klafsnär man går ut på gården så högklackat....no,no,no,no,no icke sa nicke allväderstövlar tror jag skulle va bra, ja jag har ju gummistövlar förstås jag kan ju hämta dom i utebodenFörra våren hade råttorna små bebisar i en sko ute i bodensnabbt stälde jag tillbaka den ...Uchaan va äkligt brrrrr jag ryser när jag tänkte på det

Nu har det hänt....det som för mej är pest....GRÖNA påsar att samla matrester i.....jag tycker inte om det, när jag hade ätit i torsdags blav det 5 bitar gurka kvar som jaa vadå??? ska kastas i den GRÖNA påsen OCHHHH därefter ett bananskal...ska det ligga i 2 veckor undrar jag????? Fråga 1: Hur luktar det???, Fråga 2: Hur många bananflugor...?????
När jag gick förbi en gård här och hejjade, då såg jag att dom hade en annan variant på sina påsar...de låg i buskenHahahahahah...bra där, hahahaha...Njaa sa de...ska köp hönner, Mm sa jag det har ni ju haft förut????? Ja men du... de vash bar typpar,,,, bar hugg av huve o lag till Ghaaaaah...20 st tuppar  Gött...." NOT, NADA typp här"

Var på kryddparty i veckan som gick, en kompis och jag, bara vi från min byggd, ohh vad vi skrattade, roligare sällskap var längesen jag träffat Alla var damer i sin bästa ålder, stor som liten alla har ju sin smak...min var det nog fel på för , eller lukt ska jag väl säga...allt luktade lika i min näsa alla sa mmmm va gott, mmmm den var underbar, men hallå...
Vi fick smaka bujong...medelhavsbuljong tror jag nog det var, då hörde jag nån säga " Är det fisk i ??? " Näe det måste jag titta efter sa värdinnan, tål du inte fisk sa hon lite fint... sen braka det lös "näe ja gillar inte fisk... o då skrattade vi så vi hoppadedet blev bara roligare och roligare...En telefonsignal surrade i en byxficka och vips körde damen ner handen i fickan samtidigt som hon lade armbågen i damen brevid´s tallrik" du har lagt armbågen i min tallrik sa lilla damen försiktigt...medan den andra sa...HALLÅ, jag är inte hemma!!!!!! O jag skrattade så ja höll på att smälla av..då hällde en annan en halvburk krydda i fåtöljen...sopborsten åkte fram och hahahahahaha, det kom fram grejer från sidan av dynan som ingen sett på väldigt länge...Ett dansprogram...ett par jaja det som göms bla, bla hahahaha vi blev både varma och glada och röda i ansiktet och Tack för en ljuvlig kväll som avslutades med Semla och kaffe
Nu ska jag oxå avsluta för nu Kärleken är ett MIRAKEL....Puss

torsdagen den 1 Mars

Hej alla Glada...Tjosan,tjosan....skulle Jockmocks-Jocke sagt, undrar jag om han sjunger i sin himmel, Gulli-gullan kocko...lite roligt faktiskt, jag var på en... va ska man kalla det "nostalgi-kväll" kanske, där fick man lite historia och musik till husbehov, väldig roligt och trevligt, faktiskt, bland annat så berättades det lite om Jocke, det var lite bilder till oxå, han var minsann en riktig gentleman våran Jocke, en riktig snitsare var han på bilerna som ung.
Nu skulle jag städa....lusten försvann och det gjorde grannens ena häst oxå föresten....herre Gud vad otäckt, den skenade... det riktigt dundrade i marken och halkade gjorde han, ja, det är en han, det har jag settoch min hund Alliss for iväg efter och jag skrek så mycket jag kunde, så frågan är hur jag låter nu?????? kanske som en kråka....
På söndag ska vi sjunga igen, kören och jag....jaa det är lika bra att säga så för jag tycker jag kommit i målbrottet, jag låter som Jacob Håård nästan, han kallas väl den ständiga tonåringen....han kommer aldrig ur målbrottet.... När han refererar skidor på Tv så bryter jag ihophan skriker så förskräkligt...då stänger jag av, det liksom funkar inte mellan mej och Jacob, men jag ska jobba på det...förlåt Jacob, hahaha
Förra veckan bytte jag duk på mitt matbord...lade på en julrödhur tänkte jag då...???? inte alls förmodligen, idag när jag kom hem och såg in i mtt lilla-lilla fönster såg det ut som jul.... shitt...och tre röda äpplen hade jag tryckt ner i en grön växt....inte bra....Och jag vet precis varför det ryckte till i städtarmen häromkvällen, och när det är mörkt, och lite skum belysning så är allt snyggt och för att inte tala om vackert, i stearinljusets sken kan det bli hur Vacket som helst....men i solen utanför fönstret nästa dag Ghaaaaaah fruktansvärt och så tretti penslar sid sidan om tre äpplenhahahaha, näe du Ingela detta går inte...så idag: svart sopsäck, riva ner, kasta snabbt, bort med röda (jul) äpplen, gammalt strunt....Jag undrar är jag på väg.....att bli Asks nya "Äggkärring".....klut på huvet och allväderstövlar, korviga strumpor på blåbleka ben...och klafsar gör det när man går, det är så skitigt och lerigt här ute på slätten så åker jag in till stan så lämnar jag spår efter mej.
Nu Fortsatt städning, hästen är hemma på plats igen, rösten är i vila och Husbocken på ingång...låter väl härligt, jag längtar sååååå 
Ta vara på alla vårkänslor och samla solsrålar så hörs vi igen/ Puss

Söndagen den 19 Februari

OH, Hallå...gud va tiden går fortNär förskylningen slår till då är jag nockad riktigt men nu är det halvgas iallafall...har gjort en liten promenad.
Igår var det lite olika saker att hålla reda på bland tv-programmen....Melodifestival och Whitnies begravning, jag slog över och bytte kanal, så till slut sket det sej...har tydligen missat det mesta av det som var nåt att se...MEN, jag såg Ranelid, Torsten Flink och Björn Ranelid mm, intressant, det finns väl inte några som folk retar sej på så mycket som dessa...och hör dom till evenemanget överhuvud taget, ???? hahaha Jag gillar dom, de har nåt spännande och ovanligt över sej som man sällan ser hos andra som vi vanligen roar oss till genom TVn, Min vän Birgitta som inte finns kvar längre sa: JAG TÅL INTE SE RANELIDDDD....gillar inte den där larviga locken på huvet (håret) menade hon....säg det som inte har nåt gott med sej, jag tänkte på henne och skrattade för mej själv....man kan bli glad för lite.
Nu har jag haft en hund som har gått och tittat snett på mej i två veckor...RUT, hon som har huvet på en spik annars, jag tänkte att hon kanske hade tandvärk eller att hon bet i nåt kallt när vi var ute.... Och så blir det fredagskväll och helg o då jädrar, tror nästan att hon vände oppåner på hela huvet och ojjj va det sa kluck i ena örat.....åka till vetrinär en lördag är som att bada med pengarna i fickan, de liksom bara flyter bort och så var det nu oxå..... Dubbelkostnad när det är helg, en stakars "bakissvullentröttrödmosig" hunddoktor kom ut i väntrummet och tittade på oss...."ÖRAT" sa han och dök ner bakom disken, jaa, sa jag, han kom fram igen och pustade lite medan han skrev in oss i datorn phuu.... varmt var det, det stog liksom still i luften, fläktarna står still under helgerna sa tjejen i receptionen....hahahaha, stakars hunddoktorn, han hade inte ens stängt sina jobbarskor, de for som remsandaler runt fötterna på honom....men vi har setts förut så det gick bra....Rut hade en typ utav infektion i örat som såg ut som "barbapappor" sa han och ritade barbapappor på ett papper så att jag skulle förstå, det tyckte jag var fint....för Alla har vi väl sett Barbafamilen...kändes fint att uppleva dom igen, så Rut, Barbapapporna och jag åkte hem igen, och med hjälp utav små "barbadroppar" i ena örat så tittar Rut på mej som vamligt igenTack snälla Doktorn.
PÅ tal om fredagskväll.....det är väl gött att smeta i sej onyttigheter och godsaker då, tända ljus kan höra till....När "husbocken" är på ingång så ringer han alltid och undrar om han ska köpa med sej nåt....??? Jaa, det är ju fredagkväll så nått är gott ska vi väl ha, lite fredagsmys har vi väl sett på TV-reklamen.... trodde jag.....vad stäldes på golvet i hallenGhaaaaaa en hel bal toarullar...????? hur tänkte han nu??????, nu du gumma har toalettpapper i allafall......och godiset, var e dä, näe inget, NOTva ska vi göra??? ska vi rulla in oss i det eller...Hmmm, men okey kvällen gick fort, Kram Älskling och tack nu kan jag snyta ut förskylningen ordentligt. Papper finns ju.
Det är halt så håll i nån, jag håller i / Puss

Torsdagen den 9 Februari

Hej igen....nu är det kallt, ohh va jag eldar..haha, tar åt mej äran själv nu när min vad det nu heter "åker fram o tillbaka karl" inte är här"Peta in en pinne i brasan..." den melodin spelade dom på tekniska högskolan i Linköping på den tiden det begav sej, de bygde ju en massa skit som de åkte i när det var galej i stan bland alla studenter, och samma låt gick om och om igen i en hela vecka fy fasen, det ryser i kroppen när jag hör den ja, så var/är det, den tiden är förbi...och skönt är väl det, man kan ju inte vara evigt ungnäe, tack o lov...när jag fyllde 40 år, så kom jag ihåg att jag sa..."jag känner mej som en mogen avokado" , mjuk..krämig , god och nyttig, Gu så GötttEn bekant till mej (i mitt tidigare liv) han klämde alltid på mina armar, han tänkte nog att den där hon är mogen hon...när ska det börja mosa sej, det tog inte lång tid, Tio år senare sitter jag och mosar rödbränd och varm på kanarieöarna med världens härligaste karl...det låter väl gött....Mmmmm. OBS!!!! Nu har det gått ett par år till .
Firade sonen härom dagen han fyllde 28 år  o jag får fortfarande ont i magen den dagen, han var så liten...det var kallt f--n när vi åkte hem från BB, ohh vad mysigt..trodde jag han skrek dygnet runt, jag for som en välika ut och in o upp och ner i trappan med vagnen( tredje våningen)...dag som natt Trött som ett as, grannarna trodde väl att jag mördade ungen, den där lilla, som jag skulle pussa på lilla röda munnen...men icke, den var som ett stort skrikande hål i hela ansiktet...Ghaaaaahh, men lille gubben, min Älskling....snart blev det bra igen och vi har gjort såå många roliga sakerOch tack vare dej och alla småtrippar vi gjorde så kom jag ut bland folk och blev normal igen, (vi hade en pappa oxå) vad det nu är "normal" ???? smakar man på det flera gånger låter det som det är en krypande fisk eller nåt liknande .
Idag är jag lite stel...var väl ute och slank, trodde jag över staket...snubblade och vips två varv på marken inna handväskan fastnade och satte stopp för landning o jävlar vad ont man får efteråt...men jag hann dra in alla armar och ben, Slarvar är vad jag gör. 
Peta in nåt..och värm er så återkommer jag innan veden tar slut, tack för att ni finns/Puss tiil röda små munnar

Söndagen den 29 Januari

Balubas alla vakna och glada i hatten....nu har väl iallafall kylan gjort ett litet intrång på min gata i stan.....Grillat korv utan vantar var ingen höjdare,stelt som fasen, fingrarna var som pinnar rakt utmen Gött va det, sen in i värmen o på med kaffet Mmm...
Lyssnade på radion....har ärft en, radio alltså, hade ju bara radio i bilen förut men nu har jag fått en radio....den som hade den innan hittade inte knapparna....BLIND...sant, på ÖGONA...Hur som helst så pratade de om möten i ett av programen, spännande jag, som häromveckan oxå hade ett möte...ett alldeles nytt möte....joo faktiskt...53 år och ny-träff.När jag gick i skolan pratade man om "Ulrik"(kräks)....och honom hade jag aldrig träffathar försökt men det har liksom aldrig funkat...Men, men, snacka om överaskad, om det var whiskyn eller vad det var????? ingen aning....Stor risk sa HusBocken, vadå sa jag, hohohahaha, o hur roligt va det då...lite whisky kan väl inte locka fram en sån jä---a smäll eller splatt eller Ragadichhhh....Jag fattar fortfarande inte hur???? Satt och tittade på Tv´n kändes konstigt tyckte jag ...för jag fick titta med ett Öga, för dom var rätt så många på bilden....Okey, reser väl lite på mej och går en sväng O.... då Jädrar hann bara till köksingången han..."ulrik"....i HELA kökethur kan det bli ????? Hur gesvint som helst, inga motstånd alls i det mötet kan jag säganehejsan....här hoppar inga halta löss, men whiskyn.... näe, den kan INTE vara inblandad, eller ????? Kan aldrig tro det, men en sak lovar jag... (dej mamma).....inte igenNever som de säger på englishhihi.
Värmen dallrar i luften inne men ute, nix vantar på, Kära/ Puss

Tisdagen den 24 Januari

Tjaaa baaa...hallå, en helt vanlig dagklockan ringer, trött ser rött vill inte gå upp, kaffet slut, ögonen och jag hänger över en tallrik filmjölk, klockan är ÅTTA, Gud va bilar det åker de ska hit och dit, ungar som ska till skola och dagis, andra ska vidare på jobb, jag är emellan två jobbhaha, kunde inte låta bli det låter kul tycker jag.
Om man stannar upp en stundså ser man alla som är på väg bilar som rusar, cyklar som skramlar, skor som går o går med en ägare som håller farten till målet, som ingen vet, bara dom själva, inte skorna, men folket som går i dom,...En bild på ett par skor säger mycketman kan fantisera mycket om gamla utslitna skor, mina skor hinner aldrig bli utslitnaom det beror på att jag har 100 par eller om jag är lat, det vet bara ugglan...haha, idag när skorna var på så bar det av till Linköping och US...jag kände mej så jä...a stolt när jag svängde in på sjukhusets parkering lungt... jag hittade en parkering efter ca 10 minuter och varvat parkeringen 20 gångerbetalade gånger 2 (6tim) ups det var så skönt att ha tid på sej. De har byggt om på US så när man kom innanför dörrarna så satt det kölappar på en stolpe och en jättefin receptionjag fick nr 88, bara en före...min tur, och vad säger jag dåå....Vad ska jag göra????GODAG YXSKAFT...tjejen undrade samma sak...shittt okey jag sa mitt ärende och fick en rak hand åt det hållet jag skulle gå, det var bra, men jag lyssnade ju inte...Jag hade god tid på mej så jag filosoferde lite och såg att det var väldigt mycket som var omgjort där på US, när jag läst en stund så gled jag in på mottagningen i bra tid och... Där tog den vanliga dagen SLUT....Jag skulle varit på LIM 10.30inte US...Ingela för f---n håll god min sköterskan var sjyst och ringde till LIM och talade om vart jag var ...hon står här framför mejGhaaaaah...Nötskalet o nöten ramlat ur.
När jag kom ut på parkeringen kom ett par tjejer i en bil de vevade ner rutan och frågade om jag skulle åka, jaa sa jag och fortsatte....när en lång karl ställer sej vid min bil och säger: Jag står först i kö och ska ha din platssamtidigt som han viftar fram en silverfärgad bil med en uppspacklad Dam i...Du kan inte sälja platser här sa han...va f---n sa han...You Talking to me??? .... Va sa du? sa jag, jag ska ha din plats sa han....Näe vet ni vad, jag frågade kärringen om det var hon som hade så dum karl, sen satte jag mej i min bil....Va fasen jag hade ju betalat i fyra timmar till så varför ha bråttom, Jag hade ett äpple med mej som jag åt och RAGADISCHHH.....så flög bildörren upp och utanförför står karln och säger att nu har dom andra åkt så nu kan du åka för jag står först, vadå först???? jag blev så jä----a rädd så äpplet och bilnyckeln flög ut och vantarna och mössan, jaa, vetifasen om inte vantarna åkte ut och ligger kvar där ändet var en jädra tur att jag inte satt och kladdade på läppstift...det brukar jag göra när jag kommer in i bilen, när jag väl fann mej så sa jag att jag ska tillbaka in på US igen, då drog han igen bildörren så jag satt på passagerarsidan efteråt, nästan
....hihi Åhh, hem ljuva hem....

Pling plång vattendroppar....ringar på vattnet och Kram i dalen/ Puss

Tisdagen den 17 Januari

Hej igen...hallon o blåbär, lingon i skogen, jag har varit i skogen...alldeles nyss, det är rätt så tråkig väg till MIN skog såå j---la trågig, hör här...Grusväg backe grusväg sväng grusväg sväng gärde sväng och sen in i skogen...haha det skulle man kunna göra en sång av jaha, det bästa hade varit att "tjopp,tjopp" varit inne i skogen direkt, där är det skönt för det blåser inte där innelugnt o stilla och man kan tänka, och det går ju  inte om det blåser, you know...blåser rakt igenom. Träffade stackars grannen som har en stor gran rakt över infartenden blåste "Daggan" ner, hon såg inte så glad ut.... vi har en annan granne men han hade visst "ränneperra" idag så han tordes inte ta i idag, haha, näe det tror jag det, fy fasen va som skulle hänt då, det är bara skit med folket på landet nu, lika skitigt o lerigt lika "insnöad" blir man när det är sånt här väder...ingen går ut.

Jag brukar lägga min tidning i grannens brevlåda när när den är färdigläst...då menar jag veckotidning, köper en ibland....och lika gör dom, men den här gången så hade vi visst köpt lika tidning, när jag tog med min och stoppade i deras,  och tog jag min hög i min brevlådan samtidigt...så trodde jag att nån trollat...för min tidning låg nu i min låda....vad har hänt??? Jag funderade om jag la min tidning fel så jag la den i min låda, hahaha, näe så var det inte vi hade läst samma tidning, enkelt...så den veckan blev det samma läsning .
Snart är det dags att ta fram Gudsångerna igen, varje onsdag selar jag hästen och far till Vånga, sen tutar vi utav bara den...jag tutar konstigt nu, (efter ett ingrepp i halsen), det blir lite vildtoner och då låter det som det är nån annan i mej som sjunger, när vi hade julkonsert och skulle sjunga "jul,jul strålande jul...." ackapella...vet inte hur det stavasmen vackert skulle det bli,stilla och fint skulle vi börja...o svagt, och när jag började lät det f---n det bara skrek till... och han som dirigerade oss tittade med en snabb blick på mej och jag blev genomsvett direkt...hjärtat började klappa och jag bev faktiskt tjutfärdig, sen var inte det roligt längre, men min kantor vet att det konstrar till sej ibland så jag kör vidare och träning ger färdighet sägs detohhh vad jag får träna.... Ghaaaaaah. Hi, hi
Kram och håll i er eller varann man vet aldrig när det tar i och Blåser igen, men jag kommer igen det lovar jag Puss.

Måndagen den 9 Januari

Pling,  Plong...nu går tiden fort, tittade i dagboken och läste vad jag gjorde förra året denna dag, det var inte oväntat det som stod där, -6 grader och gjort en vurpa... över staketet och byxorna hade spruckigt... O jag som är så rädd att jag ska ramla, det kanske är därför man ramlar eller halkar är det väl man gör... Jag kommer ihåg på den tiden det begav sej, man kunde tanka full tank för 30 kronor, jag hade varit inne på Macken och betalat och när jag kom utanför dörren så halkade jag och flög rakt ut framför en bil (som oxå tankades) o mössan flög av och den flög iväg... en meter rakt upp och sen ner som en jä---a plätt framför killen som tankade den andra bilenFY f--n vad jag skämdesjag var väl 19 år tror jag och jag gick väl lite larvigt för att "impa" på killen där...Näe vad pinsamt, hahaha nu kan jag skratta, jaja....

Nu har iallafall "sponsorn" konverterat...Mm, efter nyår, han hade varit ute i bo´n och kom in.... så hade han..."BETÄCKARSTÖVLA" på sej...näe... nu blommar det tänkte jag och blinkade men nog Fasen stämde det...hur tänkte han nu, undrade jag...han stog mitt på hallgolvet och mittemot stog jag och glodde...det var som om han fastnat i golvet, o så toppluvan rakt upp...och så sa han JAHA....???? Vadå JAHA ??? ja, hur ska det bli sa han, vadå bli sa jag, som tappad bakom en vagn...hahaha, han såg så rolig ut, ska du mä eller sa han...???? jaa till soptippen???? haha, jaa, så var det med dom stövlarna, men visst är de bra att hahahaha..stövlarna alltså och så fick "sponsorn" sitt nya namn..."HUSBOCKEN" haha...sug på den, Välkommen som en Nyårskaramell, och löftet...??? Hur gick det med LÖFTET, LÖFTET; LÖFTET..vad konstigt det blir om man säger det flera gångerLÖFTET...om man glömmer vad man skriver eller pratar om så kan det bli LOFTET...Jaa loftet det är bättre , för jag har ett loft, andra våningen här hos mej är ett "LOFT", det möblerades om härom dagen... HusBocken fick nå´n utomgjordisk kraft av nå´t slag och körde runt med möblerna däruppe..och jag efter med damsugaren...men, men akta trappenden är smal och liten, jag har ramlat ner för den en gång...jag räknade trappstegen, 12dä gjorde inte gött i rumpan...svart blev den oxå, tummen vek sej åt fel håll oxå, den tröck jag tillbaka igen den blev sej lik igen

Ta hand om er...annars gör nå´n annan det Kram...

Fredagen den 30 December

Tjena.....det fortsätter....som vanligt, Året som gått slumrar in i våra minnen eller som hos mej...kvar i dagboken, alla ord står kvar...har man en gång skrivit ner dom som finns de kvar, mamma säger alltid...vad du gör så skriv inget som du ångrar sen...för skrivet är skrivet, det finns alltid kvar,och nu förstår jag varför mamma har eldat upp en massa papper o brev...inget får stå kvar, haha...ja, vi har olika sätt att gömma och glömma saker, min son, han är vuxen nu, men när han var liten så sa han "gör så här mamma", och så rystade han på huvet"....han var så söt när han gjorde så, han smygtittade på mina spelkort en gång, och jag sa att, nu får vi ju börja om igen...men han sa bara nä, jag gör så här, och rystade han på huvudet.

Nu har jag suttit och lurat på om jag ska ringa till Renhållningen...det är nåt jag inte förstårDE har bytt ut min soptunna....Why????? bäst som jag sitter här vi bordet kom en liten lastbil....killen hoppade galant ur bilen och spanade in min soptunna, uppifrån och ner...sen öppnade han sin baköppning (vet inte vad det heter ...men bak på lastbilen) kollade lite sedan tittade han i min tunna, tog med den in i bilen och kom ut med en annan....va f---n, hälften så storEn NY....jag hade ju för fasiken nyss fått en ny....den där lilla jä---a tunnan flyger ju runt hela området här när det blåser...och då pratar vi blåser, inte STORMAR, för när Dagmar kom så tog hon ett lagom tag om tunnan och så for de iväg....det ända som var bra det var att det inte kom en bil..Jaja, jag vet att det är min sak att se till att tunnan håller sej på plats, MEN JAG VILL INTE MER...om jag löser det då händer nåt annat "kul" Ghaaaaaah...En av granntanterna törs föresten inte gå förbi hos mej...hon säger att mina träd kan ramla över henne....o, hur roligt är det, Fy f---n..har de stått kvar där när både Gudrun, Per och Daggan varit förbi här så tror jag nog de står kvar om hon går förbi..hahahaha....trot om ni vill men hennes kära man har byggt en kojja åt henne som hon kan vila sej i när hon går en omväg...Säg att inget ont som inte har nåt gott med sej....För jag kan oxå kojja/

Puss på er och, Skål "all my friends" lägg de goda minnen från året som gått nära och ta fram dom ibland och det kan jag se på er för då Ler ni....
GOTT NYTT ÅR  

Måndagen den 26 December

Hopp o hej... och God fortsättningtill er Alla.
Lägesrapport idag Gröna vidder, Katten nyser o snorar..."Sponsorn" hostar o nyserHunden kliar i pälsen...Här hoppar inga halta löss, NIX, vi drar igång hela paketetdirekt efter julen.

Da´n före da´n, åker "sponsorn" och jag till Klosterkyrkan i Vadstena och lyssnar till Cantuskören... lika gjorde vi denna dag, eller kväll blir det ju.... O som bäst vi satt där och väntade på att härligheten skulle börja, så ser jag en karl skrida in i kyrkan från sidingången... och han gick en sväng hit, och en sväng dit... och så gick han tvärs igenom kyrkan mitt bland alla mikrofoner och speldon som stod fram i kyrkan... så gled han in bakom en gran, och vidare in bakom ALTARET  på Högra sidan.... åhåå det var mystiskt det var en HAN och han hade vitt hår och han såg "lurig" ut, tyckte jagGhaaaaah, jag sa till "sponsorn" det nå´t lurigt med honom... Näejdå sa "sponsorn"...det är säkert en ljudkille eller nå´t, Jaha, Just det...Och så jag då, som har världens livligaste fantasi och oppepå det, Katastrofbenägendet blev ju inte en lugn stund i kyrkan...., jag glömde bort tid o rum... och så skulle kollekten samlas in, och så gjordes oxå, i fina flätade korgar, som lämnas från hand till hand, och däri lades det slantar och papperspengar  Och som med Goda och varma tankar sänds vidare till Världens fattiga barn...Mm, vackert var det, sedan gick hela cantuskören långsamt fram i mittengången med insamlade pengar lagda i en större och Vackrare korg....(Haha, Jädra tur att det inte blåser i kyrkan hahahahah då kanske vi suttit där med Tjugor o Hundringar  för ögonen och håret bakåt som ett streck...för det var råge på korgen, hahahaha) De ställde korgen på Högra sidan där HAN hade smygit in, bakom granen,....så När det sjöngs "Helga natt" så hörde inte jag nånting min konsentration var endast på "pengakorgen" som stog bakom kören, nu, och jag var helt inställd på att Rubriken på Tidningen nästa Dag var: Kollekt stulen i Klosterkyrka.....för, tänk om alltihop...Hela Kollekten Var borta....GhaaaaaNu får det räcka sa "sponsorn" så åkte vi hemmed mej fast övertygad att det var nåt mystiskt på gångYesss, Så firade jag alltså dan före dan...hahahaMan kan aldrig vara säker sa jag..Tyst nu sa "sponsorn"

Mata fåglarna och tänk på alla stjärnor som Tänds på Himlen/ Kanske de blinkar för att bli upptäkta..då blinkar vi tillbaka/ Kram

Torsdagen den 22 December

Julfrid till Alla....

Nu är det nära, sa jag till sponsorn idag, det känns som om allting stannar julafton....men det gör det ju inte, det fortsätter ju även efter jul, Mm, allting...Dagarna, nätterna dammet och hungern... OHH, det är tur att jag har honomHan säger ta´t lungt en sak i taget, jag har en jädra  benägenhet att bli stressad för att andra stessar....då gör jag ingeting istället....Men Igår griljetade jag skinkan iallafall, det gick bra...fjärilarna var här (barnbarnen) BLÄÄÄÄ skrek dom i kör och skrattade när jag klädde av skinkan plasten och den där Rutigan nätstrumpan som är inkletad i fettet....och den slant ur händerna och för runt på diskbänken som på en isbana och gissa om ungarna skrattade...jag var kletig överallt, sen skulle svålen bort och det gick det oxå med viss teknink, insmord med senap och diverse ingredienser...skjussss in i ugnenBra,  allt väl, ända tills jag kom på att fåglarna vill nog ha svålenjag nystade in "kladdet" i det Rutiga strumpnätet, stack in en ståltråd och gjorde en krok på ....när jag kom på att de där skrynkliga äpplena oxå var ett objekt att sätta ståltråd i och kroka tillen jä--a "Ernstgrej" förlåt Ernst...men tittade på Jul med Ernst på 4an...o då kan allting hända....och det han gör ser så enkelt ut och det är det väl...ohopuhhh, Iallafall, projektet klat så jag ropade på flickorna "Hallå kommer ni nu så ska sätta ut det här till fåglarna...hallåååå..."Vi stannar här inne o väntar på dej, vi klarar oss...Yessss...så kul var det jag hoppade i sponsorns skor o ut i snön och gjorde en riktig trudelutt Rakt upp i luften och ner igen, Ghaaaahhh...med äpplen som flög o med svålen i kroken som jag blåhöll  låg jag i en skapelese som få sett...Bakom bilen... o hör o häpna ett äppelhelvete låg på biltaket...och faktum är MAN SER SMÅ BLÅ FÅGLAR I EN RINGinnan man kommer tillbaka till verkligheten igen När skiten var på plats i en buske intill huset så sa en av tjejerna när jag kom in, att "det smälde till i lådan när du var ute", i lådan tänkte jag, det var väl i backen när jag slog i ..., vi drog ut besticklådan och mycket riktigt, jag hade ju laddat om, från Falukorv till Skumtomtar i råttfällan snack om att DÅ var det inte Äkligt, näe, får vi se, får vi se....och det fick dom, vi hann ta två till innan deras Mamma kom och hämtade sina fjärilar....De hade lite att berätta, hahaha, och jag hade ont i Bakdelen....

En Riktigt God Jul ALLA vänner och Ett Riktigt Gott Nytt år Hopp om en ljus framtid och Kram från Mej till Dej som läser detta här och nu. Tack....

Fredagen den 16 December

Jag är lessen, en kämpare har slutat sitt liv...det är alltid tungt att förmedla ett sånt budmen Tack iallafall för att jag fick vara med till slutet....När stjärnan tändes igår kväll var din tid på jorden slut och Du gick vidare in i Hemligheten på andra sidan....
Vi har haft en trevlig, rolig och gosig tid, när du berättade att det var fula troll som gjort intrång i din kropp så bestämde jag att följa med dej på den vidare resan genom ditt Liv och det har jag gjort, och tillsammans har vi skrattat, "räddat Joppe" pratat skit och tittat på din Granne som åkte skateboard till tvättstugan....Vi kallade honom "Snygg......" I sommras satt du på din gård och visade mej hur jag skulle klippa dina buskar, vi tog pinne för pinne du pekade och jag klippte....När jag kom hem till dej sista gången, det var en Måndag, då såg jag att du var orolig.....vi skulle ta en snabb kopp kaffe men jag bestämde genast när jag kom inom dörren att jag ville stanna längre, dina ögon sa mej att det inte var bra vi pratade och busade lite och när Tv´n började så såg jag att ett lugn föll över dej och jag sa Hejdå och åkte hem.

Jag mötte dej igen, liten som en fågelunge....inkrupen under täcket som sköterskan stoppat om dej i....du sa "jag är Trött"....du bad mej ringa några samtal, och det har jag gjort nu....Och vet du vad min vän, så glad som jag var när jag varit hos dej har jag inte varit på länge.....Tack. Jag såg att du var nöjd och du var glad när jag kom...jag blev så varm inombords, jag Klappade din kind och sa Hejdå min lilla vän, du har varit duktig.

Redan två stjärnor nära mej var tända....Nu är den Tredje Tänd på kort tid Och jag är tacksam för att fått vara med och deltagit på resan.

Torsdagen den 15 December

Jul, jul strålande jul....lalalalaaaala Halloo, nu är det dags igen, det är nåt konstigt och mystiskt med Julenhaha... joo, det är sant, för när man pratas vid och säger att snart är det Jul så ser det ut som om den man pratar med ska kräkas haha... det är fantastisk..iallafall om man säger det i JUNI... och ännu värre om det är AUGUSTI...en påminnelse om att man ska vara snäll kanske, Waow kanske det är där det sittersjälv så känner jag redan vid allahelgons helg att det börjar krypa i kroppen, Myrerna kryper som en svägerska brukar säga, Då kommer problemen...Suck o stön...o var ska vi fira Jul ??? och hos vem...kommer dom hem till Jul...och han/hon vill inte sitt ensam, men jag kan ju inte..bla, bla, bla SÅÅÅÅ tråkigtJag har en mamma som drar igång hela universum....så fråga mej om Jag tycker om Julen så säger jag GHaaaaaah "NOT"  Nu har det gått så långt så att Änglarna här hemma är osams med Tomtarna och tvärtom, Tomtarna har flyttat hem till mamma, där är dom instängda i ett skåp och släpps ut...o snart är det väl dags igen.

Snart tänds en ny stjärna på himlen.... jag välkomnar den med strålglans kraft oc h mod.

Tjong i buljongen kära, håll er nära Kram....

Torsdagen den 8 December

När löven faller...Det är mörkt i skrivarhörnan nu, mina vänner lämnar jordelivet och går vidare in i hemligheten den andra sidan....och lämnar ett liv som varit fyllt av längtan och kärlek, svårigheter och glädje och att få vakna till en ny dag med nya möjligheter...det fantastiska mötet med andra människor som delar med sej av sitt liv, och Att det Gör ont när Livet gör sej påmint...många som säger att "jag tror inte" och det sa jag oxå tills jag kom på att jag ställer väckarklockan för att vakna nästa dag, Då tror jag ju ändå på en morgondag...och det ända vi vet är andetaget vi andas just nu...
Mina tankar går till de anhöriga och till min vän som kämpar med sina andetag just nu...du pratade med mej och jag skickade med dej PUSS o KRAM/

Solen skiner in på mej nu det är skönt nu när jag äntligen fått igång den förbakade datorn.

Nu till julmarknad....i söndags var jag med på Löfsta slott, det var julmarknad där och jag fick vara med där det stöps ljus...och till o med så fick jag sälja dommen det roligaste av allt var nog att lyssna på gubbarna som stöpte, de hade mycket att förtälja....lite gnabb oxå förstås men det kändes bara hemtrevligt, gjorde av med pengar????? Nja lite kanske...men om man frågar sponsorn så tcker inte han Lite han tycker mycke...va ska man ha all skit till,,,,Hua jaa varför köpte jag en Ostkaka för 80 pix det hade jag kunnat få 3-4stycken för på ICA...den var God så tack för att jag fick smaka Mogårds egen ostkaka 

Lev idag och Tro på en nästa dag....Lys o glädje, Håll om varandra och håll lågan vid liv...Tack för att ni läser mina rader, de är skrivna till Er Kram/

Torsdag den 1 December

Tjock, smock....Läste på en tidning idag "är allergisk mot stress!!!" Då ska jag säga att jag är "allergisk" mot Bråkoch  jag har bråkat med min sponsor idag...inget bra, bläää jag kan bli arg som en Tiger...till saken hör att jag sov så skönt i morse o klang ding pang blixt så var hela rummet UPPTÄNT...Ghaaaho hur j...la rädd kan man bli, ja det är klart nu hade ju han varit uppe en stund, läst tidningen o kanske väntat o väntat på mej och Jag bara snarkar o sover, hahaha f--n BLIXT o DUNDER, hihi, jaja än är det ingen ko på isen som Doktorn sa Jag har bakat bullar nu nu så han ska få smaka Puss, puss.

Jag såg en sak på TV en kväll i veckan, de fångade Grodor....Mmm just det, dom skulle tillredas och glupppp häää...Ätas ... o vem har inte ätit grodor??? gaschhh. Jag och sposorn åkte tillsammans med ett annat par till Tjeckien, det var en golfresa men jag spelar ju inte golf så vi fick, Hör o häpna pengarna tillbakamm...jag sa att jag kan beställa o åka på fler golfresor, kanske tjäna lite cashnäe man ska inte luras hahaha, när de andra åkte och spelade, de åkte med buss på morgonen, då satte jag fart ut på stan o alla resturanger ( fanns inget annat vi var på en kurort) kommer inte ihåg namnet....Jag satte mej till ro funderade på hur jag skulle kunna översätta språketmen tyckte jag var rätt så duktig när jag pekat och nickat och sagt kva, kva äntligen skulle jag få sån Anka som han brevid mej åt, vänta, vänta haha den som väntar på nåt gott kan vänta...lalalaaaaalalala nu kommer han killen jag beställt av....men va f--n ligger det på min tallrik????  Två små Grodor "grillade" hela, utan händer, fötter o huvud på en KULA POTATISMOS Fy F--n va Äkligt...shääääglupp, o vet ni vad, Kva,Kva...där va grejen, ingen Anka, nononono...GRODA, men jag är inte sämre än att jag lådsades som ingenting...log mot de andra som tittade på mej och min tallrik och åt opp alltihopo snabbt som f--n stack jag till nästa ställe och beställde pannkakor, phuuuu tugga, tugga...Glömma,glömma.... 3 whisky drog jag i mej och sen var det glömt..tills jag såg programmet på TV, hahahaha

Kram och Tänd ett ljus och sprid värme med varandra och andra, Gladis o puss...

Lördagen den 19 november

Balubas alla glada,tur att jag ska skriva för jag har hela munnen full med choklad, mm...så gott, med hela nötter i, sitter i källaren på ett Riksbyggehus i Falun, min moster bor här i en våning och som gäst får man bosätta sej i ett litet krypin...alldeles lagom litet, man kan gå tre steg åt varje håll...och en säng förstås. Idag har mor och jag...jaa morsan är med, vi åkte i hennestvålkopp (Citroen C3) hit...jättekul tänk att åka pulka med tak på, haha...oohh, det gick undan. Ja nu var vi ju till stan idag o jä--lar va halt det va, o naturligtvis flög ju morsan rakt ut på torget...fy f--n...jag vet inte hur fort det går, jag stog o måttade och skulle ta kort på kyrkan o då hörde jag väl...det rasslade till som f--n bakom ryggen...med hundra kassar o annan skit for morsan som en vante fram o tillbaka innan jag fick tag i henne, phhhuuu man blir ju livrädd 80 år o på annan ort, näe nu gick vi hem till moster...vi var ju hungriga oxå, och nu viktigast!!!.. att inte moster 86, har ätit upp det vi ska laga till....o mycket riktigt farhågorna slog in...VAR är korven...???? Vilken korv???  Det är ju lustigt, det har hänt förr så vi vet att det kan hända men inte varje gång kan man tycka joodå...körven borta, vi åt potatis till middag idagjaja, man vet ju inte om sin framtid som tur ärPuss på moster. Imorron åker vi hem.... Snart kommer kylan, skratta med varandra och håll i hatten <3

Fredagen den 11 november

Hallon, ballon alla glada människor....en speciell dag idag, eller???? ja det kan man väl säga, 11 11 11, en stor dag för många, för mej blev det en eftertänkaredag...på Gomorron tv idag firades Ludvig på sin 100 årsdag....han var glad och lät som en riktig rekordelig man i sina bästa år, då satte mina tankar fart...tänk vad mycket han har upplevt...all teknisk utveckling som tar sig fram med stormsteg, från bil till att man kan sitta och faktiskt BARA sitta, det finns grejer som klipper gräset, damsuger, diskar, tvättar, signalerar när vi är behöver uppdatera, jaa snart kan allt uppdateras, jag oxå faktiskt, men vad som slog mej när jag åkte förbi en krake som hasade sej fram på kryckor och det var att vi är ju "reservdelsmänniskor"... när jag gick i skolan så sjöng vi om "Sven Green med sitt x-ta ben, didelidelidelen lalallala"" nu kan allt bytas ut...nästan, haha
Jag har bytt inte ben och inte bröst... men från fast bredband till mobilt bredband o det VAR INTE LÄTT...Ghaaaaho var tog alla mail vägen???? ingen som vet...och  för att inte tala om de korta!!!!! köerna till telia på telefonen/support på ca 45 min.... näe varför ska jag trassla med sånt...inget fungerar, till o med magen krånglar när det står "nu har du provat Tre gånger och".... That´s it,,,, då förstår ni resten, det blev NADA....efter att ha plockat ihop skiten och åkt till Telia och bett om hjälp...där dom säger "sånt här sysslar inte vi med" så spännde jag ögona i killen så han började skaka och så frågade jag: har du gummiband i slipsen???? då jädrar, han koppla upp datorn och fingrarna gick fortare än trumpinnar på tangentbordet när han till sist tittade på mej under lugg samtidigt som han höll i sin slips....och sa viskande, det kommer ett lösenord på posten....Posten, sa jag, mm pep han, Då kände jag mej som en Hotfull örn som höjde vingarna för att snart slå till....men snäll som jag är så tog jag min dator tackade och neg...neg mm smekte medhårs för vem vet..vad som händer senhan kanske ska ta hand om mej på hemmet en dag och då Är det träligt....om han ger igen Ghaaah...Tänk på det man möts alltid igen så det är bäst att sköta sej, man vet aldrig var man träffas nästa gång.

Ta hand om varandra annars gör nån annan det Tjing

Lördagen den 5 november

Tjopp, tjopp....görtrött känner jag mej, vad har jag gjort kan man undraINGENTING....hihi disken är kvar, sängen inte bäddad, jag inte duschad, damsugaren lådsas jag inte att jag ser....

Inget ser man när det är mörkt heller, häromkvällen när vi öppnat en flaska vin skålat och "sponsorn" somnat framför tv`n, dåå ser jag ett lyse som sakta glider fram utanförmitt hus....o jag som inte är rädd reste mej sakta upp ur fåtöljen... UTAN att resa mej...det var hårstråna som ställde sej rakt ut...det var en bil, sakta gled den in på min gård, NEEEEJJ inte igen, staketet är ju LAGAT Ghaaaa, nu sk--er det sej igen men, näe... den stannade, klockan nio en lite lagom helgkväll, Jag vet inte hur jag blev...det första jag tänkte var... nu har morsan fått slut av gubben...haha ja det har hänt, hahaha, en liten passus...nu till verkligheten igen, Om det hade gått hade jag skrivit med små bokstäver, för det var så jag ropade på sponsorn...hoho, det kommer en billlll oho,in på gården, oho... kan du titta, oho....och som en gummiboll hoppade han ur sin fåtölj knappt vaken och jag oxå för då SLOG det på dörren...jaa, verkligen slog, sponsorn öppnade och då hörde jag en stark mansröst...JAG ÄR FRÅN SKATTEVERKET TTTTT....det ekade nästan, men va f--n nu skulle små bokstäver skulle behövas igen...det kan jag lova men det var lugnt, han letade efter nån som bott i huset långt före mej....och vad säger man då??? ska man säga, vet inget....eller ska man säga JOO DÅ, JAG VET PRECIS VAR HAN/HON BOR NU Ghhhaaaaah  samvetsfråga, men jag är smartsen får ni gissa resten, Hua...
Igår tog jag fram min "Gudsångsklänning" det är en Kåpa, hängde ut den så den fick lufta sej..., tog in den frech, då stekte jag isterbando så var den inte frech längre...ut med den igen, jag hänger den i flaggstången, frech igen och så in med den...då poppar jag popqorn i mikrono det pyser i påsen...tog ur den (påsen alltså) den pyser fortfarandemen denna gång svart, det blev som en dimridå i hela huset...va är det som händer??? om inte ni som läser det här, undrar o tänker att...i det där huset kan visst vad som helt hända så kan jag meddela att det gör dethänder alltså...ut med kåpf--n igen och på med allllla fläktarså luktar det brända popqorn ikväll när vi ska sjunga på minnesgudtjänsten så ber jag redan nu om ursäkt. Hopp o stuts alla vänner i morgon är en ny dag med nya möjligheter  PUSS....

Tisdagen den 1 november

Halloj, alla glada... både glad och nöjd idag, jag har lagat mitt staket eller grind...ja ingång till gården, tog lite tid men det var skönt ute idag, jag passade på medan det fortfarande var ljust. Nu kan man ju undra vad som hänt med "lilla" staketet...jo till storyn, när man på landet så händer det sej att vissa organisationer letar sej ut till våra brevlådor och överaskar oss med små lappar...denna gång insamling av ...yessshelt rätt "mony" pengar alltså, ghaaaa!!!! Mycket riktigt mellan 19 och 21 kommer vi med BÖSSAN, det hade jag glömt, knack, knack hundarna flög högt o jag med, katta hamna i lampan, j---ar va rädd jag blev...jag öppnade dörren och sa att du kan gå igen, jag har ingenting till dej, OCH....människan stog kvar, men NU kan du gå sa jag, hundarna stannar här, om du har stängt grinden förståsoch så stängde jag min dörr....MEN HON STOG KVAR!!!!!?? Jag gick ut o kolla...och då stack hon....Kvar på marken låg mitt staket eller ingång/grind....som en trasslig skithög Hundar o katt ÖVERALLT  kolsvart, det är klart hon såg ju inte (den första som inte sett) men, man kan väl för fasen säga till när man gjort kolijox av ett helt fårnät....men säg nåt som inte har nåt gott med sej, jag fick luft o nytt o fint blev det.

Hända sej att fröken Karlsson ar på auktion i fredags...mm, kan tro det sa mamma och vad kom du hem med då??? sa hon, hon vet att det kliar överallt på mej när man ska hålla händerna stilla...i allafall på en auktion, joodå det blev både sockerkaka och sockar och tomatmarmelad hahaha, jag tror jag blir tokig, det är ju så roligt, som tur är, så bjuder ju andra över...annars hade jag säkert haft med en lampa från Grekland o julgardiner...fasen jag som inte har gardinstänger uschaan det hade vart snyggt... nej autioner är inte för mej, hahahahaNu ska jag ta mej en bit av det goda livet och njuta hela kvällen för imorron kommer fjärilarnadå är det dax att möblera om igen....det ska bli så kul pumpagubbar ska vi göra i möra. Slit o Släp alla monster i nattenoch glöm inte att Hålla om varandra...

Onsdagen den 26 Oktober

Hallooo i höstmörkret....det gäller att hitta hem när det blir mörktoch det är svart om natten. Alla djur som levt och verkat här i sommar (Ugglor, fasaner osv...) de har nog tagit vinter nu, det är väldigt tyst o stilla...så stilla att jag har ställt bilen utanför så det finns nåt att titta på, det är skillnad inne... där har råttorna varmt och skönt nu, jag hade glömt en liten chokladbit på bänken bakom brödboxen (brukar gömma min choklad där) kunde inte fatta varför det låg en hög med musskit runt listen...kollade, och hallååå i dalen det är klart man inte släpper ut grejerna på samma ställe man stoppar in dom... det var så jag hittade den bortglömda chokladbiten...halva var bortgnagen, trevligt...NOT :(( nu gäller det fram med vapen...men ack vad jag bedrog mej, i fredagskväll blev Saga (katta) som tokig hon hoppade jättehögt och skrek mot en vägg där jag har en Vepa, och trot om ni vill men bakom vepan hade en mus hängt sej fast och muspluttarnaramlade ju ner längs väggen förstås, avslöjade gömstället....hahaha första gången vi jagat råtta med flugsmällan det är Äkligt alltså fort som f--n hoppade jag upp på soffan o med ett långt,    GHAAAAAAH NU SMALL DET I BESTIKLÅDAN...O hjärtat hoppade högt, fällan slog igen... yashhh måste vänta tills den stelnat bläää... nu mår jag illa och precis när jag berättar om hur jag fånga den första, jag tar bort dom när de har stelanat i fällan....lättare då. Näe det var ingen trevlig stund, över till annat, mycket trevligare.

I söndags hade vi middag här, jätteroligt tycker jagdet är bara så att jag måste möblera om för att man ska få plats här när det kommer gäster, VI skrattade och sa att det är ju tur att att endast ett av barnen med respektive kommer med sina fjärilar...ja annars få jag bygga ut...men roligt har vi...
jag hade gjort mej till att tillverka glass, dagen innan...Viktigt!! och var den frusen....Njaa vi ska väl hålla oss till sanningen NEJ...jag har för liten frys och så blev dämä däää. 
Imorgon (torsdag) kommer sotaren men jag är inte hemma så han får klara sej själv och det tror jag att han gör, stegen är på plats och djuren inackorderade, check.

Lev i nuet och inga Ugglor i mossen så mår alla bäst....Varma vantar o kram/

Tisdagen den 18 Oktober

Hallooo...regn hos mej sjunger Orup, och det har det gjort idag, och blåst så innibomben...håll i hatten.

Har precis tagit del av en bild av ett nygjort gångstråk längs en sjö och fotografen delar med sej av sin bild och skriver...så fint!!!!! O va händer då...joo en bitterf---a skriver ner alltihop med en mening....Men hallååå, vi ska väl vara glada över att det händer bra saker runt omkring oss eller hur. Nog om det.

Jag har haft mina tavlor på inramning och det var en upplevelse....snacka om att ha hundra järn i elden, jag som ser i kors om det blir sressigt omkring mej blev helt svettigMy, my...vilken energi han hade Ramkillen...jag valde och valde jättesvårt...men till slut var jag klar, hämtade dom ett par dar senare....Jahaa var det så jag valt, haha snacka om snurrig, men det blev snyggt, fem tavlor hade jag lämnat och lika många hämtade jag, så igårkväll hade Katten, mina två hundar och jag venisage, vet inte hur det stavas...hur som helst så korkade vi upp en flaska vin inför tillställningenoch tavlorna blev bara finare och finare ju mindre det var kvar i glasetMennnn...vad mycket djuren drackhahaha så var kvällen till ända....Näe inte rikigt, det blev trångt i köket, haha eller...jaja snart var det tyst och mörkt i det lilla huset på landet....

RRRRRRRing telefonen hoppar på bordet katten hoppar på mej och det luktar INTE kaffe.... pffhh, bara att svara, så dumt....jag hade ju beställt väckningska ju till doktorn kl 12.00...då förstår ni rörelsemönstret hos mej, det går inte fort kan jag säga, men jag skyller på att det var fest igår.

Nu till nåt Magiskt... joo det är sant, när jag hämtade posten i min brevlåda så var den full av post Och hör o häpna ett paket,....vad har jag köpt nu...tänkte jag, i låg en liten bok "soppboken" de va spännande jag skyndade mej hem för att titta... men va f--n är dettasvarta sydda kassar, i modell större samt en röd mindre, i ett matrial som påminner om en pressening, med maskinsydda sömmar....vad var det för bok???? men vad, SOPBOKEN står det jag bläddrade och kolla..en bilderbok inplastad med sopor EN sopa på varje sida, nu tror jag att det blommar i asfalten, vad ska man göra med dom här???? inom kort ringer Gamla Bettan bort i svängen och säger, "Vad har vi fåtttt"....ja inte en aning sa jag och skrattade Hahaha, lite senare ringer min mamma från sitt "fort" och jag berättar om min present, o vi skrattar så tårarna rinner, jahaa säger hon, det har stått om det i tidningen och det stod att man skulle få en present....men vad göra??? ställa ut dom eller, de får inte plats under diskbänken heller... bara att invänta insruktionsbok, det är fantastiskt, vad kostar det här kalaset...uppsydda soppåsar utav kommunen yesss precis vad jag ville ha, O GRATISSSSS!!!!

Hopp och håll i varandra när det blåser, blink, blink

Måndagen den 10 Oktober

Hej alla glada...Bra med glada där, kände jag direkt själv har jag tappat lite av Pärlans glans...Mm; lite matt är den nu, pärlan alltså (jag) haha, det är klart att när det ständigt blåser o man far ut och in så kanske lite av sinnet blir kvar på nåt viktigare håll...kan det va så tro ??? Ja skit samma. 
Hur som helst så ska jag berätta om vad som hände en gång  när jag var ung.Livrädd för allt och 14 år så följde jag med kompisar på stan, olovandes...det var farligt sa min pappa men var ska sleven va om inte i Grytan...så mitt på torget stog jag med ett par andra tuffa tjejer, nåt år äldre än jag.
 Det gled sakta fram nåt på torget, joo; en riktigt skabbig raggarbil...svichhh så försvann jag bakom en staty som täckte åsynen av mej, med pappa på ena axeln som ett samvete med ett finger i luften.... DÅ jag hörde...HALLÅ DÄR!!!! Jaa du tjejen....Ops, det var mej de menade, tre eller om de var fyra... orakade och med färgat hår och skitiga, killar (äldre)  stod där och den ena killen  ropade på mej,... Ja du (han menade mej) kom fram hit till oss, du ska inte stå där...han tittade på mej och sa att jag var väldigt vacker!!! ( jag som inte ens var torr bakom öronen...vacker) skiträdd va jag. De andra tjejerna skrattade och tog ett bloss ihop med killarna...my my
Jag hade nyss konfirmeratsoch hade ett fint silverkors i en kedja om min hals. Då killen som ropade på mej sa: kan vi byta? Du får mitt hjärta (i guld med kedja) så får jag ditt kors...o shittt vad Rädd jag varNeeeej det går inte, hela kroppen vred sej, men jag höll god min han kysste mej på kinden och hoppade in i bilen och åkte....trodde jag pust.
Hela bilen var vad jag tror fylld av stöldgods, jag tänker på det ibland, de var nog på rymmen nånstans ifrån.
 
De körde bara en liten bit så stannade bilen....och mitt hjärta oxå, "min kille" sprang tillbaka till mej....han sa: Du är det vackraste och renaste jag sett, han tog av sej sin halskjedja och lyfte den huvudet på mej och knäppte det om min hals....ta det som ett minne av mej, sa han. Ohh, jag som höll på att kräkas stod helt still och det enda jag såg framför mej var...PAPPA. Hur f--n ska jag kunna berätta det här för PAPPA??????   Fortsättning följer....Regn o dropp/ värme till alla.

Tisdagen den 11 Oktober

Gaaaaahhh...nu en planering utan dess like... Fortsättning följer från Måndagen.
PÅ väg hem från stan på cykel gick tankarna, här måste jag lägga i rätt växel, Pappa är sträng och bestämd...yes,,, här kommer jag hallå.... med ett halsband som jag fått på stan NOT!!!! nu gällde det att ta fram sin list...väl hemma, (jag hade stoppat halskedjan i fickan)....SAMT att min morfar var hos oss på besök i några dagar, en rättfärdighetens man, som  inte var att leka med no,no,no,no hua, blicken flackade....Och NU: hej, jag är hemma nu...., mamma, pappa och morfar satt i vardagsrummet jag halade up halskedjan ur fickan och sa; titta vad jag har hittat...jag åkte på nya vägen som går till öster, och där låg det i gruset(jag hade bitit i det lite på vägen hem) jag körde på det urk. Okey, då får du åka till polisstationen imorgon sa morfar, och pappa sa samma sak....Och det var bra, för att jag hade listat ut det, så jag sa ja... och då låg det till så, att om ingen hämtade godset inom tre månader så fick man behålla det man hittat och mycket riktigt, jag gjorde som jag blev tillsagd och tre månader efteråt så ringde de från polisstationen och meddelade att godset gick bra att hämta, ty ingen hade sökt detUps...
Jag tog min vinröda bike och drev ner på stan  svängde in på parkeringen till stationen och gick in..hjärtat slog sååå hårt, jag fick skiten i en påse och stack, snabbt, snabbt cykla, cykla, cykla andas, inte glömma att andas Alltså LITE Äkligt är det att ljuga såå men det var min räddning tro mej, pappa var inte att leka med....jag hade inte fått gått ut mer den säsongenom han vetat sanningen, det var helt enkelt i självförsvar.

När jag lugnat mej och väl hemma så lade jag haljskjedjan på byrån i hallen, snart inom sinom tid upptäckte jag att MAMMA hade det om halsen...whhheee..., hör och häpna DÄR har det suttit ......Jaja mycket vatten har runnit under broarna sen dess och för ca 6-7 år sedan så frågade jag mamma; vet du var det halsbandet kommer ifrån???    Tyst länge...joo men, det hittade väl du...när du var ut o cyklade, när morfar var här.... Näe, mamma så var det inte, INTE, sa mor. Jag fick det....så berättade jag hela, denna gång sanna historien om det lilla guldhjärtat med kedja till ....Mor som är gammal nu lyfte sina armar och knäppte av sej halsbandet och la det i min hand och sa, varsågod, ta väl hand om det nu, nu är det Ditt. Jag har bett pappa och morfar i sin Himmel om förlåtelse och det har jag fåttså nu är historien slut....det har gått bra för mej, haha.... och jag har hedern i behåll...samt hjärtat.
Blod svett och tårar....allt löser sej.... Älska idag imorgon är en Annan Dag/ Swippph

Torsdagen den 6 Oktober

Ohh vad jag är trött... vet inte vad som hänt...jag hänger med huvet och  bena känns tunga...och jag kan sova hur länge som helst. Och jag glömmer alltid nå´t, Varför kan jag inte komma ihåg ???? Undrar om jag tänker på annat....? När jag kom hem förra veckan så hade jag inte min tel.laddare med mej hem, men jag var snabbt till telefonaffären och skulle shacka en ny, hujeda mej sååå dyra de är, men jag sa till expediten att jag går till hotellet och säger att jag glömt min laddare, då tar de fram lilla lådan under disken o så väljar man ut den laddare som passar bäst..smidigt....men det törs INTE jag göra...men jag var tuff när jag sa det, haha, det är SKILLNAD, haha.

Det blåser på landet, jag och hundarna gick ut i tisdags och skulle gå en långpromenad....trodde jag vi höll på att blåsa bort...och Rut tappade luften...som en kallsup men smart som hundar är, vände hon rumpan mot vinden och fick ny luft igenvi vände och gick hem...min frisyr blev kvar hos grannen upp i backen och jag.....jaa, jag fick nog deras på huvet, för när jag kom hem såg jag helt "annorlunda" ut än när jag gick hemmifrån.

Nu till djurlivet angående mina fasangäster i busken..."häcken", han (tuppen)Häcken full kan jag lova han jagar runt medvad jag trodde var duvor men hela häcken är full av Damer FEM....till den på-tå-springande, rödtupp-kammade grabben i häcken brevid han skäms inte...näe, och rödare o rödare blir han i huvet..han ÄR väldigt vacker. jag tänkte ta ett kort på´n men han är inte stilla så länge, lite synd. Flax o blås, pinnar på backen och glädje i bägaren, Kram till alla/

 

Söndag den 2 Oktober

Fling, fling idag har jag jagat fjärilar, hihi...näe så illa är det inte, iallafall så har barnbarnen varit här och spridit glädjei huset...trångt är det förut och ännu värre blir det när vi blir fler, vi får bygga om som jag brukar säga, undan med det som undan kan...samt en del LÄPPSTIFT...det är populärt annars och oj om jag glömmer att de står framme, hahaha då får vi kul...jaa ni vet hur många färger fjärilar har därav namnet bland annat
 det var skönt ute idag så vi gick en lång promenad....och svettigt blev det och blöta om fötterna blev vi och ojojoj va trötta en del kan bli...BÄR MEJ, nehej inte kan jag bära.....men ...vi hittade en koja och där kunde de trötta fjärilarna vila medan farmor väntade utanför hahaha, jaa det är sant, man blir trött av att vara på landet o för att inte tala om hur mörkt det är på kvällen....när vi tittade ut i fönstret såg vi bara oss själva....Mmmm lika bra bra att lägga sej konfererade de...Gonatt.
Nu...barnfri (egentid...) vad gör man, joo, somnar i soffan med ett gap som vem som helst kan kasta in ett äpple i,  så blev det med den kvällenmen vadådå det gör inget....jag ÅT ju inget iallafall....sparade på dom kalorierna
Kram o krams pingel o ding.....värme till alla

Lördagen den 1 oktober

Gladis, Bladis, hihi....jag har varit borta ett par dagar...det går bra, det tar bara lite tid att komma iväg och denna gång hade jag hela djurparken med mej MED tillbehör...hela bilen var full, Hundar, hundmat, koppel, hundtäcke, katt o kattbur med "pinkhus" och mat till henne.....jaa listan kan göras långmen väl framme så blev det SOMMAR igen...och det är bra, men jag var klädd i stövlar och jeans...för ovanlighetens skull tjock jacka och tvi, va äkligt varmt jag tyckte det var andra hade linne och taits eller nåt svalt på sej men INTE jag, svetten rann i två dagar....Nu är jag tillbaka i torpet igen med hela packningen, ingen nämd och ingen glömd.
Jag hjälper en kompis ibland och lika nu...hon ska ha modevisning inom kort och ska ha lite matrial till kommande visning...och jag sa JA, så idag har jag provat lite...tills allting blev bakvänt jag fattar inte hur det kan bli....bakvänt, jag har häftapparat och papper..enkelt mmm MEN... när jag nitat ihop hälften utav matrialet vänder sej nitarna år fel håll....Gaaaaah  shittt, och jag på telefonen och ringer, näe, det har inte hänt mej, säger min "modeinstuktör", Okey....det är väl bara att erkänna att det är häxan i mej som trollar, haha...ohh,...det liksom killar till liteoch så får man börja om, det blir liksom en Aha upplevelse varje gång det händer värt att prova, ni som kan.
Strut och puff alla glada..... 

Fredag 22 Juli

Idag firar vi födelsedag, killen på kortet har fått paket på morgonen  sen bar det av på begravning....så kan det hända sej ibland .
Gjorde innehållet till tårtorna igår, det smakade gott...men när man har det i munnen så känner man bara f--n de där är förknippat till "kurvor" o det var inte meningen.
Blir nog ingen promenad på fm idag, stel som en pinne o lite att göra, det går inte fort men det går.
Var på IKEA igår, o när man vet vad man ska ha går det bra, mycket folk var det  när jag kom hem så kokade jag färska rödbetor och åt med cream fresh....så gott.
Mätningen blev ju lite fördröjd men från igår och om en vecka ska jag rapportera förhoppningsvis ett minusresultat  wow...spännande.
dagen rapport så här långt  Over and out/ kram.

Lördag 30 Juli

Ha, ha nu jädrar hemma från minisemester, och mått yees...
Rumpa: -0
Mage: -2cm
lår -0
Nu håller jag på att brottas med Saga 12v, ojojoj har glömt bort hur en kisse är som liten men som tur är har dom sovstunder. Våran semester gick till Halmstad, Båstad och Mölle el Kullaberg vet inte så noga men kullamannen spelades in där, det vet jag.
Många klagar på regn men inte jag, jag måste ha tur.....jag är där det INTE regnar . Två ugglor har flyttat in i min trädgård, de lever om riktigt men bara på natten, de kommer alltid en timma efter att solen gått ner....de ska visst vara duktiga på att ta möss o sork.....men f--n va dom skiter ojojoj inget bra jag tvättar o tvättar mina stolar, tur jag har vatten i mina tunnor
Bilden är min finaste tror jag iallafall en av dom, vätterns srand, norra delen....ska nog fasen ta en sväng / Balubas till nästa gång Kram
 

Tisdag 1 Augusti

Härliga höga luft, om det kallas sommar med den luft som varit....då tycker jag inte om sommaren nu känns det gott.
Det är dåligt med promenader nu, men jag har badat....kallt, tänkte att nåt skulle krympa på mej i kallvattnet men nähe....allt är kvar i SIN storlek men varför beskymra sej, jag tror att jag har skaffat en "klätterapa" det stog KATT på lappen o inte var det nersatt pris heller....kanske det blir ordning på´t med tiden.
Nu till ett VIKTIGT Ämne...UGGLOR fy f--n inte min grej, jag har två som flyttat in i min trädgård, när solen gått ner är det dax, först som stora skräcködlor som anfaller (möss o råttor förstås) men det känns som man är i en skräckfim sen precis en tim efter solens nedgång så kommer de på framsidan o skriker nåt så vansinnigt till varann....hör dom dåligt undrar jag!!!!!!!!!
Oj...tel ringde, va nu det var roligt. Kringlan ska ta med sina lagomt mycket stora kringlor och åka till kyrkogården där far ligger begravd, ahn sa " se till att inte changsera flicka behåll din hållning och kom alltid igen" ohh jag gör så gott jag kan men jag förstår vad han menade.....ingen äggkärring alltså, nähe.
Balubas gör bra saker annars gör nån annan det åt dej

Torsdag 11 Augusti

Tjena...solsken, efter regn kommer sol o de ä sant. Jag har haft regn hos mej (sjuk) o dä va träligt...men som tur är så går det över. En råssnäsrunda idag mm, rätt så skönt, när jag packade in bilen för att åka så glömde jag tre saker, inte bra, iallafall så kom jag iväg, det var längesen jag gick runt råssnäsudden det var jättefint, man behöver inte ta på sej en massa...för guuud va varmt de blev, på tal om gud, snart börjas det igen..sjungandet och jag kallar mina noter för Gudsångervet inte vad andra tycker men ett bra namn på grejerna för mej, 24 ska det börja med träning förstås, sen drar det igång med sång i kyrkan 28/8 då är det hembygdsdag....efter sången så ska jag sälja karameller i strutar o det är passande när vikten ska minskas, men.... kul ska de bli, snart ska jag till djurdoktorn, alltid är det nåt men hellre en gång för mycket än en gång för lite Tjong i baljan boys/ kram

Måndagen den 22 Augusti

 Nu är det snart skoltime igen ...för kidsen, och jag o mina kurvor är lediga ett tag till, kurvorna har "rätat" ut sej blivit jämntj--k kan man säga, har varit sjuk i två -tre veckor och inga promenader men att äta tar inte precis på krafterna....sååå det har jag ägnat mej åt. I lördags skulle jag åkt till Göteborg och gå Rosa steget, (för bröstcancer) det blev ingetdet här året.....hostan satte stopp för kalaset.
Regnat har det gjort, vet inte hur mycket.....men mycke kom det, min regnmätare hade gjort sitt redan förra året, detta år skulle jag köpa en ny...snygg o allt det där, därför har jag INGEN så blir det när man ska krångla det BLIR INGET.....Jag köpte en bok istället "Helgonet" heter den, rätt så bra, men f--n så många namn o hålla reda på....o de räcker inte med för och efternamn, no,no,no,no,no dom HAR smeknamn oxå dom Jä---na, den första boken i serien om Hammarbypolisen heter "pepparkakshuset" den fick jag låna, jag tyckte det var en konstig bokmen SÅ hände det,,,på slutet ohh vilken bra bok det blev, att ett slut kan göra en hel bok, det är fantastiskt...så nu kör jag hela serien rakt på bara, yes så bra de blir.
Snöret ligger här bredvid mej och glor...känns som det har ögon, att det ska va så j--la svårt att äta RÄTT saker, det gick ju så bra....ett tag!!! Jaja får väl börja om ta tag i grejerna och hornen o tjuren och.....hela paketet, så på´t igen bara ska ju bort i mitten av september så kringlans kurvor satsar igen/ Balubas alla glada...

Tisdag 23 Augusti

Fått ved idag, check.......o tror ni inte att jag var tvungen att cirkulera lite igår.... och vips....vad händer??? Ännu mera förskyld idagså jag är instängd idag, okey då när jag hämtade tidningen el posten eller ja det ligger allt möjligt i min brevlåda men i allafall.....så hände det sejatt grannen gav mej ett glas vin  mmm...vin, så var det...men jag tänkte achh jag tar ett glas, för då kan jag inte åka nånstans idag hahahah...så nu är jag avkyld oxå för jädrar va varm jag bleeeev .
Så nu goda vänner så är halsen som en taggtråd och rösten till hälften borta och därmed sångträningen imorgon...smaka på den, sååå tråkigt och karamellstrutar går inte "bossen" med på att jag gör, ANDRA ska ju äta av dom....
PÅ fotot idag en HÖNA, jag har en till men inte på bild de hör till min "hönsgård" en tyst hönsgård för dom är inte riktiga mina hönor....rätt stela kan man säga, en tupp oxå o i den ska det vara ett värmeljus.....jaa det räcker med hund o katt säger "sponsorn" och det kan han väl ha rätt i.....Pop poppi topp pop för nu, kram och ha nära till skratt

Torsdag 25 Augusti

Hoppsan...va sa dom på radion....? En Tråkig Torsdag... o dom spelade t.om.  en låt som hette "en tråkig torsdag", hahaha upplyftande, precis när jag startade bilen o skulle åka, (jag har ingen radio, bara i bilen)  men, so what...min torsdag är ju min så vadådå, OCH det blev en torsdag med buller o bång, satt väl på fel ställe och väntade på sjukgymnasten, o vad gör man, kollar i almanackan, joo rätt tid och rätt dag.....mm sitter ett tag till, men så enkelt var det inte nehej...JAG SATT I FEL HUS, kul, O hur mycket tid har en sjukgymnast över för sånt kan man undra??????  ingen fara, hon letade efter mej oxå, så till slut fick vi en stund tillsammans, med mej på tå och med hundar i bilen som inte ens hade hunnit med morgontoan innan vi åkte.... så för dom (hundarna) var det en Tråkig Torsdag, iallafall fm.
 Nåja än är det ingen ko på isen..som en läkare sa till mamma när jag var liten, o lika nu, dagen fortsatte bra, för tidig till frissan och ...jaa kanske hinner jag in på loppis 10 min, o det gjorde jag...hann slå sönder ett lock till en sockerburk i porslin som ingick i en serie av tre... F--n va trääääligt, "jag kommer in och betalar den sen, sa jag, ska vara hos frissan om en minut" visst visst...så säger ALLA sa expediten----------hmmm, jag mä....så pinsamt, efter frissan gled jag in och betalade kalaset.
Men nu....väl hemma igen EN JÄTTEBRA torsdag haha, jaa man kan knappt hålla sej ibland, o så gott det var med kaffe.....Ta det varligt  och koppla av en stund, hitta en soffa som jag gjorde (bilden) sitt, känn in livet och njut.....

Söndagen 28 Augusti

Äntligen här igen....sponsorn har haft pluggen i hela helgen...ups no,no,no såå tokigt det bleeev, datorn menade jag haha "pluggen" ojojoj här låter det nåja det går ju att rätta till som tur är annars hade det kunnat bli en helt annan historia.... Åter till verkligheten, alltså när jag kom hem idag kl var ca fem, öppnar dörren o det luktar sk-t o fy ruttet alltså, ja jag blev grön i nobban.... det resulterade i att köket, hallen och badrummet skurades uppifrån o ner, och vad kom jag på då ???? det luktar DÖD RÅTTA....sitter i väggen nånstans, det kom jag ihåg sen förra året o fy fasen  skit oxå o det sitter i ett tag ca 1-2 veckor....
Nåja idag har jag sålt karameller, massor med karameller i strutar....joo faktiskt, på hembygdsdagen i Vånga, i handelsboden, jätteroligt....Gubbarna frågade efter bröstsocker att köpa o suga på... det fanns förr sa domm hihi kul var det, jag sa att det var nog längesen det såldes här, men jag har annat....jag fick lite rast då smakade jag våfflor, god gurka, kaffe o en våffla till.....shit glömt snöret va träligt det vart då, men hur ska man kunna låta bli undrar jag....?
Idag lade jag in en bild som jag tog i skåneland, Är det inte underbart "INGÅNG RUNT HÖRNET" kan det bli bättrei fantasin kan vi komma vart vi vill...vad finns runt hörnet, ett café... ett slott, toan vi letar efter jaa va vet jag, kanske en vän som väntar......nån som vi drömt om att få träffa.... tänk om Hans el Hennes ingång är runt hörnet . Kram i kvällningen o låt natten smyga sakta inpå oss.....

Måndagen den 29 Augusti

Joo, det är sant...jag är fortfarande vaken fast klockan är sen, på bilden mitt sovrum och där på sängkanten satt vi idag.... mina hundar, katt o jag och bara glodde på varann, hur kunde det hända???? Nyvakna och halvsnurriga allihop, tittar på klockan och den är "pinsamt" fem minuter i....håll i er... ELVA, Där ja, den va skaplig, frukost halv tolv idag mmm, gick ju bra.
Att komma till fotvård nyvaken kl 13.00 hör inte till vanligheterna men nu har jag provat och det gick...glömde bara dricka ur kaffet som jag fick, fötterna som däcken på en bil okey igen...o med massage jättegött. Guldkant o tack.
Hahahaha...så här glad blev jag idag när jag själv tittade på min hemsidas dagbok idag...stackars min "sponsor"va ska han tro... pluggen i, näe så dant...han lånar mitt bredband, så enkelt hahahah man måste få skratta ibland oxå hoppas han gjorde det oxå.....
Faktiskt lite ont i näsan idag, täppt men ändå intejag har ju luktat o luktat... det är nog därför, till slut känner man inte alls vad det luktar...det är bara att hoppas att det inte lukta död råtta (läs söndag) om mej när jag var ute idag...det kan ju sätta sej i kläderna O då kan det ju göra så andra rynkar på sin...så kan det hända sej, jaa att de får ont i sin näsa...ska väl erkänna att jag är lite snuvig oxå och därav snoksmärta, att få leka med ord är roligt, om man tänker att, hur jag sätter ihop mina ord så gör de saker med oss.... ont eller gott...ledsamt eller glatt eller t.om roligt....Mm...nåt att tänka på, det ska jag göra Tut o blink....till alla/

Torsdag 1 September

Hurra,hurra,hurra igår var det födelsedag tralalalaaa, min syster...jaa jag har syskon 3 nej 2 syskon har jag...vi ÄR TRE, så ska de vara o jag i mitten förstås, för var ska sleven vara om inte mitt i grytaneller hur, iallafall hade jag skrivit ett kort som jag skulle skicka...och det gjorde jag ju...NOT, det kröp fram nåt under duken idag när jag satt och drack kaffe, ett litet kort, det stod Grattis på, kul Jag åkte och la på det på lådan direkt.
Igår var jag iväg med fem stycken tavlor til Svanen i borensberg....tråkiga väggar där, om jag fattat rätt bor det äldre människor där...men nu har de lite färg på väggarna, inte på väggarna ordagrant för då hade jag väl åkt ut med huvet före. Det är rätt så roligt att se vad det har blivit när jag målat färdigt för det blir aldrig som det var tänkt, så måste man gå ut ett varv o in igen...kolla, kolla osv...kan ta tid, ibland går det fort.
Jag bjuder på ett fat med frukt ikväll, en hel skål..den är ifrån Clarion hotell i Stockholm, klick, det behövde man inte bo där för..klick, klick jag hann med mer, hänga utanför, med dom som rökte...det var gött, känna sej lite hemma i rökmolnet...ja det är en historia för sejden ska jag berätta en gång, lite kul kan det bli faktiskt, även sånt mm... 
Nu måste jag berätta att...jag kan bli så argo det har jag varit idag, det fullständigt ryker ur öronen på mej då...det är nog inte bra tror jag, att bli så där arg...o va ska man göra? man förpestar ju för hela omgivningen (hundar o katt)  Jag tog en kaka..... men jag hade velat ha allt som var på halv åtta hos mej...efterrätterna då menar jag Bloss, Kaka o tårtor för ikväll, råttorna knaprar i taket/

Måndagen den 5 September

Hallå mina vännen nu ska ni få höra, vad en riktig nästäppa kan göra......haha jag kunde inte låta bli, imorse vaknade jag av att jag hörde nån snarka...trot om ni vill men det var JAG.....joo det är säkert zzzzrrrrzzzz, zzzzzrrrzzz jag trodde jag var vakenmen jag vaaaarrr inte det, det är pinsamt tycker jag..nu var jag ensam imorse så det var väl okey men det var likadant igår..... då låg jag ute i solen i solstol, jag hörde gräsklipparen, hästen utanför staketet som fick besök mmm, där ja...så hände det att jag hörde oxå en sak till...och det var jag som, SNARKADE!!!! då oxå Helt otroligt, sponsorn säger att det kallas "mikrosömn" (han utövar det ibland)....så alltså så har jag praktiserat detsamma lite fräkt mmm....mikrosömn mm, smaka på den...
Jag var en sväng på råssnäsudden idag, härlig promenad, när jag och mina två hundar var mitt på udden så öppnade sej himlen, o hu så jä-- blöt jag eller vi blev , sur som en TUPP o kallt det rann först in i kragen ner på ryggen o vidare....fy f--n och jag som är så svankryggig , ja du vet det rann runt alltså...så äkligt, o jag som skulle till bokhandeln..... buff o bus alla hjältar, ta hand om er annars gör nån annan det...Over and out.

Torsdag 8 September

Mossa, mossa, idag har jag en lite lågmäld framtoning.....vi har ju förlorat en hockeyvän "STEFAN LIV"....allting och det mesta är sagt och våra känslor när sånt här händer verkar vara riktade åt samma håll, därav mitt foto idag...Gemenskap, vill citera en vän som skrev i sin Logg på Facebook " Ta över som förste målvakt bland Änglarna nu, Tack för alla Grymma räddningar...Stefan Liv Vi saknar dej "
Det gör ont när livet gör sej påmint, livet är som jag brukar säga Himmel, Helvete och allt därimellan, Skänker även tankar till...anhöriga, andra i hockeylaget och även de överlevande. Jag tänder ett ljus....

Lördag den 10 September

Flås o stön o stånk.....Har gått på promenad, det gick inget bra Problemet är att jag är så rädd att komma bort, jag går bara en bit och tillbaka medan jag fortfarande vet var jag är, det är bra, men igår så var jag lite tuffare...träffade på en kille i spåret, upptäckte efter ett tag att det var ett elljusspår so what.. jag frågade var jag hamnade om jag gick vidare.... han sa, fortsätt så kommer du fram till en rundel och där tar du till vänster (han visste inte hur snurrig JAG är) det där med höger o vänster alltså... / sen kommer du tillbaka hit och då har du gått 5 km...Oh va bra sa jag, suck.... med diadem i håret och knallrött läppstift...I SKOGEN och vad händeJAG kom bort...f--n va trött jag blev, genomsvett klänningen (bara det,) jaa ni hör ju hur det låter, kladdade på kroppen backe upp o backe ner, Håret som krollsprint och läppstiftet var väl inte så j---a grant längre heller...vem kommer bakom joo killen, jag höll andan för jag var helt slut, och va säger han....DU TOG EN GENVÄG men hallå alltså...jag tog HÖGER isället för vänster, det är inte klokt, ojdå sa jag o höll igen jag ville inte flåsa så han hörde...jag var säkert rödflammig i ansiktet oxå, då tror jag att jag vänder så tar jag hela spåret nästa gång....puhhhhh  luften var slut. Sagt o gjort tittade om nån såg mej, nej ingen...jag släpade mej tillbaka till bilen, hem och in, av med kläderna och intog soffläge, att jag aldrig lär mej.... Hundarna sov länge den eftermiddagen, det var bara katten som hoppade jämnfota av tristess jag hoppade iallafall inte . Hade gött, sätt lite rött på läpparna och glid vidare, dock inte in i skogen, puss på er alla GODA. 

Söndag den 11 September

Balubas alla glada... Idag har jag varit på konstrunda i Vadstena, när jag skulle åka hemmifrån så började det att regna men slutade snart, lite kyligt var det. Väl i Vadstena..ja det är faktiskt sant, allt jag skriver är sanning, inte så konstigt att jag inte hinner med så mycket... I allafall så brukar... eller alltid parkerar jag vid Rödtornet, yes..., men inte IDAG näe,  ner på stora torget och irra., med påföljd att jag gick in i en affär som låg nära till hands och frågade "vart ska jag gå, om jag ska se konstrundan? ohhhh du kan börja hääääär sa damen, ta den här sa hon och sträckte fram en skrynklig karta, jaha...och vet ni vad , jag tittade på kartan och hade inte en blekaste aning om vart jag var, O jag fixar inte sånt...jag har jobbat hela mit liv i Vadstena varit som barn med farmor o pappa i Vadstena, jag blev svettig och som en lagom mogen avokado i kroppen, som tur var så hörde jag en röst som jag kände igen och skyndade dit---puhh, o vet ni vad!!!!tanterna i affären jag var i först var inte med i konstrundan....nr 26 oh, oh, oh, det var inte dom...inte lustigt att jag inte hittade, och jag som trodde de byggt om i hela Vadstena.....Okey jag kom rätt till slut, jag såg jättemycket fint (svettig och ......). Hurra vad energi man får av så fina saker. Måste skynda hem, har fått lov att komma till mor och få äpplen, jättebra, jag fick lite Karlshamns punch oxå det passade mej kände jag.
Senare ringde jag sonen hörde om läget o skröt lite.... asså har varit o fått äpplen you know....Vadå äpplen sa han, det kan du ta här hos mej hur mycket du vill...Gaaaaaah  Jag i ett nötskal!!!! men det låg väl för nära, hahaha, skyller på det. Vad som hänt resten av dagen kan ni ju bara tänka er....men det tar vi en annan gång...Puss o kärlek till alla utställare och till mors ÄPPLOR  o PUNCH <3

Tisdag den 13 September

Sving cherry on....igår blev jag väldigt överaskad när jag gick på "min" promenadrunda, jag har tagit ett x-tra varv nu...jaa bara ett par dar...men det räcker när man bor där jag bor, dag 2 och samma runda...ser jag nåt konstigt, jag tänkte oh hur f--n har bonden hunnit bygga en stenmur här???? längt ut på åkerskanten????? Jag tänkte vända.... men aj den som ger sej...jag formligen SMÖG framåt, det stod ju precis där jag skulle sväng runt....O till min förvåning när jag kom fram och såg va det var "kolla bilden" hahahaha ett kamikase-skit som var uppspänt på, haha 4 pinnar, alltså va händer på landet.... och vem F--N får plats att sitta där i och vem o när....en liten ingång på sidan som var lagom till mina barnbarn att gå in i, jaja förmodligen är det väl nån som roar sej när det börjar skymma.

Hur som helst blåste jag ner till centrum på em, jag hade klippt ut RABATTLAPPAR 30%, hyvens tänkte jag och.... NEJ de gällde inte längre..GHAAAAA jag blir vansinnig på de där J...a lapparna som man kan klippa ut.... det är t.om en lite sax i kanten så att man klipper rättvarför, varför lär jag mej aldrig.....Hittills i mitt vuxna liv så har jag inte prickat in rätt datum, för det står datum på dom j....na...NÄR RABATTEN GÄLLER, med liten,liten text pytte,pytte....liten. Så nu har jag bestämt IGEN...att inte använda mej av såna, vet ni vad som händer DÅ...joo "kling" säger det i mobilen... ett litet SMS...NU halva reapriset på KappAhl...kul!!!!! Tjo fling och godnatt sköna stjärnor......

Onsdagen 21 September

Spö o sprätt i galocherna, nu brinner det i knutarna, "sponsorn" ska till skottland, oj va mycket det blev att göra plötslig....frukost, stryka, packa ur resväskan mm, den var fortfarande packad sen jag var borta i helgen, haha så slarvigt kan man tycka.... Men det tycker inte jag, det är sååå smidigt att ha kläderna framför sej en vecka till nja skämt o sido, Grejen är att allt ska gå så fort....hela tiden, jag kommer efter för jag gör så mycket andra bra saker som jag kommer på. Jag har varit på minisemester igen, yes, här kör vi runt, denna gången till bekanta på andra sidan vättern, jätteroligt, när de andra spelar golf, minglar jag på stadens gator o torg o vad varmt det blev på lördagen...rena sommardagen, jag var som en het bulle hela dagen, nu är det ju faktiskt höst och man har mera kläder på sej.....det är både bra och dåligt... Med kläder: Man ser inte om bullarna ligger under tröjjan eller om man ätit dom, UTAN kläder: då ser man att bullarna är uppätna och inbygda.... och inte UNDER någon tröjja nähe dååå, och det blev jag varse när värden på kalast påpekade en viss kroppsdel....jaa, jag talar inte om vilken....men tillhör mina sexapel, var värdens apel satt ??????? kanske var det håret, haha.....tur man har HELA bagaget med när man åker hem, hur som helst så hade vi trevligt, gott att äta och dricka.....efter allt vin och vad jag fick i mej så var jag som ett flipperspel kände jag....både hit o dit sen in i taxin och bums låg jag i sängen på hotellet. Två steg fram och ett tillbaka...så ser livet ut för mejSom en nybakt Äppelkaka lindar höstens vindar runt kring dej.....ÄPPEL, PÄPPEL sommarens sista dagar....Hälsar torparkärringen

Måndagen den 26 September

ohh jag tror datorn lever ett eget liv....jag hade skrivit och berättat så vackert om hösten idag och så swischhh så försvann alltihop kan man bli irriterad så blev jag det nu...jag skrev så fint om att tända ljus o allt det där man gör när det börjar skymma på kvällen ....men neej då förvinn bara, skitdator... jag ska inhandla en ny snart, jag ska byta till mobilt bredband och kanske kommer det nåt erbjudande ihop med  det....,
Jag fick fin parfym igår min älskling kom hem från Skottland, samtidigt kom min underbara fjärilar (barnbarn) kom och värmde upp huset med sin glädje trött blir jag men så roligt vi har, igår åt vi Äpplepaj Mmm...sa vi allihop, Farmor kan...Yessss. Sedan tog sponsorn och jag en whisky, satt rätt bra, det blev Gonatt...
Idag ska jag åka till Clas Olsson och fråga honom om han har en kamin till mej att köpa, känner mej lite bortskämd...klick på en knapp så blir det varmt, det är lyx när man bor i ett torp från 1800-kallt, jaa hihi, det händer mycket här hos mej... lagom att Ugglorna flyttat så har fasanpojken i häcken intill skaffat fru och flyttat IN I MIN HÄCK...näe, inte i MIN... i min syrenhäck ska det vara... hur skulle det se ut haha om jag skulle gå med, hahahaha i häcken, haha passar inte bra. Spökdator och varma ljus o leenden till er, Check/ PS "vinglasen på bilden är ett minne från årligt möte med våra grannar i Norge" Skål.....

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Mona Axelsson | Svar 20.12.2014 11.28

Min vän !! Jag har just läst din blogg och tårarna rinner för fullt ,tänk att kunna skriva så här vackert till sin älskade man !! Jag finns för dej !! Mona

Kerstin Malmberg | Svar 04.11.2014 19.34

Så fint skrivet ! Allt blir bra Ingela man får ta en dag i taget! Kram!

Kerstin Forsberg | Svar 06.10.2014 15.18

Lycka Till!
Det blir nog bra med ditt nya boende. Kram!

Kerstin Malmberg | Svar 05.10.2014 13.56

Jag önskar dig Lycka Till av hela mitt Hjärta ! Kram fina Ingela !!

Gun Davidsson | Svar 14.04.2014 10.41

Gillar dina inlägg som vanligt ...kram en glad påsk önskar jag dej o vännen..

Mona Axelsson | Svar 09.04.2014 00.19

Hej Ingela !! Grattis till dina 56 år du bär dom med den äran !! Underbar läsning igen !! Stundom tårar och där emellan skratt när man läser !! Kram till er !

Gun Davidsson | Svar 08.04.2014 20.20

Hej Ingela! jag är glad att ha en vän som du ,Gillar det du skriver ,trevlig läsning
om ditt liv i sus o dus eller va man ska säga ..Grattis till morgondagen.

Inger | Svar 05.03.2014 08.55

Ja Ingela, det är svårt att vara åskådare. Det är svårt att se en kär människa lida. Det är svårt att vara stark och tröstande när man själv behöver tröst.

Anne | Svar 04.03.2014 16.44

vad fint skrivet Ingela. Massor av styrkekramar till dig o Putte <3

KerstinMalmbeg | Svar 17.02.2014 16.58

Många styrkekramar från mig!<<3

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

20.12 | 11:28

Min vän !! Jag har just läst din blogg och tårarna rinner för fullt ,tänk att kunna skriva så här vackert till sin älskade man !! Jag finns för dej !! Mona

...
04.11 | 19:34

Så fint skrivet ! Allt blir bra Ingela man får ta en dag i taget! Kram!

...
06.10 | 15:18

Lycka Till!
Det blir nog bra med ditt nya boende. Kram!

...
05.10 | 13:56

Jag önskar dig Lycka Till av hela mitt Hjärta ! Kram fina Ingela !!

...
Du gillar den här sidan